Bordlampe

Piani
© bobedre.dk

Piani er en enkel bordlampe, der trækker tråde tilbage til 1960erne. Fås i træ, sten eller plast. Den er designet af Ronan og Erwan Bouroullec. H 20 cm, fra 1750 kr., Flos.

Glaze
© bobedre.dk

Glaze – glaserede, farvestrålende keramiklamper designet af Anders Ruhwald for Established & Sons. Fra 7500 kr., Frama.

Vol
© bobedre.dk

Vol er en ny serie lamper udført i mundblæst glas fra spanske Vibia. De er designet af trioen Liévore, Altherr og Molina og fås i to størrelser - h 47 cm/63 cm, 6995 kr./9165 kr., Conceptlight.

Lean
© bobedre.dk

Lean er fremstillet i jern, med et hulrum, der kan bruges til blyanter. Designet af Tom Dixon. H 42 cm, 2300 kr., Cph Square.

Numen
© bobedre.dk

Numen er en ny bordlampe i silikone. Fås i lime, hvid og orange. H 26 cm, 599 kr., Ilva.

Flax-bordlampe
© bobedre.dk

Flax-bordlampe designet af Henrik Pedersen. H 45 cm, 1499 kr., Bolia.

Naturi
© bobedre.dk

Naturi er bygget op af rene trærester, der er limet sammen, pudset og formet med skærm i hør. H 70 cm, 1145 kr., DesignMaid.

Birdie Busch
© bobedre.dk

Birdie Busch er seneste skud på stammen af birdie-familien, hvor pærerne flyver ved hjælp af gåsefjer. H 90 cm, 10.999 kr., Designdelicatessen.

Eyes
© bobedre.dk

Eyes er en intelligent LED-lampe med touch-lysstyring, som selv husker seneste indstilling. H 45 cm, 6298 kr., Jacobsen Møbelagentur.

Duii
© bobedre.dk

Duii er fra Diesel with Foscarini og er inspireret af Anders Ands nevøer Rip, Rap og Rup. Den sjove arbejdslampe er ekstrem fleksibel og fås i de to viste farver. H 54 cm, 2990 kr., CasaLab.

Cobra-lampen
© bobedre.dk

Cobra-lampen er oprindelig designet i 1950 af Greta M. Grossman, men produceres i dag af danske GUBI. H 34,5 cm, 2595 kr., GUBI.

Lotek
© bobedre.dk

Lotek er en nærmest Bauhaus-inspireret LED-arbejdslampe designet af Javier Mariscal. Fremstillet i stål og aluminium. Fås også i helt sort og helt hvid. H 62 cm, 3879 kr., Artemide.

Kusamono
© bobedre.dk

Kusamono fra franske Ligne Roset er designet af Florent Coirier. Bordlampen er hele 78 cm bred og 61 cm høj, så den kaster uden problemer lys på hele arbejdsbordet. 2547 kr., Høgh Møbler.

Van Severen
© bobedre.dk

Van Severen er designet af afdøde Maarten Van Severen. Den ekstremt enkle grafiske lampe er elegant og gemmer på den nyeste LED-teknologi. Den er produceret af svenske Wästberg. Wästberg.com.

Lab Light
© bobedre.dk

Lab Light er en nyhed fra danske Karakter. Den er designet af sydafrikanske Andrea Kleinloog fra Anatomy Design. Base i porcelæn, stang i sort stål og messing-skærm. H 70 cm, 4695 kr., Platform CPH.

Arnaud
© bobedre.dk

Arnaud Designet af Arnaud Lapierre for Ligne Roset. Minimalistisk bordlampe med indbygget hylde og bakke.

Position
© bobedre.dk

Position Designet af Rooms for Moooi. Gulvlampe i ahorntræ, der er en gigantversion af en traditionel bordlampe.

Piani
© bobedre.dk

Piani Designet af Ronan og Erwan Bouroullec for Flos. Lille bordlampe med to flader, hvor den nederste kan bruges som bakke. Fås i både træ og plast.

Duii
© bobedre.dk

Duii Designet af Diesel Creative Team for Diesel Foscarini. Inspireret af Anders Ands nevøer, Rip, Rap og Rup, med dens umiddelbare appel og store andefod. Fås som både bord- og gulvlampe.

Bordlampe i plaststrimler
© bobedre.dk

Bordlampe i plaststrimler på stålstel, designet af Lina Rickardsson, h 20 cm, diam. 33 cm, 999 kr., Pappelina/ZikZak.

LED-skrivebordslampe, Gram
© bobedre.dk

LED-skrivebordslampe, Gram i aluminium og metal, designet af Jonas Forsmann, fås i tre farver, h 45 cm, 5149 kr., Zero/Mekavi.

Bordlampe, Yoshi
© bobedre.dk

Bordlampe, Yoshi designet af Jesper K. Thomsen for Modiss.

Bordlampe, Phrena
© bobedre.dk

Bordlampe, Phrena i det meget stærke plastikmateriale tyvek og stål, designet af Karl Zahn for Artenica, kan også fungere som pendel, h 53 cm, diam. 37 cm, 999 kr., Superstudio.

Bordlampe, Horse Lamp
© bobedre.dk

Bordlampe, Horse Lamp designet af Front for Moooi.

Lys i det gamle pap
© bobedre.dk

Lys i det gamle pap Trash Me Lamp var en af de store positive overraskelser under Stockholm Furniture Fair 2011. Den er skabt af den amerikanske designer Victor Vetterlein. Lampen er fremstillet af genbrugspap efter samme metode, som man bruger, når man producerer æggebakker. Navnet hentyder til, at designeren opfordrer brugeren til at smide lampen ud, når man ikke længere har brug for den, så den endnu en gang kan blive brugt til at fremstille noget nyt. Bordlampen måler h 52,4 cm. 499 kr., &Tradition.

Bordlampe, Cobra
© bobedre.dk

Bordlampe, Cobra designet af Greta Grossman i slutningen af 1940’erne, 2595 kr., Gubi.

Smuk kombination og træ og metal
© bobedre.dk

Smuk kombination og træ og metal i den gennemdesignede bordlampe fra tyske E27. Fås også i hvid med rød ledning, h 54 cm, 1999 kr., Bolia

Hele lampen lyser
© bobedre.dk

Hele lampen lyser i designer Tine Mouritsens nye version af plisséskærmen, som hun har skabt for Le Klint. All In er håndfoldet og udført i acryl og plissé, h 28 cm, diam. 18 cm, 1995 kr., Le Klint.

Bordlampe, Diffus
© bobedre.dk

Bordlampe, Diffus i birketræ, designet af Jørn Broen, h 58 cm, diam. 34 cm, 3995 kr., CPH Square.

Bordlampe, Karla
© bobedre.dk

Bordlampe, Karla med stofskærm og fod i klart glas og krom, h 37 cm, 399 kr., IDEmøbler.

Conic
© bobedre.dk

Conic designet af Thomas Bentzen er en lampe, opstået gennem leg med geometri og asymmetri, med skygger og lys, med cirklen, linjen og trekanten.

Natur og teknik
© bobedre.dk

Natur og teknik Moonbird skal, som navnet antyder, mime en fugl, det står under månens skær. Den skulpturelle skrivebordslampe er designet af Yukio Hashimoto for japanske Yamagiwa. Lampen benytter den nyeste LED-teknologi. Den er belagt med træfinér og fås i eg, valnød og wengé. 12.097 kr., Gateway Japan.

Bordlampe, Paula
© bobedre.dk

Bordlampe, Paula i lakeret metal, h 61 cm, diam. 17 cm, 595 kr., BoConcept.

Bordlampe, Brooklyn
© bobedre.dk

Bordlampe, Brooklyn i lakeret metal, fås også som gulvlampe, pendel og i sort, h 63 cm, 899 kr. inkl. elastikker i fire farver, Ilva.

Nu med lamper
© bobedre.dk

Nu med lamper Georg Jensen Damask har hidtil koncentreret sig om tekstiler, men nu er producenten gået nye veje. Georg Jensen Damask har netop lanceret en bordlampe, og ifølge producenten selv er det den første i det, der skal blive til en større lampekollektion. Skærmen på den første model er betrukket med Vibeke Klints tekstil Krystal, som hun tegnede i 1996. Lampen er fremstillet i børstet stål. H 56 cm, 1190 kr., Georg Jensen Damask.

Punk bordlampe
© bobedre.dk

Punk bordlampe Punk er anderledes, fantastisk og vovet belysningsoplevelse. Punk er en elegant, smuk lampe, der er fremstillet af glas med en åbning i toppen. h 52 cm, diam. 25 cm. 3280 kr.

Tom Rossaus
© bobedre.dk

Tom Rossaus nye bordlampe TR17 rummer et stort potientiale, fordi den er så fleksibel, og så rammer den tidsånden med det runde 60’er-look. Kuglen i bunden vejer ca. 3 kilo, men skærmen i finér giver den et meget let udtryk.

Arkitektlampen TR16
© bobedre.dk

Arkitektlampen TR16 var nomineret i kategorien Årets Lampe i BO BEDRE 2010. 5990 kr.

Lampe, Spacewalker
© bobedre.dk

Lampe, Spacewalker i hård plast, fås i to str., h 40 cm, diam. 26 cm, 1395 kr., Normann Copenhagen.

Lyset fra det gyldne snit
© bobedre.dk

Lyset fra det gyldne snit Lampen Diffus er skabt af Jørn Broen, som har taget udgangspunkt i et område 62 procent nede på skærmen, hvor det gyldne snit ligger. Fås som pendel, bordlampe og standerlampe. Diam 34 cm. Fra 2995 kr., Broen Design.

Tine Mouritsen har
© bobedre.dk

Tine Mouritsen har nyfortolket Le Klint-lampen i plissé. All in 1 (th.), 1495 kr., All in 2 (tv.) 1795 kr., Le Klint.

Bordlampe, Claire
© bobedre.dk

Bordlampe, Claire med orange stofledning, h 46 cm, diam. 30 cm, 795 kr., BoConcept.

Lampefod i porcelæn
© bobedre.dk

Lampefod i porcelæn h 45 cm, diam. 20 cm, 3600 kr. uden skærm, Finnsdottir Design.

Lampe fra svenske Wästberg
© bobedre.dk

Lampe fra svenske Wästberg skabt af Ilse Crawford. Den hedder Studiolise og er fremstillet i jern, træ og porcelæn. 3249 kr., Image Collection.

Bordlampe i zink
© bobedre.dk

Bordlampe i zink h 85 cm, 1900 kr. inkl. skærm, HK Living/Strand Copenhagen.

Ole Jensen portræt
© bobedre.dk

Ole Jensen portræt

Lampeskærm i kork
© bobedre.dk

Lampeskærm i kork 45 x 45 x h 32 cm, 1200 kr., Goose Office. Lampefod i messing, lakeret, h 75 cm, diam. 16 cm, 1299 kr., Lene Bjerre.

Inspireret af skorsten
© bobedre.dk

Inspireret af skorsten Den elegante, italienske lampeproducent Foscarini har netop præsenteret en ny bordlampe i polykarbonat. Formen er inspireret af den karakteristiske skorsten, som man ser på skibe. Lampen er designet af Ionna Vautrin, som kalder den Binic. H 20 cm, 1060 kr., CasaShop.

Lampe, Zelight
© bobedre.dk

Lampe, Zelight designet af Miki Astori, kan bruges inde som ude, fås i rød, grøn og grå, h 39 cm, diam. 41 cm, 2160 kr., Driade/Interstudio.

OJ
© bobedre.dk

OJ er en ny serie lamper designet af Ole Jensen, som med sin formgivning har tilført stålet en organisk blødhed. Bordlampe, h 48,5 cm, 3995 kr., Louis Poulsen.

Estasi
© bobedre.dk

Estasi i metal, polycarbonat og gummi er en sjov bordlampe, designet af Federico Delrosso. Fås i hvid, blå, grøn, orange og pink. L 26 cm, 2995 kr., EllisEllis.

La lune sous le chapeau
© bobedre.dk

La lune sous le chapeau er designet af Man Ray tilbage i 1973, men produceres nu af italienske Nemo. Metal og komposit. H 55 cm, 1395 kr., Møller & Rothe.

Chocolite-bordlampe
© bobedre.dk

Chocolite-bordlampe i chokokade-bløde aluminiums-nuancer designet af Toshitaka Nakamura og Kohei Okamoto for Nemo. H 28,5 cm, 3695 kr., Møller & Rothe.

Pett
© bobedre.dk

Pett er blevet til i samarbejde mellem Foscarini og Diesel. Det lille kæledyr har en farvet skærm i polycarbonat og en fod i metal. H 40 cm, 1460 kr., CasaShop.

Satsuma
© bobedre.dk

Satsuma står som en lysende skulptur. Den er fremstillet i træfinér og er designet af Jonas Damon for Areaware. Diam. 40 cm, 1899 kr., Superstudio.

Der er tydelige
© bobedre.dk

Der er tydelige referencer til 1970’erne i denne retrolampe designet af Sven Adolph for italienske Nemo. Fremstillet i aluminium og fås i hvid og sort. H 40 cm, 5195 kr., Møller & Rothe.

Curl my Light
© bobedre.dk

Curl my Light er en finurlig sag, hvor et metalbånd snor sig op og danner lampen. Lampen er designet af Dima Loginoff. Diam. 55 cm., 2499 kr., Lampefeber.

Scoop
© bobedre.dk

Scoop står og lyser op som et lille sødt dyr. Patrick H’s design er industrielt, men alligevel med feminine kurver. H 30 cm, 649 kr., Globen.

Bouly
© bobedre.dk

Bouly Bouly fra Trizo 21 er en lille finurlig bordlampe, der er skabt til LED-teknologi. Den bruger bare fem watt og fås i grå, sort, krom, guld og hvid. H 23,8 cm, 3600 kr., P´Light.

Heavy Desk Light
© bobedre.dk

Heavy Desk Light Heavy Desk Light er et møde mellem hård beton og blød valnød eller eg. Resultatet er råt og samtidig elegant. Designet af Benjamin Hubert for Decode. H 46 cm, 4999 kr., Unibrand.

Bordlampe, hvor et stramt
© bobedre.dk

Bordlampe, hvor et stramt minimalistisk design brydes af det organiske træ, som lampen vokser ud af. Diam. 30 cm, 1199 kr., Ilva.

KTribe
© bobedre.dk

KTribe er skabt af franske Philippe Starck. Den transparente skærm står som en smuk kontrast til den blanke fod. Diam. 27,3 cm, 4950 kr., Flos.

Godt arbejdslys
© bobedre.dk

Godt arbejdslys er afgørende, og det skal gerne kunne justeres, vendes og drejes efter behov. Arkitektlampen er en klassiker og fås i et utal af variationer og farver. Prøv fx med en helt gul version til at give lidt kant i indret-ningen. Work bordlampe, fås også i hvid, blå og sort, h 42 cm, 995 kr., BoConcept.

Bordlampe i mangotræ
© bobedre.dk

Bordlampe i mangotræ og skærm i velour, h 53 cm, diam. 25 cm, 550 kr., Madam Stoltz.

En funktionel lampe
© bobedre.dk

En funktionel lampe der passer i stilen er et must ved et arbejdsbord, som står synligt i stuen. Den enkle, grafiske model her står stabilt, kan vippes efter behov og er smuk i sig selv. Executive Desk Lamp, 1399 kr., Excel.

Wood Lamp
© bobedre.dk

Wood Lamp Low-tech design fra Taf Architects. Fyrretræ med grøn eller hvid ledning. 995 kr., Muuto.

Bordlampe, Pit
© bobedre.dk

Bordlampe, Pit designet af E27, fås også i hvid med rød ledning og som gulvlampe, h 54 cm, 1999 kr., Bolia.

Bordlampe, Wrench
© bobedre.dk

Bordlampe, Wrench i metal med hvid soft coating, h 43 cm, diam. 29 cm, 1895 kr., BoConcept.

Bordlampe, Wood Lamp
© bobedre.dk

Bordlampe, Wood Lamp designet af Taf Architects, i fyr og gummi, 995 kr., Muuto.

Den russiske designer
© bobedre.dk

Den russiske designer Dima Loginoff har med afsæt i sin fascination af uglaseret porcelæn skabt lampe-konceptet Sleeping Biscuit, hvor han har leget med en facetteret overflade-struktur. Dimaloginoff.com.

Lampe, Paris Giant Lamp
© bobedre.dk

Lampe, Paris Giant Lamp fås også i sort og crom, 1499 kr., Excel.

LED-lampe i træ
© bobedre.dk

LED-lampe i træ med bevægelsessensor for tænd/sluk, fås i eg, valnød og birk, 30 x 37 x 17 cm, 4500 kr., Tunto/2rethink.dk.

Ledet
© bobedre.dk

Ledet Designet af Halskov & Dalsgaard for Ikea. Igen har designerduoen skabt en prisvenlig klassiker for den svenske møbelgigant med Ledet, der er opfølgeren på lampesuccessen Kullen. Skærmen i tekstil giver et varmt lys og kan vippes i det bevægelige led øverst, så lampen står kækt med hovedet på skrå.

TR 16
© bobedre.dk

TR 16 Designet af Tom Rossau. Den klassiske arkitektlampe får et fuldstændigt nyt udtryk, når materialet pludseligt er silkeblødt birkefinér. Og den bevæger sig fra funktionel skrivebordslampe til et lækkert stykke design, man også gerne vil se på i sin stue. Hver eneste lampe er forarbejdet i hånden, og lyset får en smuk og hyggelig glød mod skærmens træ.

Kaiser idell Luksus
© bobedre.dk

Kaiser idell Luksus Lampen blev designet i 1936 og blev næsten med det samme en stor succes - den produceres påny af KAISER idell. Pris 4995 kr. hos spotlight2.dk.

Solcelledrevet bordlampe, Solig
© bobedre.dk

Solcelledrevet bordlampe, Solig i stål og plast, h 40 cm, diam. 16 cm, 199 kr., Ikea.

Bordlampe i glas
© bobedre.dk

Bordlampe i glas h 45 cm, 1990 kr., Villa Collection.

Ledet
© bobedre.dk

Ledet Ledet er en ny lampeserie skabt af Halskov & Dalsgaard Design for Ikea. Lampen fås som bord- og gulvlampe, og en lysspreder gør lampens lys mere behageligt for øjnene. Fleksibel arm gør det nemt at indstille lyset i den ønskede retning. Bordlampe h 56 cm, diam 26 cm. 299 kr., Ikea.

Bordlampe, Wallnut
© bobedre.dk

Bordlampe, Wallnut af valnøddetræ og sortmalet, gummibehandlet metal med vippearm, 849 kr., Frandsen Lighting.

Lampe, Sheik Arab
© bobedre.dk

Lampe, Sheik Arab sortcoated fod og sort stofskærm med sølv indeni, h 100 cm, diam. 40 cm, 5450 kr., Design By Us.

Bordlampe, Graf Tavolo
© bobedre.dk

Bordlampe, Graf Tavolo med stel i metal og skærm i stof, designet af Diesel for Foscarini, h 65 x b 34 cm, 1993 kr., Foscarini/CasaShop.

Lighthouse
© bobedre.dk

Lighthouse er et lysende fyr udført i solid marmor og skrøbeligt glas. Designet af Erwan og Ronan Bouroullec for Established & Sons.

Kelvin
© bobedre.dk

Kelvin er en bordlampe specialdesignet til LED. Lampen er blevet til i et samarbejde mellem designerne Antonio Citterio og Toan Nguyen. Produceres af Flos.

Tua
© bobedre.dk

Tua er en lille bordlampe fra Foscarini. Den er skabt af Marco Zito, som har ladet sig inspirere af en hånd, der holder et lys i håndfladen.

Perf
© bobedre.dk

Perf fra Diesel Successful Living er designet af Diesel Creative Team. Skærmen har små huller, der lader lyset bryde frem. Fås som bord-, gulv- eller væglampe.

Ny bordlampe
© bobedre.dk

Ny bordlampe med fod af gamle glas, Mini Vintage, h 70 cm, 5900 kr., Design by Us.

Bordlampe
© bobedre.dk

Bordlampe h 38 x b 30 cm, diam. på fod 13 cm, 840 kr., Muno/Hill Street.

Lysende hund
© bobedre.dk

Lysende hund Den muntre lampe Dog Lamp er designet af thailandske Chaiyut Plypetch for Propaganda. Lampens hoved kan justeres op og ned, og lyset kan varieres i tre forskellige styrker. Fremstillet i plast og aluminium. B 30 x l 43,3 x h 43,8 cm, koster 999 kr., Propaganda.

Bordlampe, Cube
© bobedre.dk

Bordlampe, Cube h 55 x b 50 x d 50 cm, 2749 kr., BoConcept.

Træbenet glaslys
© bobedre.dk

Træbenet glaslys Milk er en lille, elegant bordlampe designet af Kasper Rønn & Jonas Bjerre-Poulsen alias Norm Architects. De tre ben i ubehandlet eg bærer et lysende hoved i stemningsfuld opalglas. Kombinationen suppleres med en hvid stofledning. Diam 20 x h 25 cm., 995 kr., &Tradition.

Møbler: Alperegionen
© bobedre.dk

Møbler: Alperegionen har en lang tradition for opdræt af får og produktion af uld, som forarbejdes på håndværksmæssig og kunstnerisk vis. Resultatet er Grown Furniture kollektionen, som bl.a. også rummer en lampe klædt i strik. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler .

Sinus 440
© bobedre.dk

Sinus 440 er designet af Piet Hein. Den stilfulde bordlampe har tre ben krydret med en fræk rød ledning. 9995 kr., Piet Hein.

Air
© bobedre.dk

Air er navnet på en ny bord-lampe fra spanske Lzf. Designet har Ray Power stået bag, og Air består af ét stykke tyndt, foldet finér. Fås i otte farver. 1750 kr., Designstation.

Jetzt
© bobedre.dk

Jetzt er designet af Axel Schmid for Ingo Maurer. Lampen minder om et trebenet dyr og er fremstillet i aluminium. Fås i blå, sort og orange. H 35 cm, 3250 kr., SuperStudio.

Tom Rossau
© bobedre.dk

Tom Rossau er kendt for sine skulpturelle lamper i finér. Det nyeste skud på den stamme er en klassisk arkitektlampe i birketræ, hvor skærmen giver lyset en varm glød. 5990 kr., Tom Rossau.

Unikalampe/lysobjekt
© bobedre.dk

Unikalampe/lysobjekt Garnnøgle, i porcelæn og træ, designet af Alikka Garder Petersen, diam. 23 cm, 5000 kr., Formverk.

Bordlampe, Bottle
© bobedre.dk

Bordlampe, Bottle i opalmateret akryl, designet af Mattias Ståhlbom, h 48,5 x b 40 cm, fås også som udendørslampe, fra 4295 kr., Zero/Mekavi

Bordlampe, Gras Cybéle
© bobedre.dk

Bordlampe, Gras Cybéle i stål, aluminium og træ, designet af Bernard-Albin Gras i 1921, h 38 cm, 2905 kr., casashopping.dk.

Bauhaus jubilærum
© bobedre.dk

Bauhaus jubilærum For små to år siden satte det vejlensiske firma KAISER idell Christian Dells Bauhaus-ikon fra 1930 i produktion igen. Lampen KAISER idell 6631 Luxus er netop kommet i to jubilæumsmodeller, Dawn og Jazz. Bauhaus-perioden fra 1919-1933 kaldes for den mest indflydelsesrige inden for arkitektur og design i det tyvende århundrede. Filosofien var at forene form, funktion og æstetik med gedigent håndværk. De to lamper produceres i hver 90 eksemplarer. 5995 kr. pr. stk., KAISER idell.

No1
© bobedre.dk

No1 fra Nicolo Taliani er bygget op omkring foden af glas, der på smuk vis gemmer den farvede ledning, som bliver en vigtig del af designudtrykket. Fås i tre størrelser fra diam. 26 cm, h 46,5 cm, til 2600 kr., CasaShop.

ST 906
© bobedre.dk

ST 906 fra Tom Rossau fås i birk eller plast. Den smukke lampe måler diam. 25 x h 47 cm. Fås i birk 1990 kr. eller hvid plast 1190 kr., Tom Rossau.

Genesy
© bobedre.dk

Genesy er designet af arkiktekt Zaha Hadid for italienske Artemide. Det organiske formsprog er typisk for Hadid, og lampen er mere skulptur end lyskilde. Pris endnu ikke fastsat. Artemide.

Step
© bobedre.dk

Step er en finurlig sag designet af Tom Step. Metallampe med gummi- belægning på skærm og fod. Diam. 19 cm, h 67 cm, 999 kr., Bolia.

Cage mic
© bobedre.dk

Cage mic er en del af en serie, som er blevet til i samarbejde mellem modeproducenten Diesel og den italienske lysproducent Foscarini. H 44 x l 26 cm, 2989 kr., CasaLab.

Trapez
© bobedre.dk

Trapez er en ny lampe, hvor indersiden af skærmen fås i tre farver: gul, rød og lilla. Diam. 35 cm, h 54 cm, 1499 kr., Bolia.

Bordlampe designet af
© bobedre.dk

Bordlampe designet af spanske Barba Corsini. Diam. 13 cm, h 43 cm. Fås i sort, hvid, orange og lyseblå, 995 kr., Gubi.

Tatí
© bobedre.dk

Tatí fra italienske Kartell er kendetagnet ved et ekstremt stramt design, som rækker tråde tilbage til art deco. Ferruccio Laviani står bag designet. Fra 2910 kr., Kartell.

Det franske firma Gras
© bobedre.dk

Det franske firma Gras har siden 1921 produceret klassiske lamper – produkter beundret af blandt andre Le Corbusier, der kaldte lamperne for objekter reduceret til deres funktion. Her ses bordlampen La Lampe Gras med arme på henholdsvis 35 og 16 cm. Fra 2905 kr., CasaShop.

Tress
© bobedre.dk

Tress er designet af Marc Sadler for italienske Foscarini. Den skulpturelle lysskulptur er vævet i compositmateriale og fås i farverne hvid, sort og rød som bordlampe, pendel samt gulvlampe. Fra 3500 kr., CasaLab.

Bordlampe, Mood
© bobedre.dk

Bordlampe, Mood designet af Maria Berntsen, fås med fod i klar glas eller i opal hvid, h 25 x b 27 cm, 1695 kr., Holmegaard.

LED-lampe, August
© bobedre.dk

LED-lampe, August med diodelys, der kan justeres, h 31 cm, diam. 14 cm, 1699 kr. inkl. oplader, Iittala/Illums Bolighus.

Bordlampe, organisk og geometrisk
© bobedre.dk

Bordlampe, organisk og geometrisk designet af art director Jarl Fernaeus, pris på forespørgsel, Jarl Fernaeus.

Pablo kaster nyt lys
© bobedre.dk

Pablo kaster nyt lys Pablo Tube Top fra Idemøbler fås som bordlampe og gulvlampe. Lampens fod er fremstillet i akryl, som er sat sammen med en skærm i bomuld. Fås i flere farver. Bordlampe h 35,5 x b 22,8 cm, 1199 kr. Bordlampe h 53,3 x b 38,1 cm, 2199 kr. Gulvlampe h 152,4 x b 45,7 cm, 5499 kr., Idemøbler.

Le Klint Undercover
© bobedre.dk

Le Klint Undercover er kommet i en sjov version til børneværelset. Den viste hedder Fabeldyrene, men den fås også med tegnekit, så ungerne selv kan male den udskiftelige underskærm. Fås i small, medium og large. Fra 225 kr., Le Klint.

Bordlampe i opalplexiglas
© bobedre.dk

Bordlampe i opalplexiglas Ceci n’est pas une maison (dette er ikke et hus), designet af arkitekten Gustaf Karlsson, l 19 x b 11 x h 13 cm, cirka 470 kr. + fragt, Cosas.

A cordless moment
© bobedre.dk

A cordless moment THOMAS BERNSTRAND OM DESIGNET "Cordless fungerer, ligner og virker som en lampe, men den har ingen ledning og skal ikke bruge en pære. Det virker som magi og gør lampen fleksibel og let at bruge.”

Cosy in grey
© bobedre.dk

Cosy in grey HARRI KOSKINEN OM DESIGNET "Cosy kommer bedst til sin ret når mørket falder på, hvor glassets levende og reflekterende overflade skaber en rolig og hyggelig atmosfære." Cosy fra MUUTO findes i to hvide og en grå udgave.

Cosy in white - large
© bobedre.dk

Cosy in white - large HARRI KOSKINEN OM DESIGNET "Cosy kommer bedst til sin ret når mørket falder på, hvor glassets levende og reflekterende overflade skaber en rolig og hyggelig atmosfære." Cosy fra MUUTO findes i to hvide og en grå udgave.

Stilren lys til natlæsningen
© bobedre.dk

Stilren lys til natlæsningen i form af den stramme bord- lampe Tab T, designet af Edward Barber og Jay Osgerby i 2007, fås også i hvid og blå, b 27,3 x h 32,7 cm, fodens diam. 17,5 cm, 1350 kr., Flos.

Kartell har givet
© bobedre.dk

Kartell har givet den klassiske 70’er-lampe ny form og nye farver. Cindy er designet af Ferruccio Laviani, h 42 cm, diam. 23,6 cm, 1290 kr., Kartell.

Legesyg lampe
© bobedre.dk

Legesyg lampe til natbordet. Svarva, h 70 cm, skærmdiam. 43 cm, 749 kr., Ikea.

Caravaggio T White
© bobedre.dk

Caravaggio T White Med Caravaggio Table er Cecilie Manz' karakteristiske pendel kommet ned på bordet. Skjult af skærmen er der monteret et flexrør på standeren, som gør det muligt at vippe skærmen, og dermed lyskeglen, op til 40 grader. Fås i sort og hvid.

Caravaggio T Black
© bobedre.dk

Caravaggio T Black Med Caravaggio Table er Cecilie Manz' karakteristiske pendel kommet ned på bordet. Skjult af skærmen er der monteret et flexrør på standeren, som gør det muligt at vippe skærmen, og dermed lyskeglen, op til 40 grader. Fås i sort og hvid.

Caravaggio T plug-in Black
© bobedre.dk

Caravaggio T plug-in Black Med Caravaggio Table er Cecilie Manz' karakteristiske pendel kommet ned på bordet. Skjult af skærmen er der monteret et flexrør på standeren, som gør det muligt at vippe skærmen, og dermed lyskeglen, op til 40 grader. Fås i sort og hvid.

Radon T Black
© bobedre.dk

Radon T Black Radon lampen tager udgangspunkt i de grundlæggende geometriske former – cirklen og trekanten. Kontakten er placeret på skærmen, mens ledningen føres ud af det bagerste ben og således understreger lampens rene udtryk.

Nosy T
© bobedre.dk

Nosy T Under sin enkle skærm har Nosy en asymmetrisk reflektor, der sammen med den ekstraordinære rækkevidde, sørger for en effektiv spredning af lyset. Lyset reguleres på en touch’n dim kontakt på basen. Velegnet til skrivebordet.

Nosy T
© bobedre.dk

Nosy T Under sin enkle skærm har Nosy en asymmetrisk reflektor, der sammen med den ekstraordinære rækkevidde, sørger for en effektiv spredning af lyset. Lyset reguleres på en touch’n dim kontakt på basen. Velegnet til skrivebordet.

Mondrian T
© bobedre.dk

Mondrian T Det minimalistiske formudtryk har været omdrejningspunktet for designprocessen af Mondrian. Af samme årsag kan lampen fremstå som en streg i luften og bryde med den gængse opfattelse af, hvordan en lampe skal se ud.

Atomheart T
© bobedre.dk

Atomheart T Når lampen er tændt, danner skærmens udformning kontraster, der forstærker oplevelsen af glassets form, hvor ikke to vinkler er ens, men forandres hele vejen rundt. Skærmen i mundblæst syrematteret glas. Dæmpbar.

Takeru T
© bobedre.dk

Takeru T er skabt omkring en punktformet lyskilde og en reflektor, der sikrer optimalt lysudbytte. Den justérbare skærm er udstyret med en symmetrisk reflektor, der både øger lysudbyttet og bløder lyset op.

Tati fra Kartell
© bobedre.dk

Tati fra Kartell vækker mindelser om art deco. Designet af Ferruccio Laviani. Den rektangulære lampe er fremstillet i gennemsigtig polykarbonat med stål indstøbt i foden. Fås i tre farver. Kartell.it

Vi står i en brydningstid
© bobedre.dk

Vi står i en brydningstid hvor verdensomspændende kriser tvinger os til at bryde ned og bygge op. Det tema har Brave New World Lamp, designet af Freshwest for Moooi, taget op. Lampen er opbygget af små træstykker og metallodder, der danner en mekanisk struktur. Moooi.com

Ti gamle damer
© bobedre.dk

Ti gamle damer sidder hver uge og hækler 100 “hatte” til lamperne Afra fra Karboxx. Et meget godt eksempel på, at man søger tilbage til det trygge, billedet af gamle damer i landsbyen, der sidder med deres håndarbejde – og i kombination med innovativt design er det pludselig nytænkende og charmerende. Karboxx.com.

Bordlampe, Norwegian Forest
© bobedre.dk

Bordlampe, Norwegian Forest i birkefinér med delvist læderbetrukne stålben, h 58 cm, diam. 32 cm, 4600 kr., Cathrine Kullberg Lighting/By Nord.

Bordlampe, Lupe
© bobedre.dk

Bordlampe, Lupe i lakeret stål med skærm i kernelæder, h 50 cm, diam. 53 cm, 8270 kr., Piet Boon Zone/Møller & Rothe.

Baskerville Blue
© bobedre.dk

Baskerville Blue Smuk, mundblæst lampe skabt af Göran Wärff for svenske Kosta Boda. Fås i tre nuancer.

Skrivebordslampe
© bobedre.dk

Skrivebordslampe Cliffhanger, af Henrik Pedersen, h 117 cm, 1995 kr., Frandsen Lighting.

Bordlampe i formstøbt aluminium
© bobedre.dk

Bordlampe i formstøbt aluminium h 32,7 x b 32,7 cm, fod, diam. 17,5 cm, 1350 kr., Flos Scandinavia.

Lampe, Studioilse
© bobedre.dk

Lampe, Studioilse designet af Ilse Crawford, h 59,7 x l 59,4 x d 13,3 cm, 3249 kr., Wästberg/Image Collection.

Lampen Ninety fra Luxo
© bobedre.dk

Lampen Ninety fra Luxo er verdens mest energieffektive arbejdsbelysning. Lampen bruger blot en 6-watt LED-pære, som har en forventet levetid på 25 år. Det må siges at være ægte bæredygtighed. Designet af Shawn Littrell.

Børnelampe, Penguin
© bobedre.dk

Børnelampe, Penguin fra Zoolight-serien, h 27 x b 17 x d 21 cm, 590 kr., Intermezzo.

Bordlampe, DNA
© bobedre.dk

Bordlampe, DNA h 54 cm, diam. 40 cm, 4575 kr., lyskilder/pærer, 80 kr. pr. stk., Designdelicatessen.

Bordlampe som fuglebur
© bobedre.dk

Bordlampe som fuglebur incl. fugle, h 31,5 cm, diam. 18 cm, 650 kr., Present Time.