8 dekorative standerlamper

Indret dig med de klassiske, skandinaviske lamper eller eksperimenter med de metalliske farver i smukke former.

Tilt lampe
Den amerikanske designerduo Graypants har tilføjet to nye lamper til deres Scraplights-serie, blandt andet denne standerlampe med navnet TILT. 5599 kr., Hetland Nordic.

Lathe-lampe
Lathe-lampen, der er designet af Jesper K. Thomsen & Sanne Traberg, er fremstillet efter fairtrade-principper på et lille indisk værksted. Den er fremstillet af FSC-godkendt egetræ og sort bomuld. Fås som stander- og bordlampe. Den viste standerlampe koster 2800 kr., Mater.

Skyline-lampe
Note Design Studio har formgivet Skyline-lampen for svenske Örsjö. Med tydelig 70’er-inspiration har de fortolket byens tage i et horisontalt og kubistisk greb. Lampen er spritny, og prisen er i skrivende stund ikke fastsat, Örsjö.

Coupé-lampe
Coupé- lampen er designet i 1967 af Joe Colombo. Lampen, der er præmieret med flere designpriser og er del af den permanente udstilling på MoMA i New York, indgår i den italienske belysnings- producent Oluces kollektion. Fås både som bord- og gulvlampe. Den viste gulvlampe koster 7529 kr., Designdelicatessen.

Bell Floor Light lampe
Den engelske designer Tom Dixon arbejder gerne med metal, og han kaster sig ud i mange forskellige opgaver. En af dem er belysning, som for eksempel Bell Floor Light i stål. 9950 kr., RoomStore.

365NORTH lampe
Med afsæt i det skandinaviske designunivers har 365NORTH skabt denne enkle bordlampe, der bærer navnet YES. Lampen kan erhverves for 1299 kr., Frandsen Lighting
Mantis-lampe

Bernard Schottlander designede Mantis-lampen i 1951, og var tydeligt inspireret af billedhuggeren Alexander Calders mobiler. Mantis-lampen er relanceret af franske DCW. 4250 kr., Roomstore.

Grossman Cobra lampe
Grafisk flot standerlampe fra Gubi, der føjer sig naturligt til designvirksomhedens store retrokollektion. Grossman Cobra- lampen er designet af Greta Grossman og vandt i 1950 en Good Design Award. Grossmans modernistiske design er i dag eftertragtede samleobjekter. 3995 kr., Gubi.