Er det metal eller træ - eller er det måske begge dele?

Man skal tæt på disse borde for at forstå, hvad der virkelig foregår i dem. Ny designteknik leger magisk med årringene i træet på en helt unik måde.

Træmetalborde
© Uufie & Matter of Stuff

Man skal tæt på disse borde, før man forstår, hvad der virkelig foregår i dem. Det ligner noget træ i midten, som derefter i et sunburst toner ud i noget andet - men hvad?

Hardwood og softwood
© Uufie & Matter of Stuff

Zoomer man ind på bordet, kan man se, at der vitterligt er brugt træ. Der er dog også anvendt metal i en teknik hvor den del af årringene, der er groet til om vinteren (hardwood) bliver bevaret, hvorimod sommervæksten (softwood) bliver fjernet og erstattet med metal.

Toronto og London
© Uufie & Matter of Stuff

Bordene er skabt i et samarbejde mellem Uufie tegnestuen fra Toronto og designkollektivet Matter of Stuff fra London.

De tre forskellige kulører skyldes, at der er anvendt netop 3 forskellige metaller i kombination med træet. Det drejer sig om henholdsvis aluminium, kobber og messing.

Lange slanke ben
© Uufie & Matter of Stuff

De slanke ben bidrager til magien og mystikken. Den lette konstruktion virker ekstra dristig, fordi beskueren har svært ved at undgå at tænke træ. Og træ har jo langt fra den samme bæreevne som metal.

Echo borde
© Uufie & Matter of Stuff

Sofabordene kaldes Echo Table. De er skabt i tre forskellige størrelser: small, medium og large.

Priserne på Echo Table
© Uufie & Matter of Stuff

Echo-bordene kan købes på Matter of Stuffs hjemmeside. Priserne på Echo Tables er på Matter of Stuffs webshop: 6.600 pund for det store bord; 3.300 pund for mellembordet; 2.267 pund for det lille bord.