Lampe eller kunstinstallation?

En ny lampe kan virkelig give din indretning et løft, og designerne boltrer sig i kreative løsninger. Her er 28 lysende nyheder.

Pirce

Pirce er designet af Guiseppe Maurizio Scutellá, og lampen har gennem noget tid været en populær bestseller for den italienske lampeproducent Artemide. Nu er den så kommet i en ny størrelse med en diam. på 46 cm, fås i tre farver: hvid, sort og guld. 4300 kr., Artemide.

String Lights

Michael Anastassiades fleksible og enkle system String Lights er nemt at montere. Fås i to modeller, rund eller kegleformet med sort bund og opal top. Kan dæmpes med et enkelt tryk på toppen af lampen. Ledning fås i to længder, hhv. 12 m og 22 m og rosette til hhv. væg/loft eller som gulvafbryder. Fra 4268 kr., Flos.

Værkstedslampe

Klassisk værkstedslampe skabt af A. Wedel Madsen i 1951. Nu relanceret. Fås i mange farver og fire størrelser fra diam. 18 cm, 695 kr., Made by Hand.

Sinker Light

Sinker Light designet af Wrong for Hay. Fremstillet i formstøbt akryl. Fås i tre udgaver, fx pendel, diam. 23 x h 19 cm, 1599 kr., Wrong for Hay.

Zero S1

Zero S1 i aluminium. Diam. 7 x h 20 cm. Designet af Ronni Gol. 1295 kr., Light Point.

Reeno

Reeno fra den spanske Omelette-Ed. Skærmen er fremstillet af marmorstøv med detalje i træ. Fås i flere farver. 4199 kr., Walnut Street.

Hitchcock

Hitchcock fås både som bord- og gulvlampe, men også i denne lysekroneversion. 2995 kr., Frandsen Lighting.

Light Wing

Light Wing er designet af Jean Marie Massaud for italienske Foscarini. Fremstillet i aluminium og fås i sort eller hvid. H 195 cm, 10.892 kr., Foscarini.

Tango-standerlampe

Tango-standerlampe inspireret af den argentinske dans. Designet af Francisco Gomes Paz. Giver et stemningsfuldt lys med sin indbyggede LED. H 167 cm, 7575 kr., Luceplan.

Volume

Volume er inspireret af knapperne på stereoforskærkere fra 80'erne. Fungerer både som bord- og væglampe. Designet af GamFratesi. H 21 cm, 1495 kr., Lightyears.

Work Lamp

Work Lamp designet af svenske Form Us With Love. En klassisk arbejdslampe, men opgraderet, så den pynter i stuen. Fås i guld, krom, sort eller hvid. Diam. 15 x h 21 cm, 1400 kr., Design House Stockholm.

Crash og Bell

Crash og Bell fra Diesel-Foscarini er inspireret af bækkener og slaginstrumenter. De fungerer både sammen og hver for sig, de er fremstillet i bronze, aluminium og glas. 3686 kr., og 3939 kr., Foscarini.

Bloom

Bloom designet af Ferruccio Laviani for italienske Kartell. Her i en funklende udgave i Precious-serien. Fra diam. 28 cm, 2640 kr., Unibrand.

ST907

ST907 designet af Tom Rossau. Lampen er fremstillet af kobberlameller og har en diam. på 57 cm, 4990 kr., Tom Rossau.

Frugtlygte

Jubilæumsversion med kobberdetalje af Kaare Klints klassiske Frugtlygte tegnet i 1944. Fås i fire størrelser fra 2595 kr., Le Klint.

YarnBomb

YarnBomb er inspireret af et garnnøgle. Den er fremstillet i tråd og eg og fås både som pendel/gulvlampe samt med vægophæng. Fra 1499 kr., Vasanthi.

Koji S

Koji S er fremstillet af genbrugt sammenpresset kaffegrums. Den er designet af Raúl Lauri. Diam. 8,5 cm, 1169 kr., 2ReThink.

North-gulvlampe

North-gulvlampe designet af Marcel Besau og Eva Marguerre for E15. Her i en børstet kobberversion. Fås i to størrelser fra diam. 33 cm, fra 3750 kr., Casa Shop.

Beat Table Light

Beat Table Light i børstet messing fra britiske Tom Dixon. 5650 kr., RoomStore.

Capsula

Capsula designet af Lucie Koldová for tjekkiske Brokis. Inspirationen kommer fra celler og plantefrø. Fremstillet i mundblæst glas med ophæng i træ. Fra 8043 pr. stk., Kejser K Agentur.

Color Globe

Color Globe er designet af Scholten & Baijings for hollandske Moooi. Fremstillet i glas og fås i tre størrelser. Endnu ikke prissat. I butikkerne ultimo 2014, Møller og Rothe.

Marple Lights

Marple Lights designet af Studio Vit. Enkel, men elegant lampe-serie i marmor. Fra 1595 kr., &tradition.

Kobe

Kobe i blåt glas. Diam. 30 cm, 1199 kr., Ilva.

JWDA Concrete Lamp

JWDA Concrete Lamp designet af Jonas Wagell. Fremstillet i beton, glas og messing. H 29 cm, 999 kr., Menu.

Vårby-bordlampe

Vårby-bordlampe i lakeret glas med indbygget LED. Designet af Lycke von Schantz. H 23 cm, 79 kr., Ikea.

Amp Table Lamp

Amp Table Lamp skabt af Simon Legald. Fremstillet i glas med fod i marmor - fås i to farver, h. 26,5 cm, 1499 kr., Normann Copenhagen.