© Normann Copenhagen

10 miljøbevidste julegaver

Vores fokus på miljøet er skærpet, og det skal også afspejle sig i de julegaver, vi køber. Her kan du blive inspireret af 10 gaver, som du kan give med god samvittighed.

Miljøbevidsthed er det nye sort

Miljøet hitter – og det er heldigvis kommet for at blive. Flere og flere virksomheder arbejder ud fra en miljøvenlig vision, og den grønne omstilling er i fokus hos både forbrugere og producenter.

Julen er på mange måder også en forbrugsfest, så hvis du ynder at købe gaver, der giver dig lidt bedre samvittighed og samtidig er smukke og praktiske, så læs med her. Vi har samlet 12 bud på miljøbevidste gaver, der er gode for både krop og sjæl.

Stay Calm kollektion i det flotteste håndværk
© Skall Studio X Franca Christophersen

Håndlavede kopper

De smukke kopper fra kollektionen Stay Calm Cup & Plate fra Skall Studio er håndlavet af den danske keramiker Franca Christophersen i hendes lille atelier i København. Hver eneste kop er unik, da de er drejet individuelt, og hver kop har en individuelt formet hank.

Med sin balancerede form og rolige hvide farve er Stay Calm Cup en invitation til at tage den med ro, trække vejret og nyde en kop te eller kaffe. Koppen er forarbejdet i ler udvundet i Europa og glaseret uden kemikalier. Læs mere om kollektionen i vores artikel om det fine samarbejde.

Stay Calm Teacup, 375 kr., Skall Studio X Franca Christophersen. Køb den her.

Personlig køkkenhave til hjemmet
© Tiny Gardens

Din personlige køkkenhave

'Tiny Gardens' er en indendørs køkkenhave, som giver dig de bedste rammer for at starte dyrkningen af mikrogrønt. De to unikke spirebakker er et miljøvenligt design lavet i fødevaregodkendt silikone, kan benyttes mindst 100 gange og tåler maskinopvask.

Med 'Kom Godt I Gang' sættet får du to spirebakker, seks forskellige poser økologiske frø, samt hampemåtter til at dyrke i – pakket i en pæn æske.

Personlig køkkenhave, fra 299 kr., Tiny Gardens. Køb dem her.

Bambussengetøj i den lækreste kvalitet
© Wonder Living

Bambussengetøj

Oplev en komfort i det blødeste bambussengetøj fra Wonder Living. Sengetøj i bambus har mange egenskaber, som alle er med til at bidrage til en bedre søvn og ikke mindst en helt unik komfortoplevelse i luksusklassen.

Bambussengetøj fra Wonder Living er OEKO-TEX® standard 100 certificeret, hvilket betyder, at alt er testet fri for sundhedsskadelige stoffer.

Bambussengetøj, pr. sæt 699 kr., Wonder Living. Køb det her.

Smukt halstørklæde fra Organic Basics
© Organic Basics

Halstørklæde fra Organic Basics

Det strikkede halstørklæde fra Organic Basics er lavet af 100% genanvendt merinould, som ellers ville være gået til spilde. Tørklædet er dermed en bæredygtig gave for både ham og hende, der har brug for at holde varmen i det kolde måneder.

Recycled Wool Rib Scarf, Organic Basics, 699 kr. Find det i tre forskellige farver lige her.

LÆS OGSÅ

Notesbog i italiensk genanvendt læder
© Wabi Sabi Living

En notesbog til alle tankerne

Giv en gave til alle tankerne og følelserne. Denne lækre italiensk fremstillede notesbog er i Recycled læder og 100% bæredygtigt papir.

Notesbogen er både smuk og er lavet af elfenbens farvet 80 gram papir, der er FSC certificeret. De har 192 sider og et Recycled læderbetræk med en elastik, som kan holde bogen lukket.

Notesbog, 139 kr. Køb den her.

LÆS OGSÅ

Rapslys til julen
© RAA Aarhus

Lys i raps voks

RAA Aarhus er en butik, hvor du kan købe emballagefrie, økologiske og lokale dagligvarer, samt miljøbevidste hverdagsartikler. Disse fine bloklys er lavet af 100% rapsvoks fra Europa og håndstøbt i Tyskland.

Rapslysene er perfekte til at skabe hygge i hjemmet uden frigivelse af for mange skadelige partikler.

Rapslys, to stk 85 kr., RAA Aarhus. Køb lysene her.

Smuk skål i flotte farver
© Bettunika

Dansklavet lertøj

Det unikke lertøj fra Bettunika er alt sammen håndlavet i Danmark. Derfor er der ingen kop, skål eller vase, der er helt ens – men det er kun med til at øge charmen.

Den perfekte miljøvenlige gave til den, der elsker finurlige sager.

Skål, 750 kr., Bettunika. Køb det her.

Smukke tallerkner fra eco Birdy
© eco Birdy

Tallerkener fra EcoBirdy

Disse fine tallerkener fra EcoBirdy har et marmorlignende udtryk, som kan pynte fint på ethvert spisebord. Hver tallerken er unik, da de er fremstillet af plastikkøkkenaffald og derfor varierer i udtryk. Derudover er de 100 % genanvendelige og fås i tre forskellige farvenuancer.

Mabo Plate Sumac 6 stk., 740 kr., Eco Birdy. Køb dem her.

Hovedpude fra Cocoon
© Cocoon

Allergivenlig hovedpude

Hovedpuden fra Cocoon er 100% økologisk, allergivenlig og fri for skadelige kemikalier. Herudover er den fyldt med kapok, og så er den temperaturregulerende, åndbar og fugttransporterende, så man kan få en dejlig, behagelig nattesøvn.

Kapok Adult Pillow 50×70, 500 kr., Cocoon. Køb den her.

Bit skammel fra Normann Copenhagen
© Normann Copenhagen

Skammel af genbrugsplast

Den fine skammel fra Normann Copenhagen er designet af Simon Legald og lavet af genbrugsplast fra både husholdning og industri. Skamlen fås i fire forskellige farvekombinationer og kan indgå som et dekorativt element i indretningen, hvor den kan bruges som både stol, bord, piedestal eller andet.

Bit skammel, hvid, Normann Copenhagen, 1649,95 kr. Forhandles hos Bahne.

LÆS OGSÅ