BREVKASSE Indretningsekspertens bedste tips til hjemmekontoret

BO BEDREs indretningsarkitekt guider et par til, hvordan de opnår det mest optimale hjemmekontor med plads til dem begge.

Arbejdsplads til to
© Lone Barslund

Kære Cathrine

Du skriver desværre ikke noget om målene på jeres skrivebord, så jeg vil lade det være op til jer om det kan genbruges i min løsning, eller om I går efter et nyt.

Jeg vil nemlig foreslå, at I fortsat placerer jeres skrivebord op ad væggen som nu, men udvider opbevaringsmulighederne med to skuffemøbler, der også fungerer som ben, samt gode hylder eller bogkasser (70 x 70 x 30 cm) på væggen over bordet.

Afhængigt af lofthøjden er der plads til 4 bogkasser i bredden og så måske halvanden i højden. Samlet højde: bordplade 74 + afstand 60 + 1,5 reolkasse 105 cm = 239 cm. Det giver plads til rigtig mange ting - kasser med garn, spil, bøger, kopipapir, tegneredskaber, mapper og så videre.

Bordpladen skal helst ikke være mere end 60 cm dyb for at give ordentlig passage igennem rummet, og det betyder, at I for en rimelig penge kan få bestilt en køkkenbordplade efter mål, (300 cm lang, så I kan komme til det indbyggede skab), så den udnytter hele længden.

Udover de to skuffemøbler skal bordpladen monteres på en bæreliste på væggen, så den ikke kommer til at hænge. Alex b 38 cm fra Ikea er et godt bud. Monter nederste hylde eller underkant på bogkasse 60 cm over bordpladen, så der er god plads til arbejdslamper, måske billeder og opslagstavler.

På modsatte væg, imellem skorsten og dør, kan der blive plads til to og et halvt skab fra Ikeas Pax serie i dybde 38 cm og 237 cm højde. Skabene fås i bredde 100 cm og 50 cm.

Her får I virkelig meget plads til både tøj, linned og andre sager. Med dybde 38 cm er der ca. 150 cm afstand imellem skabshjørnet og det andet nye, 60 cm dybe Pax skab, som kan placeres ved siden af det indbyggede skab. Her vil I kunne indrette med bøjletøj. Vælg hvide låger så rummet ikke vælter.

Vælger I at købe 60 cm dybe skabe til den lange væg, bliver der ca. 125 cm afstand imellem de to skabshjørner. Det er en fin, fysisk afstand, men optisk vil det måske lukke for meget af, når man nærmer sig værelset.

De bedste hilsner
Lone

LÆS OGSÅ