Dæk det flotteste julebord med julens blomster

... og med bare få ændringer kan julebordet blive til det smukkeste nytårsbord.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Det ser ud af mere, end det egentlig er, for looket her fremkommer ved at skabe luftige buketter med få blomster, som også gør, at man kan se vennerne på den anden side af bordet. Hvis du har mange glasvaser, kan du vælge at bruge dem.

Julebordet der fejrer naturens underværker

Årets juletrend nr. 1 er natur, og blomsterdesigner Annette von Einem tog i skoven og supplerede med købte blomster og skabte et lille grønt paradis. Tager du kogler og julekugler ud, har du hurtigt et smukt nytårsbord, der hilser foråret velkommen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Julebord med hyldest til det grønne

Det overdådige julebord er dækket med stil, stemning og smukke kreative kreationer. Annette von Einem har været ude i naturen for at finde dekorative kogler, gran og krogede grene til julebordet, som her er et højglanspoleret træbord. Hun elsker at mikse det grove og det forfinede, og bordet består af en blanding af nyt porcelæn, elegante glas, julekugler, guld, glimmer, gran, stjerner og store og små grankogler. Som en detalje er der arrangeret fine fyrregrene på bordet. Det giver duft af skov. Farverne er holdt i afstemte nuancer af grønt, masser af hvidt og guld. Brug mange vaser, og lad juleroser være de dominerende blomster. Skær dem gerne mange gange lodret i stænglerne, så suger de bedre vand. Hvide tulipaner, syrener og hyacinter sammen med lette glittergrene giver bordets udsmykning karakter.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Julens blomster

Navnet snyder, for julerosen, Helleborus, er dels ikke en rose, og dels blomstrer den sjældent før jul, men først hen i januar/februar alt efter vejret. Men du kan snyde den ved at lave et lidt lunere klima for den enkelte plante. Sætter du en klar glasklokke hen over planten nu, kan du være heldig at se blomsterne folde sig ud lige op til jul. Sæt klokken lige i midten af planten, bladene skal ikke dækkes, kun de spirende blomsterskud. Samtidig kan du drysse lidt kalk omkring plantens rødder uden for klokken. Julerosearterne krydser nemt med hinanden, så der findes forskellige farver. Hele planten er giftig, og derfor rører rådyr dem ikke.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Guldkogler kan man nemt selv lave efter en skovtur. Sørg for, at de tørrer godt, inden du dekorerer dem med guldspray. Vaser, julekugler, skål på fod, bonbonnierer, tallerkener, alt fra Lyngby Porcelæn. Glas fra Frederik Bagger. Guldstjerne og vinglas fra Rosendahl. Voksalterlys fra Kunstindustrien.