Julesalat med confit de canard, syltede rødløg og brødcroutoner
Til 4 personer som selvstændig ret. Til 6 personer som del af julefrokostbordet.
Det her er en fantastisk vintersalat, som passer rigtig godt til julefrokostbordet. Den er nem at lave, og så smager den dejligt af jul tilsat et drys luksus. Salaten kan naturligvis også serveres som en selvstændig ret.
Det skal du bruge:
Syltede rødløg
2 rødløg
1 dl eddike
1⁄2 dl sukker
2 laurbærblade
Brødcroutoner
300 g surdejsbrød
2 spsk. olivenolie
Flagesalt
Julesalat
4 confiterede andelår
200 g blandede spæde salater
2 pærer
50 g valnødder
4-6 dadler
Sådan gør du:
Syltede rødløg
Skær løgene i tynde både.
Kom eddike og sukker i en gryde med laurbærblade, og kog op, til sukkeret er opløst.
Kom løgene i gryden, og tag den af varmen for at afkøle.
Brødcroutoner
Del brødet i grove stykker. Vend dem med olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Drys med salt, og bag dem i ovnen i ca. 10 min. ved 200° varmluft.
Julesalat
Kom andelår med lidt af fedtet i et ovnfast fad, og varm dem i ovnen i ca. 10 min., til de er lune, og fedtet er smeltet lidt fra.
Skyl salaten, og slyng den tør. Skær pærerne i kvarter, fjern kernehus, og skær pærerne i tynde både.
Hak valnødderne. Fjern stenene fra dadlerne, og del dem i mindre stykker.
Anret salaten på et fad med pærer, valnødder og dadler.
Findel kødet fra lårene, og fordel det i salaten sammen med syltede rødløg og brødcroutoner.