Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tag-etagen tages i brug: Nu er der masser af plads i stueetagen

Arkitekten hjælper med indretningen, så der bliver plads til både god opbevaring, et nyt bad, større køkken og gæsteværelse.

Hej Lone,

I dag er vores tagetage ubenyttet og på grund af begyndende pladsmangel påtænker vi at indrette værelser og måske et badeværelse deroppe.

I stueetagen har vi i dag køkken og to stuer samt to mindre værelser og et lille toilet mens badning og tøjvask foregår i kælderen. Det synes vi efterhånden er lidt besværligt.

Vi ønsker os ideer til en bedre indretning af stueplan, hvor vi ønsker os et større køkken, gerne alrum, stue og meget gerne et kombineret kontor/gæsteværelse.

Kan du få plads til god opbevaring, vil det være fremragende men en placering af trappe til første sal er vigtigst.

Kan du få plads til et badeværelse, vil det gøre alting meget nemmere og billigere i forhold til ombygning, men vi har selv svært ved at se, hvor der skulle kunne blive plads.

Vi håber på gode ideer og på forhånd tak.

VH familien i Viborg

Kære Viborg-familie,

Jeg tror da godt, at det hele kan være der.

Den nye trappe til overetagen placeres naturligt ovenpå det eksisterende kældertrapperum.

I dag er kældertrappen bygget ind i et lukket rum med dør, men I kan jo overveje, om I vil have en gennemgående, åben trappe med kik til kælderen, da den derved meget hurtigt vil skifte karakter til en mere værdig underetage, hvis adgang og lys forbedres.

Alternativt sætter I glas i døren til kældertrappen, så man kan se at det er en trappe og så får I installeret en åben trappe til overetagen.

Det nye køkken flyttes ind i den fine og store spisestue, hvilket giver jer mulighed for at få opført et nyt badeværelse i det gamle køkkenrum, hvor diverse installationer allerede er.

Bevar endelig det eksisterende toilet, det er fantastisk at have to toiletter!

Det nye badeværelse kan indrettes som foreslået med toilet (der tilkobles gæstetoilettets faldstamme og vand), vaskeplads med to vaske, en stor bruseniche samt højskabe bagved den flyttede dør med plads til vaskesøjle og diverse badeværelsesgrej.

Imellem badet og det nye køkken har jeg indrettet et godt depotrum, der dels giver jer god ekstra plads til tøj og sko, dels plads til rørføring til og fra det nye køkken.

Det nye køkken er indrettet i vinkel med vasken placeret ved vinduet og kogesektionen ind mod depotrummets væg, hvor I så også kan placere emfangets motor.

Den gamle brændeovn tænker jeg at I kan modernisere ved at indbygge en ny pejseindsats i køkkenet og placere den imellem kogeplads og et anretterbord på modsatte side med over- og underskabe.

Vinklen giver jer plads til et spisebord til mange gæster og det gør noget fint ved rummet at kunne komme uhindret til facaden med de tre vinduer.

Opholdsstuen er uændret mens de to værelser slås sammen til et stort arbejds- og gæsteværelse med masser af reolplads, skrivebord og hygge med divan, lænestol og et ekstra tv, så stuen også fungerer i det daglige som et ekstra opholdsrum.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler