Hebe Lamp Base (Large) - Ferm Living
© ferm LIVING

12 lamper, du bør kende!

Loftslamper, gulvlamper, væglamper og bordlamper - vi har samlet det hele her.

Lampe inspiration i lange baner

Lamper kan man bruge i alle hjem. Et hvert rum kan indrettes med forskellige lamper. Om du leder efter loftlamper til at lyse dit kontor op, elegante designer gulvlamper til hjørnet i stuen, pendler til at hænge over middagsbordet eller bordlampen til dit skrivebord, så kan du finde dem her. Vi har samlet over 12 lamper i alle størrelser, farver og former.

Balloon Pendler Bolia
© Bolia

Elegante balloner

Den elegante og luftige pendel er designet af tyske Meike Harde. Hendes designs er karakteriseret af fine strukturer og diskrete detaljer i rene former. Lampen er utrolig dekorativ, samtidig med at det tynde materiale på pendlen giver rolig belysning.

Balloon Pendler, Bolia

Bonbon shade HAY
© HAY

Farver og detaljer

Den farverige lampe er en del af Ana Krăs’ kollektion i samarbejde med HAY. Hver lampe er håndvævet med en original teknik for at skabe denne helt særligt tekstur. Lampen fås i en masse forskellige farver og størrelser – den ovenstående lampe er én af de mere neutrale i kollektionen.

Bonbon shade, HAY

GUBI Semi Hanglamp, Gubi
© Gubi

Tidløst design

Lampen i pulverlakeret aluminium er udformet i et tidløst design, der vil klæde alle hjem. Den er oplagt over spisebordet – enten alene eller i en klynge, og takket være dens trompetagtige design er lyset både varmt og behagelig

GUBI Semi Hanglamp, Gubi

Vitra Akari 3AD, Vitra
© Vitra

Håndlavet i Japan

Denne smukke og iøjnefaldende Akari-gulvlampe er håndlavet i Japan af washi-papir, der er fremstillet af morbærbark. Den første Akari-lampe kom frem i 1951, og siden er der skabt mere end 100 forskellige designs med hver deres unikke udtryk.

Vitra Akari 3AD, Vitra

Leaf Floor Lamp, Muuto
© Muuto

Inspireret af naturen

Den simple gulvlampe fra Muuto er oplagt i både stuen og på hjemmekontoret. Lampens elegante design og afdæmpede farve gør den let og dejlig alsidig at bruge i hjemmet, mens hovedet kan vinkles og drejes efter behov.

Leaf Floor Lamp, Muuto

Hebe Lamp Base (Large) - Ferm Living
© ferm LIVING

Det dristige valg

Hebe-lampen fra Ferm Living er et godt bud på en lampe, der bryder med de klassiske linjer. Kroppens organiske silhuet er formet i hånden og inspireret af naturen og femininitet, mens skærmen har et mere enkelt udtryk som modvægt.

Hebe Lamp Base (large), Ferm Living

Valerie Objects Hanging Lamp Nr. 2, Muller van Severen
© Muller van Severen

Finurlige former

Designerne Fien Muller og Hannes van Severen skabte denne væglampe ud fra et funktionelt perspektiv, da deres tidligere hjem ikke havde mulighed for at hænge loftslamper. Væglampen er helt enkel i designet og giver blot et strejf af farve i indretningen. Lampen fås i mange forskellige farver og former.

Valerie Objects Hanging Lamp Nr. 2, Muller van Severen

OYSTER WALL LAMP BLACK
© ferm LIVING

Havets fund

Denne væglampe, som lige såvel kunne være et kunstværk, er støbt i genbrugsaluminium. Væglampen får sin organisk form på grund af sine bløde og livlige kurver, hvilket gør, at den minder om østersskaller, der er samlet på stranden. Lampen spreder et blødt og hyggeligt lys.

Oyster Væglampe, Sort, Ferm Living

Journey SHY2, &Tradition
© &Tradition

Månen på væggen

Journey-lampen af Signe Hytte sammensmelter to klassiske geometriske former, hvilket giver den et stilfuldt og enkelt udtryk. Den runde, opale lyskugle minder om månen, og lyset er helt blødt og behageligt. Lampen fås både som væglampe og bordlampe og i flere farver.

Journey SHY2, &Tradition

Lulu Lamp, Cantaloupe, Cozy Living
© Cozy Living

Farverig svamp

Lulu-bordlampen har et stilrent, nordisk design med en svampe-lignende form. Lampen var skabt med fokus på at skabe en hyggelig stemning – ikke kun i form af en blød og afslappende belysning, men også med fokus på et design i rolige farver og materialer.

Lulu Lamp, Cantaloupe, Cozy Living

MENU Carrie LED Bordlampe Sort
© Menu

Lys to-go

Det, der skiller Carrie-bordlampen ud fra andre, er dens utrolig funktionelle design. Lampen kan bruges hvor som helst og er endda transportabel. Den afgiver et lavt og varmt lys, hvilket er perfekt til at skabe en hyggelig atmosfære.

Carrie Table Lamp, Menu

Meconopsis Table Lamp, Hein Studio
© Hein Studio

Lys fra en blomst

Denne æstetiske og minimalistiske bordlampe er fremstillet af messing, stål og onyx. Lampens unikke kombination af farver giver et helt særligt udtryk, og de to lag af skærme gør det muligt at skabe et blødt lys til hjemmets mørke kroge. Designet er desuden inspireret af meconopsis-blomsten.

Meconopsis Table Lamp, Hein Studio