designparret bag friends & founders køkken i sort og orange
© Birgitta Woldgang Bjørnvad

Skab selv stilen fra denne måneds bolig

Denne måneds bolig er designparret bag Friends & Founders smukke, historiske bolig fra 1674 indrettet med skønne materialer og spændende farver. Nu kan du få stilen hjemme hos dig.

moodboard af forskellige materialer og farver
© Kira Brandt

Hvilken type er du?

Jeg taler ofte om vigtigheden i at skabe en rød tråd i boligen – hvis man vel at mærke ønsker sig et harmonisk udtryk. Og en super god måde at få skabt denne berømte røde tråd, er ved at vælge samme gulve i flest mulige rum. Men man kan også gøre det ved at vælge ens eller matchende væg- og loftsfarver, eller noget så simpelt som at vælge samme gardiner i alle rum. Nogle mennesker har brug for en rolig indretning derhjemme, hvor der skal lades op. Andre har brug for, at der er knald på form og farve for at føle sig godt tilpas. Lad mig slå fast: Der findes ingen regler – det er blot vigtigt, at man mærker efter, hvilken type man selv er, inden man kaster sig ud i at indrette, vælge farve og materialer samt købe møbler. Har man det på samme måde som sin bedre halvdel, er det selvfølgelig langt at foretrække.

Herunder kan du se, hvordan du selv skaber stilen fra Månedens Bolig. Se selve boligen her.

Marokk fliser blue stix i blå nuancer
© Marokk

Fliser, Blue Stix, Marokk.

Kunstnerhjem

Er man typen, der foretrækker en helt rolig og harmonisk indretning, handler det om begrænsningens kunst. Ønsker man at skeje ud, skal man passe på, at det ikke ender som et gigantisk rod. At skabe ”rod” på den helt rigtige måde er noget af det allersværeste. Dem, der er dygtige til netop det, er dem, der i min optik har de mest interessante hjem. Disse mennesker er ofte kunstnere og/eller designere – præcis som parret her.

I dette hjem har man valgt at give hvert rum sit eget udtryk. Primært skyldes det gulvene, så lad os begynde med dem: fliser lagt i flerfarvet geometrisk mønster i entreen, egetræsparket i sildeben i stuen, gråmalet fletparket i spisestuen, sildeben af cementfliser i køkkenet – og lur mig, om der ikke også er flere slags gulve at finde i resten af huset. Stilen ændrer sig fra rum til rum. I stuerne, og særligt den gammelrosa, er den nærmest herregårdsagtig med udskåret træværk, høje paneler, stuk og overdådig loftslampe. Men bemærk så, hvordan den herregårdsagtige stil ændrer sig. En enorm prismelysekrone og gulvlange gardiner er trukket med ind i de tilstødende rum, hvor der ikke er nær så meget ”pynt” på vægge og træværk, men i køkkenet er stilen derimod helt moderne og stram med sorte elementer og glasvæg i sorte jernrammer mod spisestuen. Bordpladen af messing er, på en nyfortolket måde, det element, der alligevel får køkkenet til at hænge sammen med resten af husets arkitektoniske herregårdsagtige stil.

Ilva tæppe i lysegrå viskose og brune frynser
© Ilva

Tæppe, Almeria, lysegrå viskose og brune frynser, Ilva.

Samme formsprog

Men det, der for alvor får indretningen til at hænge sammen, er møblerne. De er tegnet af samme designer. Formsproget er det samme. Jeg elsker, at der hænger interessante og store værker på væggene, og at der er spændende objekter at finde rundt omkring i alle hjørner, og i min optik kunne man med fordel fylde den slanke, smukke reol i sofastuen endnu mere op – både med objekter, keramik og bøger. Nyt såvel som gammelt. Hjemmet er også fyldt af små borde, stole og bænke, og det er der en grund til – der arbejdes med møblerne. Alligevel er der plads til, at familiens børn og voksne kan boltre sig i de store stuer.

Mood by Flexform spisebord designet af carlo colombo
© Mood by Flexform

Spisebord, Arthur, designet af Carlo Colombo, Mood by Flexform.

Roomstore top silver pendent designet af tom dixon
© Roomstore

Top Silver pendent, designet af Tom Dixon, Roomstore.

C/RO macron bord i rustfrit stål designet af camilla rosén
© C/RO

Bord, Macaron, rustfrit stål, til inden- og udendørs brug, designet af Camilla Rosén, C/RO.

Mood by Flexform aline stol designet af roberto lazzeroni
© Mood by Flexform

Stol, Aline, designet af Roberto Lazzeroni, Mood by Flexform.

Ilva victorian ottekantet spejl i guld med læderstrop
© Ilva

Spejl, Victorian, Ilva.

Norr11 nomad chair stol af bambus
© Norr11

Stol, Nomad Chair, af bambus, Norr11.

Ilva ria sofa i støvet rosa med sorte ben
© Ilva

Sofa, Ria, Ilva.

Se hele boligreportagen fra denne måneds bolig her.

boligstylist og skribent Katrine Martensen-Larsen
© Kira Brandt