Opskriften på det perfekte hyggehjørne

Opskriften på det perfekte hyggehjørne

Byg dit helt eget hyggehjørne, og giv dig selv plads til afslapning i den travle hverdag!

Kunne det ikke være lækkert at have dit helt eget hyggehjørne? Det er vigtigt at give dig selv plads til afslapning og ro i en travl hverdag – og hyggehjørnet kan være til gavn for både voksne og børn. Få vores bedste tips her.

Trin 1: Hvad og hvor?

Først og fremmest skal du afgøre, hvad dit hjørne skal bruges til. Vil du bruge det til læsning, se film, strikke eller måske meditere? Find derefter det perfekte spot i hjemmet, der passer til de behov, du ønsker. Hvis du vil se film, er det måske et mørkere hjørne du leder efter, hvorimod et meditations- eller læsehjørne kræver mere naturligt lys.

Trin 2: Afgrænsning

Det er forskelligt, hvor meget ro man har behov for, når det kommer til afslapning. Kan du slappe af, mens børnene løber rundt i stuen, eller har du brug for et helt privat område, hvor du kun fokuserer på dig selv? En form for afgrænsning kan være afgørende for hyggehjørnets stemning, og det kan være alt fra en skillevæg, en bogreol eller et gulvtæppe. Disse genstande gør nemlig, at hjørnet bliver afgrænset og ikke blot føles som en forlængelse af rummet. Næste trin forklarer en tredje måde at afgrænse hjørnet.

Trin 3: Farve!

Som de fleste ved, er maling et af de mest effektive indretningsværktøjer, der virkelig kan gøre en forskel for stemningen. Anbefalingen herfra er at vælge en farve i en beroligende nuance. En god tommelfingerregel er, at farvemætningen ikke må være for høj. Hvis der er meget naturligt lysindfald, skal du ikke være bange for at gå med en mørkere farve, da det kan give en utrolig hyggelig og hule-agtig effekt. Omvendt kan du bruge lysere farver til at lysne et hjørne op, der i forvejen er mørkt. Brug også gerne vægtapet, hvis det er noget for dig!

LÆS OGSÅ

Trin 4: Comfort is key

Comfort is key - det er nøgleordene for et hyggehjørne. Det er essentielt, at man inkorporerer et super behageligt møbel, som man kan og har lyst til at sidde i længe. I de fleste tilfælde, vil det være en flot lænestol. Se vores bud på 9 lænestole til hyggehjørnet.

Trin 5: Opbevaring

Her skal du igen overveje, hvad du skal bruge hjørnet til, og hvad det skal have af funktioner. Hvis du vil se film eller høre musik, kan du eventuelt finde et tv-møbel eller en smart reol, hvor der er plads til DVD’er eller vinylplader. Dekorative kurve kan også være smarte, hvis du skal have plads til yogamåtten eller strikketøjet. Hvis du vil lave et læsehjørne, kan det være en god ide at lave dit helt eget minibibliotek. Se også vores 5 bedste tips til at style bogreolen!

Trin 6: Belysning

Belysningen er en afgørende faktor, når der er tale om atmosfære. Hvis du bygger et læsehjørne, skal du have en god læselampe, der eventuelt kan justeres i forhold til, hvordan du sidder. Hvis du vil se film, er det vigtigt at have mørklægningsgardiner, der kan dække dagslyset. Vi har samlet vores favorit lamper her!

LÆS OGSÅ

Trin 7: Tekstiler, tekstiler, tekstiler

Fyld dit hyggehjørne med en masse tekstiler, for at give et luksuriøst og afslappet look. Tilføj en flot pude eller et tæppe på lænestolen til læsehjørnet eller nogle organiske luftige hørgardiner til yogahjørnet.

Trin 8: Tilføj personlighed!

Til sidst skal der naturligvis tilføjes personlighed til hyggehjørnet. For eksempel med en plakat eller måske en hel gallerivæg. Hvis du har tilføjet en bogreol til hyggehjørnet, kan du stille nogle små nips-ting frem, som kan fungere som dekoration. Stil også gerne en stor plante i hjørnet eller en masse små på hylderne. Se vores samling af luftrensende planter her.