4 step: Sådan laver du dit eget møbel med fransk flet

Her er guiden til dig, der er frisk på at kaste dig ud i et kreativt DIY-projekt med det populære franske flet.

Find det helt rigtige møbel

Der er ingen grænser for, hvad du kan pifte op med det smukke franske fletmateriale.

Så hvad end du drømmer om at forvandle et gammelt vitrineskab, en skuffe, et klassisk reolsystem, en sengegavl eller en radiatorskjuler til et helt nyt og unikt møbel, så er det bare at give sig i kast.

Du kan ofte være heldig at finde mange smukke, gamle møbler brugt, som let kan shines op. På den måde sparer du penge, og det er samtidig et klimavenligt valg.

Fransk flet i metervare og maling

Udover det perfekte møbel skal du have indkøbt både det smukke, franske flet og den helt rigtige maling til dit møbel (hvis det skal males).

Der er mange webshops, som forhandler det populære franske fletmateriale, vær dog opmærksom på at nogle kalder det for “rørflet” eller “rattan,” når du søger efter det.

Mål af og grib stiksaven

Hvis ikke der allerede er huller i møblet, hvor det franske flet skal hæftes på, så skal du skære dette. Gør dig ekstra umage med opmålingen, så det bliver så præcist som muligt.

Når du har tegnet hullet op, er det bare at give sig i kast med stiksaven, som er praktisk og nem at have med at gøre. Husk dog, at du forholdsvis nemt kan redde eventuelle ups’ere med lidt sandpapir.

Nu skal det franske flet hæftes på

Når hullerne i dit udvalgte møbel er skåret, skal møblet naturligvis males, hvis du har planlagt det. Herefter er du klar til at hæfte dit nyindkøbte franske flet på møblet. Her er det naturligvis vigtigt, at du måler materialet af, så det passer ind i de huller, som du har skåret.

Fletmaterialet skal hæftes på bagsiden af møblet, så man ikke kan se hæfterne udefra. Sørg for, at materialet er strakt godt ud, inden du hæfter det fast. Få eventuelt hjælp fra et par ekstra hænder, som kan holde det, mens du hæfter.

Selve hæftningen foregår med en hæftemaskine, der ligesom stiksaven er enormt praktisk og let at have med at gøre.