Fortryllende juleunivers der bare imponerer

Blomsterbinderens jul er som at træde ind i et vaskeægte juleeventyr i en skøn blanding af nyt og gammelt.

adventskrans jul krans pynt julepynt juledekoration
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency

Et eventyrligt juleunivers med masser af blomster

I rammen af et gammelt bjælkehus har blomsterbinderen Anne-Mette Trolle lavet magi ud af blomster og planter. Her er traditionel julepynt udskiftet med kunstfærdige dekorationer og utraditionelle sammensætninger, der imponerer og fascinerer som et blomstrende juleeventyr.

jul juledekoration julebord opdækning pynt blomster
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency

Blomsterdekorationer udgør kernen i Anne-Mettes juleborddækning, som er en sand detaljerigdom, hvor øjet forkæles, sanserne beriges, og det kreative hyldes.

jul juledekoration julebord opdækning pynt blomster
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency

Anne-Mettes fornemmelse for farver og former skinner tydeligt igennem hendes poetiske buketter, som denne, der er bundet med fresia, hortensia, scabiosa, gran, lammeører og bær.

I et gammelt 350 m² stort bjælkehus fra 1922 i Virum bor den autodidakte blomsterbinder Anne-Mette Trolle med sin kæreste, Thomas, og deres fire ud af seks sammenbragte børn. Anne-Mette er uddannet som beklædningsdesigner fra Danmarks Designskole, men har efter flere år i modebranchen skiftet branche og gjort sin hobby og passion til sin levevej. I 2017 åbnede hun den fortryllende blomsterbutik Blooming i Hellerup. Anne-Mettes tilgang til blomster er eksperimenterende og innovativ, og hendes butik bærer tydeligt præg af hendes sans for scenografisk rumfornemmelse samt fantasi, kombineret med en udsøgt materialesans. Således står indretningen som et fashionabelt og dramatisk baggrundstæppe for hendes blomsterarrangementer, der er som levende kunstværker – lige til at tage med hjem.

jul juledekoration julebord opdækning pynt blomster
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency

Blomster fylder på julebordet i en skøn blanding af kranse lavet med mosbelagte grene sprayet med sølv, en adventskrans med tørret og indfarvet hortensia og eventyrlige julebuketter i krystalvaser fra Reflections Copenhagen. Fra en rustik lysekrone hænger en spektakulær udstilling af julekugler lavet af gran, mos, tørret og indfarvet hortensia og lammeører. Der er dækket op med hvid riflet og musselmalede tallerkener fra Royal Copenhagen, mens bestikket er fra Georg Jensen. Den grå dug fra Ikea skaber en stille baggrund for det vilde blomsterliv.

– Jeg oplever, at kunderne efterspørger noget andet og lidt vildere end de traditionelle buketter, siger Anne-Mette og tilføjer, at hun ser det som en fordel, at hun ikke er uddannet blomsterbinder, fordi det efterlader en stor frihed til kreativitet, når hun arbejder.

adventskrans jul krans pynt julepynt juledekoration
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency

Gaven kan gøres mere personlig ved at lægge et par kviste, et blad eller blomster ind under gavebåndet. Skulpturelt juleliv i kølige toner, som passer ind i gavernes farveskala, er lavet med lammeøer og nelliker, som er Anne-Mettes yndlingsblomst. Jewel-vasen er fra Louise Roe.

Intet er så hyggeligt som en gammel bjælkehytte – specielt op til jul. Her kræver det kun en enkel oppyntning, masser af naturelementer og en tændt pejs for at skabe god julestemning. Julestilen hos familien er enkel, poetisk og legende i en fascinerende blanding af kontraster, farver og materialer, der varierer i en blanding af hårdt mod blødt, skinnende mod mat, samt nyt og gammelt, stort og småt – alt hvad Anne-Mette holder af.

jul gaver julegaver pynt julepynt juledekoration
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency

Naturlige stilleben med planter i mange former skaber interessant liv med vækster som ruskindstræ, lammeører og silkefyr. Julen titter her diskret og organisk frem med et grantræ lavet ud af grene, men også med en julerød krans af tørret og indfarvet hortensia.

– Det enkle sat i spil af det overdådige, og forventningen om fortryllelse, er på mange måder julens præmis. Jeg kan godt lide at sammensætte flere utraditionelle ting, som en kraftig troldegren mod en spinkel blomst, siger Anne-Mette, hvis fornemmelse for farver og former skinner helt tydeligt igennem i de mange juledekorationer, der oser af elegance og poesi.

brændeovn kamin jul juletræ pynt julepynt juledekoration
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency

Pejsehygge i den gamle bjælkehytte er et højdepunkt i højtiden. I blanke messingvaser fra H. Skjalm P er der fyldt op med mørk mat gran, som skaber en fornemmelse af den omkringliggende skov. Cedertræet er helt i Anne-Mettes ånd brugt som alternativt juletræ og pyntet med papirklip designet af Marianne Scott-Hansen Eriksen for House of Home

Julebordet er dækket op med iøjnefaldende elementer som en gammel, rustik lysekrone, hvorfra der hænger flotte julekugler lavet af naturmaterialer som gran, mos, tørret og indfarvet hortensia og lammeører i en blandet farvepalet af rød, lilla og frisk grøn.

jul julepynt juledekoration bænk slagbænk
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency

Det hyggelige bjælkehus ligger i Nordsjælland med Geelskov som nabo, og direkte ud til en lille sø. På en overdækket terrasse kan julehyggen indfinde sig blandt lanterner og på en bambus-sofa fra Tine K Home.

For Anne-Mette handler højtiden i høj grad om traditioner med gentagne mønstre og selvfølgelig masser af familiesamvær. Den 1. december afholder hun juleklippe-bage-hygge-dag med børnene, hvilket har været en tradition i de sidste 22 år. Julen er her i familien et frirum, hvor man tager en pause, og kobler af fra den travle hverdag.

juledekoration krans dør pynt
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency

– Det magiske ved julen er helt klart nærværet. At roen sænker sig ved denne tid, og at vi har tid til at være sammen, og dvæle ved blot at være. Det er en sjældenhed, og jeg nyder det hver gang, siger Anne-Mette.

adventskrans jul krans pynt julepynt juledekoration
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency

Blomster i Blooming

Efter mange år i modebranchen valgte Anne-Mette Trolle at skifte branche og gøre sin hobby som blomsterbinder til sin levevej. Derfor åbnede hun den fascinerende blomsterbutik Blooming på Strandvejen i Hellerup. Der er dog mere tale om et blomsterunivers, for Anne-Mettes buketter er som collager af blomster sat i scene af en dramatisk, kunstfærdig, og eventyrlig ramme. Butikken er indrettet i mørke farver og med flader af grøn marmor og messing. Den sortgrå vægfarve og de helt mørke gulve er valgt, så blomsternes farver og kontraster kan træde frem. Som skuespillerne på en scene i et teater bliver blomster og planter belyst af spotlamper. Udgangspunktet for de særlige buketter er en efterspørgsel efter det utraditionelle, fantasifulde, og personlige – altså buketter der er unikke. I form er buketterne mere åbne og uformelle, og minder om grøftekantsbuketter.

adventskrans jul krans pynt julepynt juledekoration
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters agency