BREVKASSE Hjælp! Hvordan indretter man en rund stue?

Indretningseksperten Lone Barslund giver sine bedste tip til, hvordan man mest praktisk kan indrette en stue med buede vægge.

Plantegning over rund stue
© Lone Barslund

Kære Lone og Jørgen

Der er et enkelt benspænd i jeres runde stue, som kan ende med at bestemme, hvor møblerne skal stå - nemlig, at der kun er en enkelt lige væg til montering af fladskærm eller placering af tv i forlængelse af køkkenet. Har I et fjernsyn på ben er der flere muligheder.

Det mest naturlige vil alligevel være at placere jeres runde spisebord tæt på vinduer og udsigten til alléens lindetræer. Omkring bordet er der flest vågne timer, hvor lys og udsyn tæller. Derudover er det helt oplagt at vælge det runde bord!

Sofaen er til mere indadvendte sysler, så der vil man ikke på samme måde udnytte det fine kig.

Den lille niche var hos tidligere ejere brugt til opbevaring af vin, men var det mig, ville jeg straks placere en fin daybed eller divan i det lille rum, 90 x 200 cm kan snildt være der, og det kunne blive en favorit læseplads med kig ud i verden.

Du skriver desværre ikke noget om, i hvilken ende sofaen har chaiselongen siddende. Men er det i venstre side giver det lidt god afgrænsning, når man kommer fra entreen, og god samhørighed med lænestolen på højre side.

Runde sofaborde giver næsten sig selv.

Vælg et stort rundt gulvtæppe til sofagruppen, tre meter i diameter - det vil passe perfekt til rummet, fordi det ikke angiver nogen retning på det runde gulv.

Skal I have farve på, kunne det være oplagt at male bagvæggen inde i nichen og entreens væg, som man ser ud på fra stuen. Selve det runde rum har så meget karakter i sig selv, at det vil virke forstyrrende.

Bedste hilsner
Lone Barslund

LÆS OGSÅ