Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julegaver der både er lækre for dig og miljøet

Bæredygtige gaver behøver hverken at være kedelige eller klodsede. Vi har samlet 18 bæredygtige julegaver, der ikke går på kompromis med designet.

© Cocoon Tea Artisans

Cocoon te

Kvalitets-te lavet på de bedste ingredienser, som er god for både sjæl og krop. Alle de forskellige te er lavet økologisk og er derfor fri for pesticider.

Cocoon Tea Artisans, 199 kr., kan købes her.

© Sodastream

Sprudlende danskvand uden dårlig samvittighed

En Sodastream er den perfekte julegave til ham eller hende, der elsker danskvand og samtidig gerne vil passe på miljøet. Med en Sodastream får man frisklavet danskvand med god samvittighed, da man er med til at sænke forbruget af plastflasker.

Find den nærmeste forhandler her.

© Fritz Hansen

Fritz Hansens Recycle stol

Fritz Hansens nye Recycle stol er lavet af genanvendt plastik indsamlet og forarbejdet i Centraleuropa. Stolen kommer i flere forskellige farver og versioner - drejestol, spisestol, med arme og uden arme.

N02 Recycle drejestol, 3200 kr., kan købes her

LÆS MERE: Fritz Hansen laver grønt statement med deres nye Recycle-stol

knagerække tøjstativ We do Wood

© We Do Wood

Bambus knagerække

Den simple knagerække er mere end blot lækkert design. Knagerækken er udført i bambus, der ikke skader voksestedets naturlige plante- og dyreliv.

Coat Frame Dark, €325, kan købes her.

© Nicolai Bergmann

Langtidsholdbare friske blomster

En uimodståelig boks med friske blomster fra den danske blomsterkunstner Nicolai Bergmann, er en dejlig gave, der med sikkerhed vil overraske alle der modtager den. Blomsterkreationerne er lavet med en helt særlig teknik, sådan at de kan holde sig i lang lang tid.

Se de mange forskellige kreationer her.

suitcase maze interior magasinholder

© Maze Interior

Magasinholder i genbrugt metal

Det hvide metal er formet i skarpe linjer, der giver rummet karakter, mens midterstykket i læder giver et blødt element. Magasinholderen er produceret under miljøforsvarlige forhold i Sverige og fremstillet af genbrugt metal.

Suitcase, €107, kan købes her

© Sustaindaily

Bæredygtig kalender

Giv en lækker kalender der giver fokus på ro, overblik og smukke naturillustrationer. Papiret er derudover FSC certificeret og hele bogen er svanemærket.

Bæredygtig kalender, 195 kr., køb den her.

auping pude leavings

© Auping

Pude af stofrester

Puden er fremstillet af stofrester fra Aupings systue, så hver enkelt pude er unik, når det gælder farvekombinationer og materiale. Hver pude er lavet af to forskellige rester i kontrastfarver.

Pyntepude, fra 349 kr., kan købes her.

© VisseVasse

Papirprodukt med god samvittighed

VisseVasse gør en dyd ud af at lave plakater med fine visuelle historier. De sætter derudover en ære i at være miljøbevidste, derfor er deres plakater trykt på svensk FSC certificeret papir i Danmark.

Listen To The Music plakat, 245 kr., kan købes her.

© Skagerak

Skagerak stol

En lille træ stol med stort potentiale, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Stolen er fra det bæredygtige brand Skagerak, som også vandt den ærefulde pris som Årets Grønne Brand ved Design Awards 2019.

Cutter Stool Oak, 2395 kr., kan købes her.

LÆS OGSÅ: Her er alle vinderne af Design Awards 2019.

© Stolbjerg Copenhagen

Vegetabilsk computersleeve

Computersleevet er i et tidløst design. Skindet er vegetabilsk garvet og fri for skadelige stoffer, men er stadig utrolig holdbar. Sleevet har lommer indeni, hvor man kan opbevare småting som notesbøger, kuglepinde osv.

Computersleeve i læder, 1899 kr., kan købes her.

© Aiayu

Søvn med god samvittighed

Et fint pyjamassæt fra Aiayu der kombinerer luksus og komfort. Sættet er lavet i tyndt bølget stof og 100 % økologisk bomuld.

Pyjamas Seersucker, 1395 kr., kan købes her.

LÆS OGSÅ: 11 bæredygtige tekstiler til hjemmet.

© Cocoon Company

Økologisk og allergivenlig dyne

Denne kapokdyne er både vegansk, allergivenlig, økologisk og varmeregulerende. Dynen er både god for miljøet og din sundhed, da den er lavet af kapok-fibre fra de tropiske regnskove. Kapok er både modstandsdygtig overfor bakterier og har en fantastisk åndbarhed.

Kapokdyne 220x140 cm, 1549 kr., kan købes her.

© Barnekammer

Et cover til din håndsprit

Vi kan ikke komme udenom håndsprit lige foreløbigt og vi kan bestemt heller ikke komme udenom bæredygtighed og genbrug.

Danske Barnekammer er i den grad en ægte genbrugsskat! De sælger blandt andet disse smukke covers til håndsprit i stof købt i genbrugsforretninger.

Forær et cover til en du mener, fortjener det.

Cover til håndsprit fra Barnekammer, 139 kr., se flere varianter - og køb dem her.

konges sløjd mommy robe økologisk bomuld

© Konges Sløjd

Økologisk morgenkåbe

Morgenkåben er helt enkelt skåret med 3/4-lange ærmer og bindebånd i taljen. Kåben er fremstillet af 100% økologisk bomuld i et mælke-hvidt og gråt design.

Muslin Mommy Robe Striped, 1299 kr., kan købes her.

© Organic Basics

Recycled cashmere handsker

Ultrabløde og fine handsker lavet af genanvendt cashmere. Handskerne er fra Organic Basics, som laver bæredygtige tekstilprodukter.

Recycled Cashmere Gloves, 449 kr., kan købes her.

paia duftlys soya amber wild orchid

© Paia Copenhagen

Duftlys uden forurening

Stearinlyset fra Paia Copenhagen er lavet af økologisk soyavoks, der er mindre forurenende end traditionelt stearin. Lyset har noter af rav og vilde orkideer.

Amber & Wild Orchid, 350 kr., se flere varianter her.

© Ønsk

Giv kaffe som gave

Forkæl en du holder af med god kvalitetskaffe leveret hver måned fra ØNSK - det er både økologisk og bæredygtigt. Det er den perfekte gave til personen, der har alt, og som sætter pris på lidt lækkert i hverdagen.

ØNSK kaffeabonnement, læs mere her.

Håndplukket til dig