Gør-det-selv møbler trender som aldrig før

En af de helt store trends i 2020 har været DIY-boligprojekter - og alt tyder på, at trenden fortsætter i stor stil i 2021.

Snoede lys, IKEA-hacks og fransk flet

Det vrimler med DIY-projekter på Instagram og særligt den nye funktion Reels har sat skub i de mange projekter og bragt dem ind i flere hjem.

Snoede og stribede stearinlys, make-over af potter og krukker, lækre IKEA-hacks og hjemmelavede møbler med fransk flet er blot nogle af de DIY-projekter, som vi har haft travlt med i løbet af året, og det lader til, at trenden er kommet for at blive.

Møbler skræddersyet til dit hjem

Det geniale ved den populære trend er, at du helt selv bestemmer, hvordan dit projekt skal se ud. Instagram er en perfekt inspirationskilde, men lad dig ikke begrænse af de mange “how-to”-videoer - du kan sagtens freestyle undervejs i dit DIY-projekt og skabe noget, som er helt dit eget.

Der er ingen regler, du skal følge, og hvis du har evnerne, kan du skabe lige præcis det, som du ønsker dig, og du kan tilmed skræddersy det til netop dit hjem og din indretning - what’s not to like?

Lad dig inspirere

Nedenfor har vi fundet to eksempler på nogle af de mest populære DIY-projekter, som virkelig kan give din indretning et nyt og eksklusivt udtryk.

IKEA-hack skab
© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Hack dig til et lækkert, roligt soveværelse

Du kan relativt nemt og billigt give de klassiske PAX-skabe fra IKEA et helt nyt og eksklusivt udtryk med en klat maling i den rigtige farve, nogle nøje udvalgte greb og et par mdf-plader.

I dette soveværelse har ejerne selv bygget klædeskabet med udgangspunkt i IKEA-elementer – med et overordnet ønske om at skabe ro i rummet, hvilket i den grad må siges at være lykkes.

De har formået at skabe en klar fornemmelse af, at skabet er indbygget, og den gennemgående, mørke farve i rummet forstærker det sammenhængende og rolige udtryk, som man ikke kan undgå at fornemme, så snart man træder ind i rummet.

Se flere billeder af det gennemførte soveværelse og lad dig inspirere af det hjemmebyggede skab her.

Skab i fransk flet
© Warm Nordic

Byg dig til franske fornemmelser i dit hjem

Fransk flet har været et af de mest populære materialer i indretningen i år, hvor flere anerkendte interiørbrands blandt andet har lanceret smukke kollektioner baseret på fransk flet, herunder blandt andet IKEA og Warm Nordic.

Det smukke, luftige materiale er naturligvis også nået til DIY-verdenen, hvor der nu findes utallige guides til hjemmelavede skabe, sengegavle og meget andet med fransk flet.

Vi har naturligvis også lavet vores helt egen guide til dig, der er klar til at kaste dig ud i et DIY-projekt med fransk flet. Hvad end du har en gammel kommode, et skab eller noget helt tredje, som skal friskes op, så guider vi dig her.