12 gulvlamper med fokus på flot design og smukt lys

Gulvlamper kan på én og samme tid pifte det tomme hjørne i stuen op, fungere som læselampe og sprede et hyggeligt lys i resten af rummet. Lad dig inspirere af disse 12 smukke gulvlamper.

Moderne og minimalistisk gulvlampe fra Louis Poulsen
© Louis Poulsen

AJ gulvlampe

Denne gulvlampe er en populær klassiker, som med dens rene linjer passer perfekt ind i de minimalistiske, nordiske hjem.

Den enkle lampe er designet af Arne Jacobsen for Louis Poulsen i 1960 og har i dag opnået en status som et af Arne Jacobsens mange populære designikoner.

AJ Gulvlampe fra Louis Poulsen, 6.895 kr., find den her.

Smuk gulvlampe fra GUBI
© GUBI

Gulvlampe med asymmetriske former

Den danske designvirksomhed, GUBI, har designet denne elegante gulvlampe, som med dens asymmetriske former giver et flot og bredt lys i ethvert rum.

Gulvlampens elegante og stilrene design gør, at den samtidig fungerer som et smukt dekorativt element i indretningen.

Multi-Lite Floor Lamp fra GUBI, 8.343 kr., find den her.

Stilren gulvlampe i metal
© Bloomingville

Rå og feminin

Det danske brand, Bloomingville, har designet denne fine gulvlampe, der er perfekt som lampe i læsehjørnet ved sofaen eller i sengen.

Gulvlampen er fremstillet i sortmalet metal, mens et guldmalet stykke midt på stangen bryder det sorte og industrielle udtryk og tilfører et mere feminint og elegant udtryk til lampen.

Bloomingville Gulvlampe, 1.399 kr., fundet hos Unoliving.

Gulvlampe fra LE KLINT
© LE KLINT

Le Klint gulvlampe

Smuk og detaljerig gulvlampe fra det populære danske brand, Le Klint. Lampen kombinerer på fineste vis den moderne nordiske stil med et stilrent retro look i form af den plisserede papir-lampeskærm.

Også funktion er tænkt ind i designet, hvor lampens tværbom kan justeres i både højde og vinkel, mens lampehovedet kan vippes, så du kan tilpasse lyset efter dit behov.

Den perfekte gulvlampe at have stående ved siden af sofaen eller i soveværelset, når du skal læse.

Le Klint Model 325, 9.995 kr., find den her.

Populært designikon designet af Poul Henningsen
© Louis Poulsen

Enkel og tidløs

Poul Henningsen var en verdenskendt arkitekt, som blandt andet designede de populære PH lamper og herunder denne PH gulvlampe for Louis Poulsen.

Den populære lampe er enkel og stilren og giver samtidig et utroligt godt og nøje gennemtænkt lys. PH gulvlampen er tidløs og passer til ethvert rum. Hvad end det er ved siden af lænestolen i stuen eller ved sovesofaen i gæsteværelset, så bidrager den med et fantastisk lys og er med til at understrege stilen i rummet.

PH 3½-2½ Gulvlampe fra Louis Poulsen, 11.595 kr., find den her.

Unik gulvlampe fra Hübsch
© Hübsch

Unik gulvlampe i nordisk design

Unik gulvlampe fra Hübsch i opal glas og med en dekorativ marmor fod. Glasskærmen sørger for, at lampens hyggelige lys spreder sig i hele rummet, og at lampen både kan give et godt læselys ved siden af sofaen eller fungere som primær lyskilde i stuen eller soveværelset.

Det enkle design og den smukke, grå marmor fod gør, at lampen passer perfekt ind i et typisk nordisk hjem.

Hübsch gulvlampe, 2.096 kr., fundet hos Bydahlliving.

Skulpturel gulvlampe fra IKEA
© IKEA

IKEA gulvlampe

Denne elegante IKEA gulvlampe af glas og krom tilfører et hyggeligt lys i dit hjem og fungerer samtidig som et iøjnefaldende element i din indretning.

Brug den i et hyggeligt hjørne ved sofaen og sofabordet i stuen eller hav den stående i soveværelset for at skabe en hyggelig og hjemlig stemning. Lampen er en del af IKEAs SIMRISHAMN serie, og den kan derfor mikses med andre matchende lamper i serien for at skabe en rød tråd i din indretning.

SIMRISHAMN Gulvlampe fra IKEA, 499 kr., find den her.

Kunstnerisk gulvlampe fra Ferm Living
© Ferm Living

Det rene kunstværk

Lad denne gulvlampe give nyt liv til din indretning med dens dybe, blå farve og de bløde, naturlige former, som nærmest gør den til et kunstværk i sig selv.

Gulvlampens base er lavet i keramik og kan kombineres med flere forskellige lampeskærme herunder de matchende lampeskærme fra samme serie, som fås i en neutral off-white og en smuk karrygul farve.

Hebe Lampe fra Ferm Living, 2.499 kr., find den her.

Smuk gulvlampe fra Muuto
© Muuto

En gulvlampe med skiftende udtryk

En stilren gulvlampe designet af WHATSWHAT for Muuto. Lampen passer med dens lyse farver og den smukke stang i massiv eg perfekt ind i et typisk nordisk og lyst hjem.

Skærmen kan både sidde på stangen, eller den kan hænge løst, hvilket giver dig mulighed for let at ændre gulvlampens udtryk.

Pull Lamp fra Muuto, læs mere om gulvlampen her.

Gulvlampe fra Fritz Hansen i industrielt look
© Fritz Hansen

Klassisk design fra Fritz Hansen

Denne gulvlampe af Hans Sandgren Jakobsen er designet med udgangspunkt i de to geometriske former - cirklen og trekanten. De tre ben danner en trekant og sikrer, at lampen står stabilt, mens skærmen, der er formet som en halvkugle, sikrer, at lyset spredes på den helt rigtige måde.

Gulvlampen er stilren og i et råt, industrielt look. Dens fyldige ben gør, at lampen på fineste vis kan udfylde et tomt hjørne i stuen, men uden at fylde for meget.

RADON Gulvlampe fra Fritz Hansen, 3.395 kr., find den her.

Gulvlampe fra New Works
© New Works

En nyfortolkning af rispapirlampen

Med inspiration fra de populære, kinesiske rispapirlamper har New Works designet denne elegante gulvlampe med en skærm af frostet glas, som i designet minder om de traditionelle rispapirskærme.

Gulvlampen giver et smukt lys, som breder sig i hele rummet, hvilket blandt andet gør den velegnet som primær lyskilde i mindre rum.

Medium Lantern Floot Lamp fra New Works, 3.995 kr., fundet hos Magasin - se den her.

Smuk og elegant gulvlampe fra AYTM
© AYTM

Gulvlampe inspireret af Det Gamle Rom

Smuk og elegant gulvlampe fra det danske brand, AYTM. Lampens design er inspireret af arkitekturen i Det Gamle Rom, og dens navn, "Luceo," betyder "at skinne," som refererer til lyset, der har været essentielt i designet af lampen.

Den fine gulvlampe giver et fokuseret lys, hvilket gør den velegnet som lys ved arbejdspladsen eller i læsehjørnet. Lampen emmer af godt design og har masser af fine detaljer.

LUCEO Gulvlampe fra AYTM8.499 kr., fundet hos Designlite.