Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

3 tips til at indrette med farver

Annonce Går du og leger med tanken om at sætte mere kulør på hjemmet? Farver kan gøre en stor forskel i vores rum, men hvor skal du starte, og hvordan kommer du igang? Læs med her.

Kast dig ud i et farverigt hjem med en farvet sofa, der står i flot kontrast til farven på dine vægge. Her er det modulsofaen 'Dane' fra SOFACOMPANY, der i en brændt orange står i smuk kontrast til den blå stue. Pris fra 3999 kr.

Farver kan gøre noget helt specielt for de rum, vi befinder os i. Det kan skabe ro, give liv eller sætte en stemning. Men det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, og hvordan man lige kommer i gang. Hvor modig har du lyst til at være med farverne, og hvordan man bruger man egentlig farver i hjemmet? Her får du tre idéer til, hvordan du kan bruge farver i din indretning.

Sæt kulør på væggene

Ved at skifte farven på væggene kan du ændre hele rummets udtryk. Derfor er det en god idé at overveje, hvilken stemning du går efter, før du vælger farven på væggen. Kølige blå nuancer kan have en beroligende effekt, varme nuancer som beige eller brun skaber en hyggelig stemning, hvorimod lyse nuancer i grøn og lilla kan fremme kreativitet og skabe liv.

Er lidt farve på væggene ikke nok for dig, kan du kaste dig ud i et lidt større projekt ved at male dit loft. Det skaber liv og personlighed, og giver dit rum et nyt og spændende udtryk. Mal loftet i en kontrastfarve, så farverne træder flot frem på både vægge og loft, eller vælg en mørkere nuance i samme farve som på væggen for et stilet tone i tone-look. Er du klar til at gå all in, kan du male vindueskarmen i samme farve som loftet, så hele rummet hænger sammen.

Lad farven på loftet gå igen i farven på sofaen. Her er det hjørnesofaen 'Nelson' fra SOFACOMPANY, der med sine smukke mørkeblå farve står i en flot kontrast til væggene. Pris 12999 kr.

Vælg farverige møbler

Lyder den store omgang med malerrullen ikke så tiltrækkende, kan du i stedet for bruge møbler til at få farve ind i rummet. Sæt farve på et af de mere dominerende objekter i rummet som eksempelvis sofaen. En farvet sofa viser personlighed og kan kan give stuen et helt nyt udtryk. Gå efter en komplementærfarve – altså kontrastfarve – til farven på væggen, så begge farver træder tydeligere frem.

Lidt har også ret

Vil du gerne gå forsigtigt frem, og er du bange for at farverne kommer til at fylde for meget, så kan du starte med at tilføje kulør på dit interiør. Skift puderne ud, find et farvet gulvtæppe, sæt en farvet lampe i vindueskarmen, og tænk farver ind i din kunst på væggene – lidt har nemlig også ret. Med farvet interiør har du nemmere ved at flytte rundt på tingene og lege med farverne, til du får lige det farvespil i rummet du ønsker.

En lænestol i en flot farve skaber masser af liv i rummet. Her er lænestolen Babette fra Sofacompany i en varm rustfarve, der træder flot frem op mod den blå væg. Pris 4499 kr.

Håndplukket til dig