Indretningsekspert: Skal indretningen tage hensyn til overnattende gæster?

Vores indretningsarkitekt kommer her med sit bud på, hvordan en læser bedst udnytter rummene, så der både er plads til sovende gæster og privatliv.

Plantegning, som viser den nuværende indretning

Nuværende plantegning

© Lone Barslund

Kære Line

Din forespørgsel fik mig til at tænke over, hvor meget man egentlig bør tage hensyn til de begivenheder, som ligger udenfor vores hverdag.

Har du tilbagevendende overnattende gæster, så er det klart, at du skal tage højde for det, men sker det kun af og til, kunne du klare udfordringen ved at ”låne” dit eget soveværelse ud og så selv sove på en god divan eller briks, som du også har glæde af til daglig.

Lejligheden er jo netop indrettet med mellemgangen imellem soveværelse, stue og bad, så man ikke behøver at overraske hinanden.

Der er et par benspænd i dine stuer, som jeg gerne vil løse.

Den største udfordring er uden tvivl dine fløjdøre, som er fine, og som du er meget glad for. Problemet med dem er bare, at de gør den lille stue umulig at udnytte og få glæde af.

Jeg synes, at du skal overveje at fjerne både fløjdøre og væggen, for på den måde at få mange flere muligheder for møblering og bedre udnyttelse af den gode plads.

De to døre fra henholdsvis entreen og den lille mellemgang gør stuens indvendige væg svær at møblere ved.

Jeg kunne alligevel godt tænke mig, at du prøver at placere sofaen som vist, således at dit fjernsyn placeres imellem dørene og så rykke spisebordet ind i den lille stue med en ny divan inderst.

Du får god plads til dine Y-stole, og der er fint plads til et par nye lænestole ved sofaen.

For mig er dagslyset ikke så vigtigt, når jeg først kommer ned at sidde om aftenen, hvorimod dagslys er skønt om morgenen ved spisebordet og i løbet af dagen, når man sidder med tablet eller andet. Derfor synes jeg, at du skal placere spisebordet ved vinduet som vist.

Cirkler med kryds i angiver forslag til lampesteder - jo flere jo bedre.

Bedste hilsner
Lone

Forslag til ny plantegning

Forslag til ny plantegning

© Lone Barslund

LÆS OGSÅ