Undgå rod i køkkenet med disse 3 tips

Det kan være svært at holde orden i køkkenet, fordi det konstant er i brug. Vi guider dig til bedre organisering og pladsudnyttelse i køkkenet.

Organisering, organisering, organisering

Ved at organisere sit køkken kan man skabe et meget mere overskueligt udtryk, og det bliver tilmed mere logisk at begå sig i.

Køb en række beholdere, som passer ned i dine køkkenskuffer og - skabe, og fyld mel, sukker, ris og andre tørvare i dem. På den måde slipper du for at have åbne poser med tørvare stående i skuffen, og det skaber samtidig et mere overskueligt overblik over de varer, som du opbevarer i hver enkelt skuffe.

For at lykkes med dette organiserings-tip, er det vigtigt, at du ikke har for mange ekstra tørvare på lager. Hold dig til at købe en ny pose, når den nuværende er fyldt i beholderen, så undgår du også, at varerne overskrider udløbsdatoen.

© Niklas Hart

Tænk i alternative opbevaringsmuligheder

For at skabe orden i køkkenet er det afgørende, at der ikke står for mange ting fremme. Det handler derfor om at finde en plads i køkkenet til alle de overflødige ting.

Her kan det være en god idé at tænke i alternative opbevaringsmuligheder. For eksempel kan det i mange køkkener give mening at indrette i højden med for eksempel et smalt højskab, som går fra gulv til loft. Ved at holde skabet smalt og i stedet lade det fylde i højden skaber det et lettere udtryk i køkkenet.

Derudover er det også i mange køkkener en mulighed at bruge pladsen oven på køkkenskabene til opbevaring. Her er det dog vigtigt ikke at komme til at flytte rodet oven på køkkenskabene, men derimod at opretholde et overskueligt og ordentligt udtryk. Placer eventuelt et par kurve eller opbevaringsbeholdere oven på skabet, hvor du kan opbevare ekstra tørvarer, konserves, køkkenruller eller lignende.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Find de smarte løsninger

Der findes masser af smarte løsninger til køkkenet, som kan hjælpe med at holde orden og system i tingene.

En så enkel ting som en grydelågsholder er guld værd i grydeskabet. Med den kan du organisere dine grydelåg efter størrelse, frem for at have dem tilfældigt liggende i skabet sammen med gryderne.

Det samme gælder bestikopdeleren til skuffen, som kan organisere dit bestik og dine køkkenredskaber, og gøre det langt nemmere for dig at finde lige det, som du skal bruge.

Man kan også få mange smarte knivindsatser til køkkenskufferne, som opbevarer dine knive på en smart og sikker måde, og så slipper du for at have en knivblok stående fremme på køkkenbordet.

Der findes mange smarte og pladsbesparende løsninger til køkkenet, som hjælper dig med at organisere og holde orden, så det er bare med at komme i gang.