Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Her er årets Julemærke 2020

Temaet for årets Julemærke er både højaktuelt og symbolsk.

Julemærket 2020

© Julemærkefonden

Julemærket 2020

Julemærkefonden har netop løftet sløret for dette års Julemærker. Men faktisk er det for læsere af BO BEDRE ikke helt en nyhed. Med dette års store julenummer, der er i butikkerne nu, får man nemlig 10 megamærker gratis med.

Årets Julemærke har genforeningen og fællesskab som tema og markerer, at det i år er 100 år siden, at Sønderjylland kom tilbage til Danmark.

Og netop fællesskab er et stærkt tema for året 2020, hvor vi alle sammen har lært at være "sammen, hver for sig".

Opgaven med at tegne Julemærket er særligt udfordrende, fordi man skal ramme et motiv, der fungerer både som en helhed og som 47 små selvstændige mærker. Den opgave har illustrator Tomas Björnsson i år taget på sig.

En historie om Danmark

Årets Julemærke har temaet ”Genforeningen”. Det markerer, at det i år er 100 år siden, at Sønderjylland kom tilbage til Danmark.

Julemærkearket er tegnet som et Danmarkskort, hvor alle fem Julemærkehjem optræder sammen med en lang række danske seværdigheder. Samtidig er mærket en kærlig hilsen til Julemærkerne fra 1919 og 1920, hvor folkeafstemningen om Genforeningen dannede grundlag for motivet.

– Jeg elsker denne slags opgaver, der kræver masser af detaljer til både at skabe god stemning og samtidig fortælle en spændende historie. Det er en udfordring, men også en leg at få alt til at fungere sammen, hvor den overordnede historie også skal kunne splittes op i en masse små selvstændige historier, forklarer Tomas Björnsson og slutter:

– Men først og fremmest er det en stor ære at få lov til at arbejde med så god en sag, som Julemærket er.

Julemærket 2020 er nr. 117 i rækken af Julemærker, der er udkommet hvert år siden 1904.

Her kan du købe BO BEDREs store julenummer, inkl. 10 Julemærker og få det sendt portofrit hjem i postkasse.

Julemærkefonden modtager kun meget lidt i offentligt tilskud, og er derfor helt afhængig af bidrag fra privatpersoner – så overvej, om du vil hjælpe med et bidrag til Julemærkehjemmene – det handler julen jo også om. Det gode hjerte.

Erik Rimmer, chefredaktør BO BEDRE
Julemærket 2020

© Julemærkefonden

Julemærket 2020

© Julemærkefonden

Håndplukket til dig