Julegaver der både er lækre for dig og miljøet

Bæredygtige gaver behøver hverken at være kedelige eller klodsede. Vi har samlet 17 bæredygtige julegaver, der ikke går på kompromis med stilen.

knagerække tøjstativ We do Wood

© We Do Wood

Den simple knagerække er mere end blot et lækkert design. Knagerækken er udført i bambus, der ikke skader voksestedets naturlige plante- og dyreliv.

Findes også i lyst træ, €325, We Do Wood

suitcase maze interior magasinholder

© Maze Interior

Det hvide metal er formet i skarpe linjer, der giver rummet karakter, mens midterstykket i læder giver et blødt element. Magasinholderen er produceret under miljøforsvarlige forhold i Sverige og fremstillet af genbrugt metal.

Findes også i sort, 1.295 kr., Maze Interior

uffe buchard blomst 01 plakat

© Uffe Buchard

Blomst 01 er en del af Fashion Collection kureret af Darling Creative Studio. Plakaten er printet på FSC-certificeret papir og produceret i Danmark under Svanemærkede forhold.

Uffe Buchard, fra €40, Paper Collective

stolbjerg copenhagen saddle bag

© Stolbjerg Copenhagen

Skuldertasken er i et tidsløst design, der går til alt. Den er fremstillet af vegetabilsk garvet lammeskind, der er blødt og utrolig holdbart. Tasken har en aftagelig rem, der nemt kan justeres i længden.

999 kr., Stolbjerg Copenhagen

LÆS OGSÅ: 6 bæredygtige musthaves til stuen

peace of pipes lysestage bæredygtig sort hvid

© Peace of

Lysestagen har et råt og industrielt udtryk, der bliver fint afstemt af de monokrome farver og messing-detaljen. Lysestagen er fremstillet af 80% genbrugsmateriale fra byggeindustrien, hvor de enkelte dele af bearbejdet på et værksted af folk med psykiske udfordringer lokalt i Aarhus.

Findes i flere farver, 379 kr., Peace of

mater rocker whiskey gyngestol

© Mater

Gyngestolen fra Mater kombinerer traditionelt træhåndværk med gamle læderteknikker, der giver et tidsløst og karakteristisk design. Læderet er vegetabilsk garvet uden brug af krom eller kemikalier, hvilket betyder, at hver stol fremstår helt unik.

Findes også i sort, Shawn Place, 19.995 kr., Mater

skall studio pyjamas økologisk bomuld

© Skall Studio

Det klassiske pyjamassæt fra Skall Studio kombinerer enkelthed og funktionalitet. Det er lavet af økologisk bomuld, der lægger sig flot til kroppen, mens det er nemt for huden at ånde i.

1.199 kr., Skall Studio

LÆS OGSÅ: 9 af vores bæredygtige favoritter

wehlers circular daybed bæredygtig

© Wehlers

Wehlers daybed fremstår i en klassisk silhuet med tynde, hairpin-ben i sort metal. Stellet og polstringen er fremstillet af genbrugte materialer, mens hynden er betrukket i tekstil fra Kvadrat.

Findes også i sort og grå, 24.995 kr., Wehlers

the hinterland coffee table books køb

© Gestalten

The Hinterland er en skøn coffee table bog med inspirerende billeder og fortællinger om bæredygtig arkitektur og design. Bogen er printet på FSC-certificeret papir og er smuk at have liggende fremme.

€39,9, Gestalten

LÆS OGSÅ: 8 bæredygtige alternativer til almindelig husholdningsredskaber

ikea ypperlig bænk

© Ikea

Den enkle bænk passer perfekt til en lille entre, men den kan også snildt bruges, hvis der kommer ekstra gæster om middagsbordet. Bænken er fremstillet af træ fra bæredygtige kilder, der sikrer en miljøforsvarlig produktion.

299 kr., Ikea

moooi håndsæbe lotion creme gavesæt

© Moooi

I samarbejde med Luxury Hotel Cosmetics har Moooi skabt en duo, der dufter af hjem. Med noter som kardemomme, cedertræ og tobak har sæben og håndcremen en beroligende og luksuriøs duft, der absolut får dig til at føle dig hjemme.

€45, Moooi

aesop room spray olous

© Aesop

Rumsprayen har en frisk duft af citrus, der får modspil af kardemomme og cedertræ. Duften kan bruges i hele hjemmet, hvor den skal virke afslappende og beroligende.

380 kr., Aesop

høie dundyne enviro helårsdyne sejsdyner

© Sejsdyner

Helårsdynen fra Sejsdyner er den første fiberdyne, der opfylder alle krav fra Svanemærket. Dynen er både god for mijøet og din sundhed, da fibrene hverken støver, optager fugt eller lugt.

899 kr., Sejsdyner

konges sløjd mommy robe økologisk bomuld

© Konges Sløjd

Morgenkåben er helt enkelt skåret med 3/4-lange ærmer og bindebånd i taljen. Kåben er fremstillet af 100 procent økologisk bomuld i et mælket hvidt og gråt design.

1.299 kr., Konges Sløjd

auping pude leavings

© Auping

Puden er fremstillet af stofrester fra Aupings systue, så hver enkelt pude er unik, når det gælder farvekombinationer og materiale. Hver pude er lavet af to forskellige rester med dekorativ pynt i kontrastfarver.

Fra 349 kr., Auping

mh sling sofa mogens hansen

© Mogens Hansen

Den klassiske sofa er designet af Tom Stepp, der har draget inspiration fra livet selv. Det karamelfarvede læder og de rå, markante syninger understreger møblets skarpe, grafiske udforming, der lader sofaen fremstå med stærk karakter.

Tom Stepp, Mogens Hansen

Organic Basics undertøj starter pack

© Organic Basics

Undertøjet fra Organic Basics har et flatterende snit for alle kroppe, mens det giver løft og følger kroppens former. Undertøjet er lavet af GOTS-certificeret, økologisk bomuld, der er behageligt og let at ånde i.

Starter Pack, 379 kr., Organic Basics

paia duftlys soya amber wild orchid

© Paia Copenhagen

Stearinlyset fra Paia Copenhagen er lavet af økologisk soyavoks, der er mindre forurenende end traditionelt stearin. Lyset har noter af rav og vild orkide, der har en rundt og maskulin duft.

350 kr., Paia Copenhagen

LÆS OGSÅ: Et bæredygtigt selvbyggerhus i Sydhavnen

Relaterede Artikler