Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gulvlampe

Fisherman

© bobedre.dk

Fisherman er inspireret af de flydekugler fiskere bruger til at holde deres net oppe. Designet af svenske Mattias Ståhlbom for Zero. Diam. 65 cm og 40 cm, 6112 kr. og 3810 kr., Luminex.

Birdie

© bobedre.dk

Birdie er designet af Ludovica og Roberto Palomba for Foscarini. Formet som et træ med en gren, der stikker ud parat til, at en fugl lander på den. Grenen fungerer som lysdæmper, der aktiveres ved let berøring. H 150 cm, 2975 kr., CasaLab.

Position Floor Lamp

© bobedre.dk

Position Floor Lamp er en overdimentioneret hyldest til den klassiske bordlampe. Rooms har stået for designet for hollandske Moooi. H 155 cm, 32.287 kr. Møller & Rothe.

Grasshopper-gulvlampe

© bobedre.dk

Grasshopper-gulvlampe designet af Greta M. Grossman i 1947 og produceres i dag af danske GUBI. H 125 cm, 4995 kr., GUBI.

Fez-gulvlampen

© bobedre.dk

Fez-gulvlampen er designet af Tom Stepp. Fås i grøn, sand og grå. H 132 cm, 1699 kr., Bolia.

Park Avenue

© bobedre.dk

Park Avenue LED-gulvlampe i aluminium med skærm i kork. Designet af Søren Rose Studio for britiske De La Espada. H 150 cm, 10.000 kr., CPH Square.

All In-lamperne

© bobedre.dk

All In-lamperne er designet af Tine Mouritsen og består af et akrylrør med indbygget plissé. De blev lanceret i foråret som bordlamper, og nu er de kommet i en forvokset variant som gulvlamper. H 35 cm og h 60 cm til henholdsvis 2195 kr. og 2895 kr., Le Klint.

Opala-gulvlampen

© bobedre.dk

Opala-gulvlampen blev oprindeligt designet af Hans J. Wegner i 1970’erne til Hotel Scandinavia i København. Fås i to størrelser: h 136 cm og 142 cm, 6495/7495 kr., Pandul.

KAISER idell-gulvlampe

© bobedre.dk

KAISER idell-gulvlampe er en tidløs klassiker designet af Christian Dell i 1936. Fås i fem farver. H 125 cm, 5498 kr., Fritz Hansen.

Vanila

© bobedre.dk

Vanila i metal fås i fire farver. H 129 cm, 649 kr., Nordlux.

AJ gulv

© bobedre.dk

AJ gulv er designet af Arne Jacobsen i 1960. Den fås i en række nye farver blandt andet denne sandfarvede. H 130 cm, 5295 kr., Louis Poulsen.

Kajo

© bobedre.dk

Kajo er navnet på denne nye gulvlampe med LED-teknologi fra finske LND Design. Den er skabt af Jukka Korpihete og fremstillet i aluminium, stål og akryl. H 180 cm, fra 7990 kr., Nord.

Gulvlampe, The Copper Blow Light

© bobedre.dk

Gulvlampe, The Copper Blow Light til lavenergipærer, h 33 cm, diam. 31 cm, 3750 kr., Tom Dixon/Roomstore.

Mr. Light

© bobedre.dk

Mr. Light Designet af Javier Mariscal for Cassina Lighting. Finurlig lampe, der på venlig vis byder velkommen.

Bibliotheque National

© bobedre.dk

Bibliotheque National Designet af Philippe Starck for Flos. Endnu en sammensmeltning af to funktioner, hvor den traditionelle gulvlampe nu også fungerer som bogreol.

Gulvlampe, Vapeur

© bobedre.dk

Gulvlampe, Vapeur i tyvek, designet af Inga Sempé, fås også som bordmodel, h 85 x b 71 cm, fra 2295 kr., Moustache/Frama.

Gulvlampe, Miyake

© bobedre.dk

Gulvlampe, Miyake med fod i hvid beton og stand i metal og aluminium, designet af Arihiro Miyake, fås også som bordlampe, h 80 og 42 cm, fra 4735 kr., Moooi/Møller & Rothe.

Svævende lampedesign

© bobedre.dk

Svævende lampedesign Hooverlight er designet af Adam Sandenholt. Den hænger fra en tynd og usynlig nylontråd, hvilket får den til på magisk vis at svæve i luften. Den kommer til at fungere som standerlampe og fås i forskellige farvekombinationer. I handlen fra efteråret 2011. Sandenholt.

Gulvlampe, Bellevue

© bobedre.dk

Gulvlampe, Bellevue i lakeret aluminium med stel i stål, designet af Arne Jacobsen, h 112 cm, diam. 27,3 cm, 4495 kr., &Tradition.

Får fod efter 10 års venten

© bobedre.dk

Får fod efter 10 års venten Det er ti år siden, at hollandske Bertjan Pot lancerede nyklassikeren Random Light, som han designede for Moooi. Nu er den for første gang kommet ned på jorden med introduktionen af gulvlampen, med fod i forkromet stål. H 187 cm, 7885 kr., Møller & Rothe.

Flotte lamper rykker i indretningen

© bobedre.dk

Flotte lamper rykker i indretningen – det kan ikke siges nok! Denne nye lampe, Grasshopper, har et skønt twist af det både slanke og enkle – og så fås den i en smuk pudderorange. Den er overraskende personlig, vintage-agtig i sit formsprog og giver et godt direkte spot til sofaens læsekrog. 4995 kr., Gubi.

Gulvlampe, Straight

© bobedre.dk

Gulvlampe, Straight i krom og metal, fås også i hvid, h 139 cm, diam. 21 cm, 999 kr., Herstal.

Transparens

© bobedre.dk

Transparens og legende lethed med associationer til sæbebobler og regn- buer. Adriano Rachele har med Mille Bolle, 1000 bobler, skabt en bordlampe, der signalerer forår og glæde. Slamp.it

Gulvlampe, Mushroom

© bobedre.dk

Gulvlampe, Mushroom i lakeret metal, h 138 cm, diam. 45 cm, 4845 kr., CPH Square.

Gulvlampe, Tri-P

© bobedre.dk

Gulvlampe, Tri-P med skærm i stof og stel med justérbar fod, h 140-180 cm, diam. 33 cm, 3109 kr., Diesel/Mekavi.

Gulvlampe, Sixty

© bobedre.dk

Gulvlampe, Sixty med kip-led, h 180 cm, 999 kr., IDEmøbler.

Lys med rækkevidde

© bobedre.dk

Lys med rækkevidde Excentrica er en ny lampeserie fra spanske Fambuena. Den er designet af Alex Fernández Camps, og gulvlampens lange arm giver Excentrica en let og skrøbelig fremtoning. Gulvlampen er 184 cm høj og har en rækkevidde på hele 192 cm. Fås i hvid, rød og sort. 6300 kr., Frama.

OJ-gulvlampen

© bobedre.dk

OJ-gulvlampen hvor der skabes en illusion af, at skærmen svæver omkring stangen. H 130 cm, 4695 kr.

Gulvlampe med skærm i silkestof

© bobedre.dk

Gulvlampe med skærm i silkestof designet af Piet Hein Eek, h 150 cm, diam. 50 cm, fås også som pendel og bordlampe, 3800 kr., A. P. C. København.

Danske Tom Stepp

© bobedre.dk

Danske Tom Stepp har designet Groggy-lampen for norske Northern Lighting. Den kan vel nærmest betegnes som en parafrase over den helt traditionelle standerlampe. Northernlighting.no.

Gregg

© bobedre.dk

Gregg i asymetrisk mundblæst glas fra italienske Foscarini. Bag designet står Ludovica og Roberto Palomba. H 190 cm, 5377 kr., Mekavi.

Snowdrop

© bobedre.dk

Snowdrop har fået nye farver. Blandt andet denne støvede blå. Designet af Harrit-Sørensen og Samson. H 155 cm, 4595 kr., Le Klint.

i-Tower

© bobedre.dk

i-Tower er en miljøvenlig gulvlampe med seks high power LED-lamper. Det smalle og fleksible design gør den perfekt til steder, hvor pladsen er trang. 2199 kr., BellxPress.

Spider-gulvlampe

© bobedre.dk

Spider-gulvlampe med antiksølv-finish. Justerbar i højden. H 165 cm, 1999 kr., Ilva.

Ole Jensen

© bobedre.dk

Ole Jensen har skabt en ny lampeserie for Louis Poulsen. Serien OJ er fremstillet i stål, men rummer en formmæssig blødhed, der gør lamperne poetiske i udtrykket. Gulvlampen er 130 cm høj. 4695 kr., Louis Poulsen.

FlapFlap°10

© bobedre.dk

FlapFlap°10 er en redesignet, blank LED-udgave af nyklassikeren. Anledningen er, at det er 10 år siden, at Constantin Wortmann skabte lampen. H 100 cm, 2199 kr., Superstudio.

Xbox

© bobedre.dk

Xbox er designet af Henrik Pedersen. Gulvlampen er 150 cm høj. Den er fremstillet i metal med hvid plastskærm. Foden fås i grå og rød. 2222 kr., IDEmøbler.

Boom-gulvlampe

© bobedre.dk

Boom-gulvlampe i børstet stål. Fås i hvid eller sort. Designet af Karl Rüdiker. H 220 cm, 2799 kr., Bolia.

Tool

© bobedre.dk

Tool er en lille serie spots fra Diesel/Foscarini, som hylder den industrielle æstetik. Fremstillet i gummi, metal og cement. H 137 cm, 2890 kr., CasaShop.

Glow

© bobedre.dk

Glow har ben i metal og skærm i stof. Studio Taschide har skabt et design, der læner sig op ad væggen. Fås i fem farver. H 160 cm, 4850 kr., Design Embassy.

Den stemningsfulde hyldest til

© bobedre.dk

Den stemningsfulde hyldest til den gammeldags lysekrone hedder Hope og er designet af Francisco Gomez Paz og Paolo Rizzatto. Lampen blev præsenteret som pendel i 2009, men er først nu kommet i en gulvmodel med smalle ben i rustfrit stål., 17.012 kr., Luceplan.

Gulvlampe, Stretch

© bobedre.dk

Gulvlampe, Stretch i sort metal med grå skærm, h 120 x b 35 x d 35cm, 1495 kr., BoConcept.

Gulvlampe, Ledet

© bobedre.dk

Gulvlampe, Ledet med svanehals, h 137 cm, fod: diam. 26 cm, skærm: diam. 26 cm, 379 kr., Ikea.

Circle Lamp

© bobedre.dk

Circle Lamp Designet af Monica Försters for De Padova. Den lette lampe er en smuk variation over en helt simpel geometrisk halvcirkel, samtidig med at det blødt foldede hoved giver lampen et venligt udtryk. Der er en karakteristisk, skandinavisk blidhed og naturlighed over designet, som vi synes glider klokkerent ind i sin samtid.

Riva P

© bobedre.dk

Riva P fra Delta Light er en høj og slank aluminiumslampe med en diskret og stemningsfuld lysstribe. H 60,5 x b 12,5 cm, 2473,75 kr., Delta Light.

Flower

© bobedre.dk

Flower er skabt af Alain Monnens for TossB. Lampen er slank og organisk og ligner noget, naturen selv kunne have skabt. Hver lampe bruger bare 20 watt. Fremstillet i metal og plast. H 160 cm, 3095 kr., Mekavi.

The Second Light

© bobedre.dk

The Second Light fra spanske Vondom er en avantgarde-løsning, der har indbygget LED, men formmæssigt mimer en god gammeldags glødetrådspære. Fremstillet i polypropylen og rustfrit stål. Fås i et utal af farver og i tre størrelser: diam. 19/38/75 cm x h 25/50/100 cm, 1925/3816/7395 kr., Conceptlight.

Greta

© bobedre.dk

Greta fra italienske Ares er designet af Gietto. Den rummer både rå materialer som jern og beton samt en let og poetisk skærm i polypropylen. H 238 x l 260 x diam. 48 cm, 31.942 kr., Møller & Rothe.

Set Up Shades

© bobedre.dk

Set Up Shades er en serie lamper, som ligner stablede skærme.

Panthella, designet af Verner Panton

© bobedre.dk

Panthella, designet af Verner Panton Panthella gulvlampe i hvid plast. Lampen er formgivet i 1970 og bliver produceret af Louis Poulsen.

Collage gulvlampe

© bobedre.dk

Collage gulvlampe Collage gulvlampe designet af Louise Campbell - produceres af Louis Poulsen. Lampen findes i farverne pink, orange, gul, røgfarvet og hvid.

Bestlite Gulvlampe BL3

© bobedre.dk

Bestlite Gulvlampe BL3 Designet i 1930 af Robert Dudley Best for Bestlite.

LED-lampe/bord, Illusion

© bobedre.dk

LED-lampe/bord, Illusion i hvidlakeret stål, h 72 x b 45,5 cm, 4690 kr., Northern Lighting/4North Agentur.

Fold Up

© bobedre.dk

Fold Up er en lampeserie designet af Bertjan Pot for Moustache. Inspirationen er hentet fra film- og fotoudstyr. Fås som pendel, bord- og gulvlampe.

Orbis SL

© bobedre.dk

Orbis SL er designet af Herbert H. Schultes i 1994 og relanceret af producenten ClassiCon. Lampen har tre led, hvilket gør den meget fleksibel.

Den spanske arkitekt

© bobedre.dk

Den spanske arkitekt Barba Corsinis lod sig inspirere af Gaudis skorstene, da han designede sine cylinderformede lamper i 1955. De blev oprindeligt skabt til indretningen af 13 lejligheder i Gaudis berømte La Pedrera-bygning i Barcelona, men har levet en tilbage- trukket tilværelse på Galleria H2O i Barcelona. Nu har Gubi inddraget dem i sin kollektion. Gubi.dk.

Lampe, Milk

© bobedre.dk

Lampe, Milk i ubehandlet eg og opalglas, designet af Kasper Rønn og Jonas Bjerre-Poulsen, h 25 cm, diam. 20 cm, 995 kr., &Tradition.

Gulvlampe, Flex

© bobedre.dk

Gulvlampe, Flex i metal, h 132 cm, diam. 16 cm, 3499 kr., BoConcept.

Gulvlampen Caravaggio

© bobedre.dk

Gulvlampen Caravaggio af Cecilie Manz er et godt bud på en ny klassiker, ganske som Arne Jacobsens gulvlampe, der er flyttet ind i havestuen. Caravaggio er større, men har man pladsen, kan den danne en smuk og moderne kontrast til den mere feminine, dekorerede og antikke havestue-stil. Fås også i hvid. Højde 151,5 cm, diam. 40 cm, 5195 kr., Lightyears.

Standerlampe, Pedrera

© bobedre.dk

Standerlampe, Pedrera designet i 1955 af Barba Corsini, h 112 cm., 3895 kr., Gubi.

Lampe, Tress

© bobedre.dk

Lampe, Tress designet af Marc Sadler, h 110 cm, diam. 24 cm, 4623 kr., Foscarini/CasaShop.

Klassiker som gulvlampe

© bobedre.dk

Klassiker som gulvlampe Sidste år vendte Christian Dells “kommissærlampe” fra 1930 tilbage i rampe- lyset. Nu præsenteres den som gulvlampe i to versioner. 6556F (foto) og 6580F. Den viste version i højglans-lakeret sort måler h 125 cm og koster 5195 kr., Kaiser Idell.

5.5 Designers

© bobedre.dk

5.5 Designers står bag den humoristiske lampe Spot Tree, som egentlig er tegnet til den italienske kæde Coin. Lampen består af en række klemmespots fastgjort på et træ. Cinqcinqdesigners.com.

Den australske designer

© bobedre.dk

Den australske designer Marc Pascal skaber lette, næsten poetiske lamper i plast og rustfrit stål. Et af de seneste eksempler er Orchid-lampen, der fås både som stander- og bordlampe. Skærmen består af flor- lette blade, der minder om plantedele fra orkideen. Marcpascal.com.

Medlemmerne af det franske

© bobedre.dk

Medlemmerne af det franske designerkollektiv 5.5 Designers, Vincent Baranger, Jean-Sebastien Blanc, Anthony Lebossé og Claire Renard, har en vision om at genoplive, rehabilitere, genbruge og restaurere kasserede ting samt at genoverveje designbegrebet. De driver et design- hospital, der forvandler brugte dagligdags ting til designobjekter i et begrænset oplag – fx Mon Beau Sapin-lampen. Cinqcinqdesigners.com.

Standerlampe, Lounge

© bobedre.dk

Standerlampe, Lounge med håndfoldet skærm, designet af Nils Grunnet-Jensen, h 156 x d 32 cm, 3995 kr., Le Klint.

Gulvlampe, Nostalgic

© bobedre.dk

Gulvlampe, Nostalgic i lakeret metal, fås også i grå, h 150 cm, 1149 kr., Ilva.

Fork

© bobedre.dk

Fork er en gulvlampe, der er blevet til gennem et samarbejde mellem det italienske modehus Diesel samt lampeproducenten Foscarini. H 186 cm, 4782 kr., CasaLab.

Brave New World

© bobedre.dk

Brave New World fra Moooi. Lampen, som er sat sammen af en masse små træpinde og blylodder, er skabt af Freshwest. B 70 x h 180 cm, 25.995 kr., Møller & Rothe.

Tree Lamp

© bobedre.dk

Tree Lamp fra hollandske Moooi. Fås i træsorterne zebrano eller eg. Diam. 50 cm, h 160 cm, fra 14.995 kr., Møller & Rothe.

Cage

© bobedre.dk

Cage i metaltråd er en del af lampekollektionen, som Italienske Diesel og Foscarini er gået sammen om. H 182 cm, 6058 kr., CasaLab.

Vanessa

© bobedre.dk

Vanessa fås hos IDEmøbler, og er et fint bud på en elegant gulvlampe, der ikke optager megen plads. Fås i hvid med orange arm. H 139 cm. 1485 kr., IDEmøbler.

Snowdrop

© bobedre.dk

Snowdrop er en nyhed fra Le Klint. Designet har Harrit-Sørensen + Samson (Thomas Harrit, Nicolai Sørensen og Kim Samson) stået for. Diam. 55 cm, h 150 cm, 4595 kr., Le Klint.

Farverige pærelamper

© bobedre.dk

Farverige pærelamper Spanske Vondom, som mest gør sig i udemøbler, har lanceret deres første lampe TheSecondLight, som kan bruges både ude og inde. Lamperne er fremstillet af polypropylen og rustfrit stål. Fås i to størrelser: diam. 38 cm, h 50 cm og diam. 75 cm, h 100 cm. Henholdsvis 5103 og 12.540 kr., Conceptlight.

Gulvlampe, King

© bobedre.dk

Gulvlampe, King med satinskærm, designet af tyrkiske Seyhan Ôzdemir og Sefer Ça?lar fra Autoban, h 160 cm, diam. 40 cm, 10.265 kr., Cph Square.

Gulvlampe, Boy's Lamp

© bobedre.dk

Gulvlampe, Boy's Lamp med nøgle på siden af skærmen til højdejustering af lyskilde, h 185 cm, diam. 27 cm, 6132 kr., Spotlight2.dk.

Gulvlampe, Factory

© bobedre.dk

Gulvlampe, Factory i metal, h 143 cm, 2250 kr., House Doctor.

Spanske lamper

© bobedre.dk

Spanske lamper Gubi har netop inddraget den spanske arkitekt Barba Corsinis bord-, pendel- og standerlampe i sin kollektion. Lamperne er oprindeligt designet til Gaudis La Pedrera-bygning i Barcelona i 1953, hvor Barba Corsini indrettede 13 individuelle lejligheder. Den viste standerlampe (diam. 39 cm, h 112 cm) fås i sort og hvid og koster 3895 kr. Bordlampe og pendel (diam. 13 cm, h 34 cm) fås i sort, hvid, orange og lyseblå. Begge koster 995 kr., Gubi.

Lys med knuder

© bobedre.dk

Lys med knuder Hollandske Jiri Evenhuis har udformet den sjove Torus MGX for den eksperimenterende belgiske lysproducent Materialise. Lampen består af en nylonknude på en stang af rustfrit stål og en wengéfod. H 155 cm. 10.500 kr., P’light.

Caravaggio F White

© bobedre.dk

Caravaggio F White Med Caravaggio Floor er Cecilie Manz' karakteristiske pendel kommet ned på gulvet. Skjult af skærmen er der monteret et flexrør på standeren, som gør det muligt at vippe skærmen, og dermed lyskeglen, op til 40 grader. Fås i sort og hvid.

Radon F Black

© bobedre.dk

Radon F Black Radon lampen tager udgangspunkt i de grundlæggende geometriske former – cirklen og trekanten. Kontakten er placeret på skærmen, mens ledningen føres ud af det bagerste ben og således understreger lampens rene udtryk.

Mondrian F

© bobedre.dk

Mondrian F Det minimalistiske formudtryk har været omdrejningspunktet for designprocessen af Mondrian. Af samme årsag kan lampen fremstå som en streg i luften og bryde med den gængse opfattelse af, hvordan en lampe skal se ud.

Atomheart F

© bobedre.dk

Atomheart F Når lampen er tændt, danner skærmens udformning kontraster, der forstærker oplevelsen af glassets form, hvor ikke to vinkler er ens, men forandres hele vejen rundt. Skærmen i mundblæst syrematteret glas. Dæmpbar.

Takeru F

© bobedre.dk

Takeru F er skabt omkring en punktformet lyskilde og en reflektor, der sikrer optimalt lysudbytte. Den justérbare skærm er udstyret med en symmetrisk reflektor, der både øger lysudbyttet og bløder lyset op.

Swan XL

© bobedre.dk

Swan XL er den store gulvversion af den finske designer Eero Aarnios populære bordlampe for Martela. Lampen er nu tillige kommet i en sort udgave, BlackSwan, også fremstillet i plast. Martela.fi

Gulvlampe

© bobedre.dk

Gulvlampe skabt af Karim Rashid. Den slanke konstruktion er fremstillet af et rør i fleksibelt metal, så den kan formes og drejes i alle retninger. Artemide.com

Måske ser du din mormors gamle lampe

© bobedre.dk

Måske ser du din mormors gamle lampe for dig eller får associationer til interiøret i diverse saloons i westernfilm, men det er faktisk Flos, der bringer uddaterede skærme til live igen, nu i glaskuber. Lampen Teca af Ron Gilad fås i flere varianter og kan stilles på gulvet, på bordet eller hænges på væggen. Flos.com.

Mirror Ball-lampen

© bobedre.dk

Mirror Ball-lampen Mirror Ball-lampen efterhånden gået hen og blevet Tom Dixons største ikon. Den er også introduceret i en standerversion med plads til seks lamper. Den viste løsning med seks lamper i tre størrelser på en 180 cm høj stander koster 26.500 kr., Cph Square.

Gulvlampe, Nostalgic

© bobedre.dk

Gulvlampe, Nostalgic i lakeret metal, fås også i grå, h 150 cm, 1149 kr., Ilva.

Lampe i oversize

© bobedre.dk

Lampe i oversize Fatboy Edison the Grand, der kan anvendes både ude og inde, h 92 cm, diam. 60 cm, 3999 kr., DeMakersVan/Fatboy.

Lysfugl

© bobedre.dk

Lysfugl Den nye lampe I.cono fra Vibia er designet af trekløveret Lievore, Altherr og Molina. Det fornøjelige fugleudtryk fås både som gulv-, bord- og væglampe. Bordlampen er 63 cm høj, og gulvversionen måler 127 cm. Lampen er fremstillet af polykarbonat og fås i hvid, sort og grøn. Den viste model koster 7995 kr., MekaviPlus.

Gulvlampe, Snow

© bobedre.dk

Gulvlampe, Snow i akryl, designet af Louise Campbell, h 150 x eller 80 cm, 18.995 kr., Louis Poulsen.

Gulvlampe, Felt Shade

© bobedre.dk

Gulvlampe, Felt Shade med skærm i filt, designet af Tom Dixon, h 145 cm, diam. 70 cm, 3100 kr., Cph Square Space.

Gulvlampe, o-shape

© bobedre.dk

Gulvlampe, o-shape designet af Nicolette Brunklaus i lakeret stål, h 110/75 cm, diam. 25 cm, 15.000/10.000 kr., Moooi/Møller & Rothe.

Relaterede Artikler