3 tips til at indrette med farver

Går du og leger med tanken om at sætte mere kulør på hjemmet? Farver kan gøre en stor forskel i vores rum, men hvor skal du starte, og hvordan kommer du igang? Læs med her.

Farver kan gøre noget helt specielt for de rum, vi befinder os i. Det kan skabe ro, give liv eller sætte en stemning. Men det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, og hvordan man lige kommer i gang. Hvor modig har du lyst til at være med farverne, og hvordan man bruger man egentlig farver i hjemmet? Her får du tre idéer til, hvordan du kan bruge farver i din indretning.

Sæt kulør på væggene

Ved at skifte farven på væggene kan du ændre hele rummets udtryk. Derfor er det en god idé at overveje, hvilken stemning du går efter, før du vælger farven på væggen. Kølige blå nuancer kan have en beroligende effekt, varme nuancer som beige eller brun skaber en hyggelig stemning, hvorimod lyse nuancer i grøn og lilla kan fremme kreativitet og skabe liv.

Er lidt farve på væggene ikke nok for dig, kan du kaste dig ud i et lidt større projekt ved at male dit loft. Det skaber liv og personlighed, og giver dit rum et nyt og spændende udtryk. Mal loftet i en kontrastfarve, så farverne træder flot frem på både vægge og loft, eller vælg en mørkere nuance i samme farve som på væggen for et stilet tone i tone-look. Er du klar til at gå all in, kan du male vindueskarmen i samme farve som loftet, så hele rummet hænger sammen.

Lad farven på loftet gå igen i farven på sofaen. Her er det hjørnesofaen 'Nelson' fra SOFACOMPANY, der med sine smukke mørkeblå farve står i en flot kontrast til væggene. Pris 12999 kr.

En lænestol i en flot farve skaber masser af liv i rummet. Her er lænestolen Babette fra Sofacompany i en varm rustfarve, der træder flot frem op mod den blå væg. Pris 4499 kr.