Jul i herskabslejlighed midt i København

Der er dækket op til jul på den kreative måde, når vi besøger ejeren af interiør-forretningen Sacrecoeur.

pyntet julebord med hvide servietter fra georg jensen
© Andreas Mikkel Hansen

Bordet er dækket med robuste glastallerkner fra Ikea, bambustallerkner fra H Skjalm P, klassiske vinglas fra Speigelau og art deco-martini og -champagneglas og vintagebestik i messing fra Sacrecoeur. De hvide vandglas er fra Ferm Living, og de hvide servietter er fra Georg Jensen Damask.

Pernille Hell tager gerne arbejdet med hjem. Hun er ejer af interiør– og designforretningen Sacrecoeur i Charlottenlund, og hun kan slet ikke lade være med at købe smukke ting, der skaber stemning i hendes herskabslejlighed midt i København. Derfor er det ved juletid heller ikke tilfældigt, hvordanhun indretter sig. Selv kalder hun sin julestil for åben og foranderlig – for den er lige der, hvor hun selv befinder sig. I år er hun fanget af vintage og moderne kunst, og derfor er det også det, der præger Pernilles juleindretning.

Julebordet skal se dejligt og indbydende ud, og bordets elementer er et miks af faste og varierende indslag. Stofservietterne og vintagebestikket i messing er med på bordet hvert eneste år, mens glas og tallerkener skiftes ud. Og det er der en særlig grund til, mener Pernille.

chokolader fra summerbird på stort fad
© Andreas Mikkel Hansen

Lidt sødt fra Summerbird venter efter den store julemenu.

– Da vi som mennesker påvirkes af indtryk og udvikler os konstant, har det også en virkning på, hvordan vi vil udtrykke os gennem indretningen. Lige for tiden søger og elsker jeg fx glas – især franske og italienske vintageglas – og det kan man helt klart fornemme på dette års julebord.

Det naturlige spiller også en vigtig rolle på bordet, hvor både grene og blomster har fundet sin plads mellem glas og messing. Desuden er der på tallerkenerne placeret en bambustallerken som en kontrast til det skrøbelige, fine glas.

stue der er pyntet op til jul med stor troldegren
© Andreas Mikkel Hansen

MarCel breuer-glasbordet er dækket op til jul i ægte art deco- og vintagestil med stole fra henholdsvis Willy Rizzo og Eero Saarinen. I loftet hænger den italienske vintagelysekrone Scolari. Nanda Vigo-spejlet er fra Sacrecoeur.

Hyggen må man aldrig glemme, mener Pernille, der holder af at tænde stearinlys i hele hjemmet – helst flere end normalt – og gerne inviterer gæster over til vintermad på de mørke aftener i løbet af julemåneden.

julebord pyntet med blomster, vaser og en stor troldegren
© Andreas Mikkel Hansen

På bordet står der vaser i alle former, da Pernille er vild med den leg, det bringer til bordet. En stor koglegren fra skoven pryder i baggrunden sammen med to hvide calla-liljer. Alle glasvaser er vintagefund og kan købes i Sacrecoeur. Diodelyset My new flame er designet af Ingo Maurer.

Når kalenderen siger den 24. december, er hele familien samlet til frilandsgås fra Sønderjylland med et væld af traditionelt tilbehør. Dog kan Pernille godt lide at tænke en smule ud af boksen, så hun serverer ofte et alternativt indspark – på den måde er der lidt nytænkning blandt alle de velkendte retter. Og derefter danser de, store som små, ældre som unge, rundt om juletræet og gennem hele lejligheden, mens de skråler højt.

julebordsdækning med glas og trætallerkener fra ikea
© Andreas Mikkel Hansen

Kombinationen af glas- og trætallerkner fra henholdsvis Ikeas og H Skjalm P giver julebordet et utraditionelt touch.

bar pyntet op til jul med champagne og dekorative glas
© Andreas Mikkel Hansen

Baren er gjort klar til midnat, hvor der skal skåles i champagne. Skulpturen er lavet af Volta, men kan købes i Sacrecoeur, hvor baren også er fra.

julebord dækket med farverige glas og blomster
© Andreas Mikkel Hansen

Det skulpturelle bord af Marcel Breuer skaber en glasklar scene for julemiddagen.

portræt af Pernille Hell, ejer og stifter af Sacrecoeur Studio/Design Store
© Andreas Mikkel Hansen

Pernille Hell, ejer og stifter af Sacrecoeur Studio/Design Store. Den marineblå skulptur Ultramarin Tribute af Yves Klein står flot og skaber kontrast til Pernille Hells mange vintagefund.