12 bæredygtige julegaver

Vores fokus på bæredygtighed er skærpet, og det skal også afspejle sig i de julegaver, vi køber. Her kan du blive inspireret af 12 gaver, som du kan give med god samvittighed.

Bæredygtighed er det nye sort

Bæredygtighed hitter - og det er kommet for at blive. Flere og flere virksomheder arbejder ud fra en bæredygtig vision, og den grønne omstilling er i fokus hos både forbrugere og producenter.

Julen er på mange måder også en forbrugsfest, så hvis du ynder at købe gaver, der giver dig lidt bedre samvittighed og samtidig er smukke og praktiske, så læs med her. Vi har samlet 12 bud på bæredygtige gaver, der er gode for både krop og sjæl.

Mundblæste drikkeglas
© Yume

Mundblæste drikkeglas

De smukke glas fra Yume er mundblæste og lavet af lokalt genbrugsglas i Marokko. Glassene har en smuk turkis glans, er unikke hver især og kan pynte fint i hverdagen.

Recycled drinkring glass small, Yume, 45 kr. Kan købes her.

Køkkenhaven 'Kurt'
© NordicGrow

Køkkenhaven 'Kurt'

'Kurt' er en indendørs køkkenhave, som er lavet af genanvendte fiskenet fra den jyske vestkyst og overskudsegetræ fra dansk møbelproduktion. Med sit indbyggede og behagelige plantelys og selvvandingssystem gør 'Kurt' det både nemt og hyggeligt at dyrke krydderurter for dem, der elsker krydderurter.

'Kurt', NordicGrow, fra 1950 kr. Kan købes her.

Bambus sengetøj
© Rex Sengetøj

Bambussengetøj

Det skønne bambussengetøj fra Rex Sengetøj er både allergivenligt, antibakterielt og temperaturregulerende. Derudover er det certificeret med OEKO-TEX® standard 100, hvilket betyder, at gavemodtageren kan sove trygt og godt velvidende om, at tekstilet er testet fri for mere end 300 miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

Bambussengetøj, 140x200, hvid, Rex Sengetøj, 625 kr. Køb det her.

Halstørklæde fra Organic Basics
© Organic Basics

Halstørklæde fra Organic Basics

Det strikkede halstørklæde fra Organic Basics er lavet af 100% genanvendt merinould, som ellers ville gå til spilde. Tørklædet er dermed en bæredygtig gave for både ham og hende, der har brug for at holde varmen i det kolde måneder.

Recycled Wool Rib Scarf, Organic Basics, 699 kr. Find det i tre forskellige farver lige her.

LÆS OGSÅ

Nicoline Totebag fra Nordic Twins
© Nordic Twins

Totebag af genbrugsstof

Denne fine totebag fra Nordic Twins er syet ud af et stykke sengetøj fra en genbrugsbutik. Tasken er dermed lavet af genbrugsstof og kan bruges hver gang, gavemodtageren skal på indkøb, så han eller hun slipper for at købe plastikposer og dermed skåner miljøet.

Nicoline Totebag, Nordic Twins, 349 kr. Find den og andre bæredygtige produkter fra Nordic Twins lige her.

Lines Plakat fra Poster Society
© Poster Society

En dekorativ plakat

Hos Poster Society kan du købe fine plakater, som er produceret med hensyn til miljøet. Alle plakater herfra er trykt på papir, som er certificeret med enten FSC®, PEFC™ og/eller mærket med EU-Blomsten, og plakaten leveres i en organisk og miljøvenlig emballage.

Lines Plakat, Poster Society, fra 129 kr. Kan købes her.

LÆS OGSÅ

Genopladelige lys
© Sirius

Genopladelige lys

Her er den perfekte gave til ham eller hende, der elsker at hygge med lys derhjemme. Lysene fra Sirius er både bæredygtige og miljøvenlige. De er lavet i ægte stearin og behøver ingen batterier, da de kan genoplades. Her får gavemodtageren altså lys, som ser yderst livagtige ud, og som ikke udskiller nogle skadelige partikler.

Sille Genopladelig 3 stk, Sirius, 499 kr. Køb lysene her.

Bit skammel fra Normann Copenhagen
© Normann Copenhagen

Skammel af genbrugsplast

Den fine skammel fra Normann Copenhagen er designet af Simon Legald og lavet af genbrugsplast fra både husholdning og industri. Skamlen fås i fire forskellige farvekombinationer og kan indgå som et dekorativt element i indretningen, hvor den kan bruges som både stol, bord, piedestal eller andet.

Bit skammel, hvid, Normann Copenhagen, 1449,95 kr. Forhandles hos Bahne.

Dækservietter fra Linddna

Dækservietter af genbrugslæder

Dækservietterne fra Linddna er fremstillet i OEKO-TEX® certificeret genbrugslæder og har en forskellig farve på hver side. Dækservietten kan derfor vendes alt efter, hvilken farve der passer til bordopdækningen på spisebordet. Her ses dækservietten i farverne Anthracite/Light Grey, men de fås otte forskellige varianter.

Dinner Mat Curve / Reversible, Linddna, 209.00 SEK. Kan købes her.

Håndklæder fra AIAYU
© AIAYU

Viskestykker i økologisk bomuld

Viskestykkerne fra AIAYU er fremstillet i 100% økologisk bomuld, som er GOTS-certificeret, sourcet og bearbejdet lokalt i Indien på en SA-8000-certificeret fabrik. Et skønt bud på en gave til ham eller hende, der er en ægte køkkenentusiast.

AIAYU håndklæder 2 stk., 445 kr. Køb dem her.

Tallerken fra EcoBirdy
© EcoBirdy

Tallerkener fra EcoBirdy

Disse fine tallerkener fra EcoBirdy har et marmorlignende udtryk, som kan pynte fint på ethvert spisebord. Hver tallerken er unik, da de er fremstillet af plastikkøkkenaffald og derfor varierer i udtryk. Derudover er de 100 % genanvendelige og fås i tre forskellige farvenuancer.

Mabo Plate Sumac 6 st., EcoBirdy, € 99.00. Køb dem her.

Hovedpude fra Cocoon
© Cocoon

Allergivenlig hovedpude

Hovedpuden fra Cocoon er 100% økologisk, allergivenlig og fri for skadelige kemikalier. Herudover er den fyldt med kapok, og så er den temperaturregulerende, åndbar og fugttransporterende, så man kan få en dejlig, behagelig nattesøvn.

Kapok Adult Pillow 50×70, Cocoon, € 63,00. Køb den her.

LÆS OGSÅ