Væglampe

Sax-lampen
© bobedre.dk

Sax-lampen Design Erik Hansen, 1952, Le Klint.

Lys og lamper er afgørende for
© bobedre.dk

Lys og lamper er afgørende for om et rum føles hyggeligt, varmt og indbydende. En enlig loftslampe kan ikke gøre det, og det er vigtigt at få lyset helt ud i hjørnerne til kroge og områder med godt læse- og arbejdslys. Diam. 38 cm, 750 kr., House Doctor.

Lampe de Marseille
© bobedre.dk

Lampe de Marseille Designet af Le Corbusier for Cassina Lighting. Lampen er oprindeligt skabt til Unite d’ Habitation i Marseille, som var et af Le Corbusiers første arkitekturprojekter.

Bedstefars gamle lampe
© bobedre.dk

Bedstefars gamle lampe Lampen Orla er designet af Rikke Hagen og er en del af hendes nye serie Copen-Hagen. Den er fremstillet i elm og porcelæn med LED-lys. Ideen til designet opstod, da hun arvede en lampe, som hendes afdøde bedstefar, Orla, brugte på sit snedkerværksted. Lampen bestod i grove træk af nogle træpinde med en pære for enden. Rikke Hagen brugte selv arvestykket på sit eget værksted i næsten ti år, og den nye lampe er en hyldest til bedstefaren. Rikke Hagen.

Væglampen
© bobedre.dk

Væglampen som har et kugleled, der gør, at den kan drejes i alle retninger. H 17,8 cm, 3595 kr.

Gyllen
© bobedre.dk

Gyllen består af en oplyst glasplade, som findes i et væld af varationer, som nemt kan udskiftes efter behag. H 56 cm, 299 kr., Ikea.

Væglampe, Sax
© bobedre.dk

Væglampe, Sax i lakeret højglans med op- eller nedadvendt skærm, l 60 x h 31 cm, 2595 kr., Le Klint.

Sort og hvidt
© bobedre.dk

Sort og hvidt Den klassiske væglampe designet af Erik Hansen i 1952 for danske Le Klint har hidtil kun kunnet fås i tre træsorter. Nu fås den for første gang i en sort- eller hvidlakeret udgave. 2595 kr., Le Klint.

YellowFin
© bobedre.dk

YellowFin Designet af Kasper Salto og Thomas Sigsgaard. “En relevant væglampe”. Så enkelt beskriver designerne deres væglampe i aluminium, der kan gå fuldstændigt i ét med væggen, når den foldes ind, og lampehovedet falder i hak som en puslespilsbrik. Og den er også relevant. Tro mod LED-pæren, hvis energibesparende lyskilde bliver udnyttet på optimal vis i et enkelt design. Men også fleksibel og diskret, samtidig med at den kan række langt og sprede lys, hvor der er brug for det.

Amigo
© bobedre.dk

Amigo er skabt af far og søn, Gonzalo Milá og Miguel Milá, for Santa & Cole. Den er et resultat af to generationer, der er mødtes med hver sin erfaring og stil i baggagen. Lampen er fremstillet i plast og metal og fås i tre størrelser. Fx diam. 31 cm, h 5 cm, 4728 kr., CasaLab.

LightDisc
© bobedre.dk

LightDisc fra italienske Luceplan er designet af Alberto Meda og Paolo Rizzatto. Lampen består af to polykarbonat-skaller, og den fylder næsten intet, når den hænger på væggen. D 6,5 cm, diam. 40 cm, Fra 2678 kr., Luceplan.

LightU
© bobedre.dk

LightU er en ny dansk udendørslampe fra Embacco Design med design i U-form, heraf navnet. Findes i sort aluminium, hvid højglans, aluminium og bronze. 1295 kr., Embacco.

Natbord/lampe, Sunday
© bobedre.dk

Natbord/lampe, Sunday i hvid- eller sortlakeret stål, h 18,8 x b 35,5 x d 15 cm, 1090 kr., Northern Lighting/4North Agentur.

Væglampe/synstest, Gylden
© bobedre.dk

Væglampe/synstest, Gylden h 56 cm, 149 kr., Ikea.

LED-væglampe, Snakkes
© bobedre.dk

LED-væglampe, Snakkes med pen til små beskeder, h 25,7 x l 36,4 x d 6,8 cm, 1390 kr., Northern Lighting.

Væglampe, Base Wall Light
© bobedre.dk

Væglampe, Base Wall Light med støbejernsfod med sort finish og messing skærm. 5850 kr., Cph Square.

Teddy-lampe
© bobedre.dk

Teddy-lampe fra Zoolight fremstillet i polypropylen med ekstra afskærmning af pæren, så de små ikke kan brænde sig. Designet af Ramin Razani. 690 kr., Intermezzo.

Væglampe i plast
© bobedre.dk

Væglampe i plast til ophæng, b 13 x d 10 x h 23 cm, 379 kr., GS-Casa.

Diamond
© bobedre.dk

Diamond kræver ingen vedligeholdelse i sin levetid. Lysdioderne brænder i 50.000 timer, hvilket normalvis svarer til 15 til 20 år. Kombineret med et lavt energiforbrug på 8,7 W får man en økonomisk og miljømæssig forbilledlig løsning.

Radon W White
© bobedre.dk

Radon W White Radon lampen tager udgangspunkt i de grundlæggende geometriske former. Væglampen hænger på et cirkulært beslag og skærmen består af en halvkugle, der kan anvendes både åbent og lukket.

Radon W Black
© bobedre.dk

Radon W Black Radon lampen tager udgangspunkt i de grundlæggende geometriske former. Væglampen hænger på et cirkulært beslag og skærmen består af en halvkugle, der kan anvendes både åbent og lukket.

Takeru W
© bobedre.dk

Takeru W er skabt omkring en punktformet lyskilde og en reflektor, der sikrer optimalt lysudbytte. Den justérbare skærm er udstyret med en symmetrisk reflektor, der både øger lysudbyttet og bløder lyset op.

Væglampe, 265
© bobedre.dk

Væglampe, 265 designet af Paolo Rizzato, lampearm l 205 cm, vægophæng l 85 x h 35 cm, 5500 kr., Flos/Cph Square.

Skærm af karbonfiber
© bobedre.dk

Skærm af karbonfiber Den vejer stort set ingen ting, da skærmen er formet i karbonfiber, et superstærkt og meget let materiale. Skærmen kan tiltes udad for på den måde at give mere lys i rummet. Skal stemningen være mere intim, skubbes skærmen blot tættere mod væggen. Ball har en diameter på 19 cm. 2495 kr., Light-Point.

Dreje- og kipbar
© bobedre.dk

Dreje- og kipbar Alle dele lige fra glasbowlen til selve måden, den monteres på væggen på, er forarbejdet med stor præcision, hvilket giver væglampen et eksklusivt udtryk. Gate B er i sølvfarvet aluminium og hærdet glas. Vægbeslaget måler 11,5 x 11,5 cm og totalhøjden er 20 cm. 1499 kr., Lampefeber.

Læderbetrukket og meget fleksibel
© bobedre.dk

Læderbetrukket og meget fleksibel Den 90 cm lange snog med en LED-pære i munden, er betrukket med randsyet læder af bedste kvalitet. Den er beregnet til læselys fx ved sengen. Flexiled koster 3595 kr., Møller & Rothe.

Funktionsdygtig væglampe
© bobedre.dk

Funktionsdygtig væglampe Fra belysningsfirmaet Vibia kommer nogle at tidens bedste nyheder. Blandt disse er Ramón Beneditos væglampe Arms-Biluz. Dybde 44/60 cm. Skærmdiam. 20 cm. 4930 kr., Conceptlight.

En Spunk på væggen
© bobedre.dk

En Spunk på væggen Med sin 12 x 28 x diam. 4,5 cm fylder den ikke så meget, hvilket gør den anvendelig mange steder i boligen. Spunk-formen og den store anvendelighed har afstedkommet den prestigefyldte Red Dot Award. Alea består af glas og har et “låg” af aluminium, der sørger for, at man ikke bliver blændet. 3830 kr., Helëstra/On the spot.

Fringe Wall
© bobedre.dk

Fringe Wall Denlille sorte er sat til vægs - med den charmerende frynsede nederdelsskærm er der dømt ren charleston hos designer Edward van Vliet. Fringe Wall, der er tegnet for hollandske Moooi, har en skærmdiameter på 23,5 cm og en totalhøjde på 40 cm. Modellen laves også som bord- og standerlampe. 1795 kr., Møller & Rothe.

Design til tiden
© bobedre.dk

Design til tiden Metal af enhver slags er nyeste trend i boligindretningen, så Jaime Hayóns væglampe Josephine er både formmæssigt og materialemæssigt ramt lige i øjet. H 50 cm, fra 9995 kr., Mekavi.

Sax-lampen af Erik Hansen, 1952.
© bobedre.dk

Sax-lampen af Erik Hansen, 1952. Historien går, at Erik Hansen kontaktede Le Klint, da han havde designet Sax-lampen, LK 332, men manglede en skærm til den. Daværende direktør Jan Klint syntes imidlertid så godt om lampen, at den blev sat i produktion. Le Klint.

Diamantsliberlampen
© bobedre.dk

Diamantsliberlampen blev tegnet i slutningen af 1930’erne, da Bestlites grundlægger, Dudley Best, havde besøgt en diamantsliber, der manglede en arbejdslampe. Nu er BL10 endelig blevet en fast del af kollektionen. Pris 6995 kr., Bestlite.

Pipe kan vinkles og drejes
© bobedre.dk

Pipe kan vinkles og drejes på alle mulige måder fra sin position på væggen. Måler 118 cm og har skærm i plastic. Lampen fra Artemide er så ny, at den endnu ikke er prissat.

Har man fravalgt traditionelle vægskabe
© bobedre.dk

Har man fravalgt traditionelle vægskabe i køkkenet, så er væglampen Plana 5T ideel. Den giver et godt arbejdslys, der ikke blænder, da den også sender et lys opad, så øjet ikke anstrenges unødigt. Fås i 3 længder fra 28 cm op til 55 cm og som vist 70 cm. Har 2 x 24-watt-lysrør. 4785 kr., Conceptlight.

Fleksibel væglampe
© bobedre.dk

Fleksibel væglampe Vector, med individuelle lampehoveder, der kan vippes i position. Indbygget transformator. B 17 cm, d 17 cm, 4195 kr., Møller og Rothe.

Væglampe i glas
© bobedre.dk

Væglampe i glas Anton, med to lampehoveder. B 21,6 x d 11 x h 10,6 cm, 4253 kr., Lampefeber.

Yukon
© bobedre.dk

Yukon består af et lineært armatur bag klar eller sort akryl. Til væg og loft. Fra 3342 kr., On the Spot.