Julefred med liv, sjæl og naturlighed

Farven på en julerose eller et smukt udstillingsvindue i en af byens butikker. Bettina Beltner bruger sin kreativitet og kunstneriske sans.

© Kennet Havgaard

Julehygge med familien har førsteprioritet hjemme hos familien Beltner, og hjemmet i Lyngby får ekstra opmærksomhed i denne tid.

Bettina Beltner kaster juleglans over alle kroge af det smukke hus med stilsikker hånd. Pynten er enkel og naturlig med fine, afstemte kontraster.

– Jeg bliver inspireret af naturen og farverne i modebilledets mange juleudstillinger, især i blomsterhandlernes vinduer, som vi hele tiden følger tæt.

Hvert år kommer der jo nye tendenser frem, som måske skal afprøves herhjemme, fortæller hun.

Bettina Beltner har sin egen modebutik i Lyngby, mens Thomas Beltner driver et mode-agentur.

Bettina Beltner har desuden en kreativ baggrund som både indretningsarkitekt og kunstmaler, og det skinner igennem i det hyggelige hjem. Overalt hvor det lader sig gøre, har hun kreeret stemningsfulde stillebener af juleornamenter, kogler, gran og lys i store mængder.

Tørrede lyserøde roser spiller i år en gennemgående rolle i julepynten, hvor de tilføjer lidt romantik – fx på juletræet.

Familien, der også tæller Frederik på 18 år og Karoline på 12 år, har masser af juletraditioner, som de ikke kunne drømme om at ændre ved. Men selve juletræet er ikke en urørlig størrelse, og børnene har, siden de var små, været vant til at Bettina eksperimenterer med det.

I år er juletræet en gran, beskåret så det næsten ligner et stort bonsai-træ. Og som modvægt til det fremmedartede look er de spinkle grene draperet med flere meter traditionel flagguirlande, klassiske roser på myrtetråd og hvide lys i ren stearin.

Bettina Beltner går altid igang med at pynte op til jul tidligt på året.

– Jeg starter med at jule sammen med Karoline allerede i november, lige inden det for alvor går løs med julesalget i butikken.

Sammen får vi fyldt kagedåserne og finder gammel og ny pynt frem. Og når det så bliver juleaften, er vi klar til at lade roen sænke sig over os.

© Kennet Havgaard

Familien Beltner består af Bettina Beltner, 42, som driver tøjbutikken Bettina Beltner i Lyngby, og Thomas Beltner, 43, der er indehaver af agenturet Beltner Fashion. Sammen har de sønnen Frederik på 18 år og datteren Karoline på 12 år.

© Kennet Havgaard

Juletræet er i år et skulpturelt klippet grantræ, plantet i en stor kurv og pyntet med flag, små rosenhoveder sat fast med myrteltråd og store stearinlys i jernholdere fra Bettina Beltners egen butik. Den dybe lænestol indbyder til at slå sig ned og nyde julestemningen.

© Kennet Havgaard

Kig igennem stuen og hall’en til køkkenet. En bakke på sofabordet udgør en juledekoration med en lille samling af fyrfadslygter i ben fra Oi Soi Oi, julekugler, et musselmalet arvestykke med blomster og levende lys. Kupé-sofaen er fra Raun, sofabordet fra Villa Collection og puderne fra Tine K Home.

© Kennet Havgaard

Et hyggeligt tableau i fordelingsgangen med små grønne graner i potter, asiatiske figurer og en katolsk Madonna.

© Kennet Havgaard

Julebordet har dug af et stykke hørlærred i en pudderbrun nuance, som har været udgangspunktet for Bettina Beltners palet af julefarver i år. Det er dækket med stel fra Royal Copenhagen, fyrfadslygter i ben fra Oi Soi Oi og roser på servietterne. De plisserede lamper er fra Tine K Home, mens vitrineskabet er fundet på nettet.

© Kennet Havgaard

I hall'en står en sortmalet bænk fra Oi Soi Oi som her til jul er indrettet med lune rensdyrskind, kugler i fattigmandssølv og et håndsyet hjerte, alt fra Bettina Beltners butik. Herfra er der kig til det unikke juletræ. Hall’en og køkkenet har lyse marmorfliser, mens stuen har fået et hvidmalet gulv, der trækker masser af lys ind.

© Kennet Havgaard

Soveværelset ligger på førstesalen og har masser af plads under mansardtaget. Bettina Beltner har tapetseret den ene væg med fint, blåmønstret tapet fra Tapet-Caféen, og ellers er rummet enkelt indrettet med få møbler. En lille kommode fra House Doctor fungerer som sengebord, og i vintermånederne luner et blødt skind på gulvet.

© Kennet Havgaard

De småsprossede døre er gennemgående i det lyse hus, her pynter kurve med minigrantræer og rustikke gevirer.

© Kennet Havgaard

Huset danner en hesteskoform og Bettina Beltner har stillet store gulvlanterner med lys i ved køkkenets glasdøre, så deres gyldne skær kan ses fra vinduerne rundt i huset. Også udenfor er der hyggelig stemning med levende lys.