
Den store rødvinsguide til julemaden
Julemaden kræver sit med det mørke andekød og det sprøde andeskind, det lyse, delikate svinekød, de salte flæskesvær, den søde rødkål og de karamelliserede brune kartofler. Få sommelierens bedste anbefalinger her.
AfChanet Deleuran
### Rødvinen til julemaden
Julemaden kræver sit med det mørke andekød og det sprøde andeskind,
det lyse, delikate svinekød, de salte flæskesvær, den søde rødkål, den flødefede Waldorfsalat, de karamelliserede brune kartofler - her er mange hensyn, der skal tages.
Men der er hjælp at hente i disse dejlige rødvine, vi har testet: fyldt med frugtighed, pæn syrlighed, stor mundfylde og en alkohol, der kan brænde igennem det hele.
Står du ved vinhylderne, så gå efter Malbec fra Argentina, Shiraz fra Australie, Sydrhonevine på Grenache og Syrah - herunder også de store fra Chateneuf-du-Pape og vinene fra Veneto, Amaroneland i Nordøstitalien. Her får du generelt sødmefulde, runde vine, der kan tage livtag med julens dejligste mad.
Vinene er bedømt af exam. sommelier Chanet Deleuran, og kvaliteten bedømmes i forhold til pris med hjerter fra 1-6.