Løs bohemestil i den nye stue

Nem at rydde op i og med plads til at se tv, læse og høre musik – og så noget interessant at kigge på, både af møbler og på væggene! Det ønskede familien Madsen på Amager sig af deres stue. Se, hvordan de fik det hele.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvorfor skrev I til BO BEDRE?
–Vi havde ikke på noget tidspunkt fået vores stue til at fungere.

Alle vores møbler var nogle, vi havde arvet og fået foræret, og vi kunne heller ikke se mulighederne i rummet pga. de mange døre, vinduer osv. Og så havde vi nok brug for en tidsplan for at få planerne ført ud i livet – ellers kan vi godt trække vores projekter i langdrag …

Hvad ønskede I jer i stedet?
–Mere lys og en bedre udnyttelse af stuen. Vi brugte faktisk kun sofahjørnet, resten var blot gennemgang. Dernæst ville vi gerne have et godt læsehjørne, hvor der var plads til ro og fordybelse.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læsere Tina og Jeppe Madsen.

© Andreas Mikkel Hansen

Inden forvandlingen bestod stuen af et par 15 år gamle, orange sofaer og tilfældige møbler, som læserne havde fået forærende af familie og venner i løbet af årene. Her var ingen rød tråd, og husets fine og særegne træk fik ikke rigtig lov til at komme til udtryk.

© Andreas Mikkel Hansen

Mere plads til det hele Vi hører det rigtig tit – efter at have brugt alt krudtet på de store renoveringer af køkken og bad, går indretningen af stuen i stå ... Også hos denne måneds læsere. Men efter otte år i murermestervillaen på Amager var familien på fire mere end klar til at tage fat på deres stue. Den var blandt andet præget af en stor, markant marmorpejs i hjørnet, som aldrig var i brug.

© Andreas Mikkel Hansen

Løse tæpper kan være lige det, der skal til, for at holde sammen på en indretning. I denne forvandling er de orientalskinspirerede lag på lag-tæpper med til at give kant til husets klassiske sildebensparket og funkisstil. Er du også til brændte nuancer og kelim, så er dette patchwork-eksemplar af sammensyede kelimstykker et moderne bud på et “ægte tæppe”. 170 x 240 cm, 6999 kr., Ilva.

© Andreas Mikkel Hansen

Et organisk sofabord på lette ben danner flot kontrast til en tung og firkantet sofamodel og giver den nødvendige luft omkring det tunge siddemøbel. Her er det bordet Flower, designet af Christine Schwartzer, i hvid laminat med valnøddekant. Fås i to størrelser, her h 46 cm, diam. 114 cm, 7413 kr., Swedese.

© Andreas Mikkel Hansen

Den gode lænestol ... enhver stue bør have én, og i denne forvandling landede den i det gamle pejsehjørne, hvor der nu er indrettet en hyggelig læsekrog. Aftageligt, vaskbart betræk er en god ide, som på denne lænestol, Rimini, fra Marac, der også fås med hjul foran og håndtag i ryggen, så du nemt kan rykke den rundt i stuen. 12.800 kr., Espe Møbler.

© Andreas Mikkel Hansen

Brug hele rummet Rigtig mange af os har en tendens til at placere alle møblerne op ad væggene, så de ikke tager af gulvpladsen. Selvfølgelig skal man tage hensyn til ganglinjer og døre, men ofte skabes der ikke mindre plads, når vi bygger ud i rummet – det bliver bare anderledes – og ofte også mere spændende. Stuens nye, lette reoler er oplagte som rumdelere og smukke at se på, hvad enten man sidder i det nye læsehjørne eller i sofaen.

© Andreas Mikkel Hansen

Fremhæv og forny En ny sofa skulle der til, det var læserparret slet ikke i tvivl om! Valget faldt på en stor, blød model, der kan rumme hele familien, i en flot mørkeblå nuance. Den er tilpas tidløs og neutral til at holde i mange år og kan nemt kombineres med farverige og grafiske puder efter stil og humør.

© Andreas Mikkel Hansen

Det grønne glas omkring fløjdøren har været med til at bestemme farvetemaet for rummet, og det er ét af murermestervillaens fine særpræg, som bliver fremhævet yderligere af det stribede tapet med samme grønne streg.

© Andreas Mikkel Hansen

Gulvtæpper er gode til at ramme ind og samle indretningen i zoner - især i større rum med flere funktioner. Her er der valgt 3 forskellige tæpper, der klæder hinanden. Det giver et spændende udtryk og skaber flere linjer i rummet.