Den bedste julesalat du kan servere til julefrokosten

Imponer dine gæster med denne smagsfulde julesalat med and.

Keramiktallerken fra NAnorm, hørserviet fra Broste Copenhagen, bestik fra Gense, vinglas privateje.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Julesalat med confit de canard, syltede rødløg og brødcroutoner

Til 4 personer som selvstændig ret.
Til 6 personer som del af julefrokostbordet.

Det her er en fantastisk vintersalat, som passer rigtig godt til julefrokostbordet. Den er nem at lave, og så smager den dejligt af jul tilsat et drys luksus. Salaten kan naturligvis også serveres som en selvstændig ret.

Det skal du bruge:

Syltede rødløg

  • 2 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1⁄2 dl sukker
  • 2 laurbærblade

Brødcroutoner

  • 300 g surdejsbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt

Julesalat

  • 4 confiterede andelår
  • 200 g blandede spæde salater
  • 2 pærer
  • 50 g valnødder
  • 4-6 dadler

Sådan gør du:

Syltede rødløg

  1. Skær løgene i tynde både.
  2. Kom eddike og sukker i en gryde med laurbærblade, og kog op, til sukkeret er opløst.
  3. Kom løgene i gryden, og tag den af varmen for at afkøle.

Brødcroutoner

  1. Del brødet i grove stykker. Vend dem med olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Drys med salt, og bag dem i ovnen i ca. 10 min. ved 200° varmluft.

Julesalat

  1. Kom andelår med lidt af fedtet i et ovnfast fad, og varm dem i ovnen i ca. 10 min., til de er lune, og fedtet er smeltet lidt fra.
  2. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær pærerne i kvarter, fjern kernehus, og skær pærerne i tynde både.
  3. Hak valnødderne. Fjern stenene fra dadlerne, og del dem i mindre stykker.
  4. Anret salaten på et fad med pærer, valnødder og dadler.
  5. Findel kødet fra lårene, og fordel det i salaten sammen med syltede rødløg og brødcroutoner.