Julekranse

Vi har brugt gran, grene, kogler og andre tørre og rustikke naturmaterialer til årets kranse, som du hurtigt og nemt selv kan lave.

Gammeldags jul anno 2013 skaber du med en adventsdekoration af træheste, halm, lidt gran og gæslingegrene. Halmkransen med gæslingegrene er lagt på grøn silkefyr i en mangotræskål. Skål, 375 kr., heste i mangotræ, 129,75 kr. pr. stk., begge dele fra Broste.

Et smukt og enkelt hjerte lavet af tynde afklippede kitfarvede kviste fra en vindheks, som er bundet fast til et hjerte udformet af hegnstråd. Fad, 424,75 kr., Broste.

Den rustikke stjerne er udformet i lærkegrene. Denne kønne krans kan genbruges år efter år. Klip seks lige store lærkegrene ca. 40 cm lange. Sæt tre grene sammen med vinseltråd til en trekant, og gentag med de andre tre grene. Sæt de to trekanter sammen til en stjerne, og hæng den op ude såvel som indenfor.

Drivtømmer er måske ikke lige det første, man forbinder med julepynt, men sat sammen med gran gør det sig ganske godt. Du kan nemt lave kransen selv ved at samle drivtømmer langs strandkanten og lime det på en krans af styropor. Bind et bundt gran øverst på kransen, placér en julekugle i midten, og hæng den op på døren. Drivtømmerkrans
uden pynt, 275 kr., Erik Buch.

Små fine kogler er bundet enkeltvis på en stor krans af hegnstråd. Koglekrans, 129,75 kr., Broste. Horn, 55 kr., Hornvarefabrikken. Vinballon og stager er privateje.

Smuk bordkrans af friske blomster. Omkring en krans af oasis er placeret juleroser, blå hortensia og alpe-mandstro. Gennemvæd oasiskransen og snit samtlige blomsters stilke, så de har en længde på cirka fem cm. Fordel stilkene jævnt rundt i kransen.

Årets bud på en enkel og moderne adventskrans, der samtidig er nem og hurtig at lave selv. Placer fire lys på et fad omgivet af enkle tynde lærkegrene, der gerne må stikke lidt ud over kanten. Læg store pinjekogler mellem grenene til at give tyngde og modspil til den enkle adventskrans.

Den anderledes krans er skabt af rensdyr-gevirer og en lyskæde med fjer, der er flettet elegant ind i hinanden omkring en metalkrans på et fad. Lyskæde med hvide fjer, 339 kr., Chandel Home. Fad, 425 kr., Broste.

Grene af hjorte-taktræ flettet ind i hinanden med røde frøstande dekoreret med glimmer, gør det ud for denne simple, men stemningsfulde adventskrans. Saml
grene og lys med adventstal på et gammelt sølvfad. Lys, 149,75 kr. pr. sæt, Broste.

Byd velkommen med en stor rustik krans. Hoveddøren her er pyntet med en grov brun krans flettet af tørrede lianer. Et gammelt fransk metalhjerte er bundet fast i midten med en blank grå silkesløjfe. Krans, 650 kr., Erik Buch. Metalhjerte, 298 kr., Bolig & Brocante.

Bjældeklang forbinder vi uvilkårligt med jul. Kransen i vinduet er bundet udelukkende af små metal-bjælder og pyntet med silkefyr samt lærkegrene. Krans, 595 kr., Erik Buch. Adventslys, 79,75 kr. pr. stk., Broste.

Hjertet til døren er bøjet og formet i hvid-pigmenteret rattan, men et lignende kan laves i birkegrene. Som modspil er tilføjet en grov brun koglebesat lærkegren med en sølvkugle. Hjerte,
119,75 kr., Broste.

Relaterede Artikler