Stue beklædt med Douglastræ fra Dinesen
© Wen Studio

Urban Cottage: Et helt hjem i træ fra gulv til loft

Træ er godt for indeklimaet, og så skaber et gennemgående materialevalg ro for øjet. Kom med til Guangzhou i Kina, hvor Dinesen har beklædt en lejlighed med lyse douglasplanker fra gulv til loft.

Træ er et klima- og miljøvenligt materiale, hvis det i øvrigt bliver dyrket og skovet forsvarligt. Det er et sanseligt materiale, der har evnen til at absorbere og afgive fugt. Materialet er ideelt til byggerier samt til møbler, gulve og meget andet, men det hører trods alt til sjældenhederne at beklæde et helt hjem i træ fra gulv til loft.

Det er dog tilfældet med lejligheden Urban Cottage i den kinesiske storby Guangzhou. Her har danske Dinesen leveret de lyse douglasplanker og interiørdesigner Christina Luk har stået for moderniseringen af den ældre lejlighed, der tidligere var domineret af marmor og mørkt træ.

Stue beklædt med Douglastræ fra Dinesen
© Wen Studio
Indretning med Douglastræ fra Dinesen

Opbevaringen er ligeledes blevet en integreret del af indretningen. Selvom alt er lavet i træ, skabes der visuel variation ved de forskellige bearbejdninger og former - hvilket for eksempel ses på lamellerne på skabslågerne.

© Wen Studio
Stue indrettet med Douglastræ fra Dinesen

De brede douglasplanker får visuelt modspil af detaljer i sort på for eksempel sidebord, stikkontakt og stålramme, som adskiller stuen fra udestuen.

© Wen Studio

Zenlignende ro

Den nye ejer ønskede farvepaletten skiftet ud med en lysere og lettere version, så der blev skabt en følelse af at være tættere på naturen. Ud over at beklæde både vægge, lofter og gulve med douglasplanker er der også blevet specialdesignet hylder, integrerede siddepladser, spisebord og sengeramme.

Ved at fokusere på ét materiale er der således skabt en næsten zenlignende ro, som lader øjet finde hvile.

Soveværelse i Douglastræ

I soveværelset ser man, hvordan selv sengen er en del af den gennemførte trækonstruktion, som lejligheden er. Her brydes træfladerne dog af et hvidt loft, et badeværelse med hvide og marmorerede overflader og igen de gennemgående sorte detaljer, som går igen i hele hjemmet.

© Wen Studio

Æstetisk harmoni

For at optimere oplevelsen af lys og luft har Christina Luk åbnet det centrale opholdsrum, så lyset kan strømme frit.

Det gælder også i soveværelset, som flyder sammen med badeværelset, kun adskilt af glaspartier. Boligen er et godt eksempel på, hvordan valget af ét gennemgribende materiale skaber sammenhængskraft og æstetisk harmoni.

Vi tilbringer 90 % af vores tid inden døre, heraf to tredjedele i vores hjem. Derfor skal de materialer, vi omgiver os med, bidrage positivt til vores sanser, lyder det fra Dinesen. Ved at integrere træ i boligen forbedres indeklimaet. Desuden skaber valget af træ som gennemgående materiale ro for øjet.

Douglas træ, Dinesen, Stue, Lejlighed, indretning

Overalt i boligen finder man integrerede løsninger, som udnytter små hjørner og kroge optimalt. Her ses en integreret bænk ved et spisebord – alt i douglastræ.

© Wen Studio