Simpelt og stilrent tilbehør til dit køkken

Kraftfuld teddy-bjørn, frugt-eddike og ikonisk mønster på ny keramik

Skøn eddike
© bobedre.dk

Skøn eddike fra Samsø Landkøkken. Fx solbær og hindbær, 250 ml, 49 kr., Huset andersen.

Mini tea towel
© bobedre.dk

The Organic Company har siden 2007 arbejdet ud fra nogle grundværdier, der handler om design, funktion og ansvarlighed, og har været bannerførere for at få mere økologi ind i køkkenet - vel at mærke i form af viskestykker, grydelapper og andre tekstiler, vi bruger, når der skal laves mad. Nu kan man få viskestykker og dette miniviskestykke/serviet i den nye farve smaragdgrøn. Derudover findes hele sortimentet i de hidtidige farver mørk grå, ler, naturhvid, turkis, rød og gul. Mini tea towel, 100% bomuld, 55 kr., The Organic Company.

Teddy
© bobedre.dk

Teddy er en danskproduceret køkkenmaskine fra Wodschou & Co., som for nylig er blevet bedst i test i Forbrugerrådets blad Tænk. Den har en motor på 500 watt, hvilket ikke er så imponerende. Det er til gengæld Teddys gearing, som betyder, at den yder meget stor rørekraft. Teddy har et hjælpetræk til påsætning af ekstraudstyr, og i kassen finder man, udover selve maskinen, piskeris, dejkrog, ifyldningsbakke og stænk-/støvskærm. Derudover kan man tilkøbe et bredt udvalg af ekstratilbehør. Teddy fås udover hvid i sort, rød og grå/sølv, 8697 kr., experisense.dk.

Kaffe med Jensen
© bobedre.dk

Jacob Jensen har designet denne nye kaffemaskine i aluminium, der matcher toaster, timer mm. i samme serie. 1299 kr., Bell Xpress.

Ikonisk mønster på ny keramik
© bobedre.dk

Den norske designer Arne Clausen nåede aldrig at blive et navn, som folk genkender. Men den status, han ikke selv opnåede, fik hans ikoniske Lotus-mønster. Nu har danske Lucie Kaas i samarbejde med Arne Clausens familie lanceret en række skåle, kander og kopper med det smukke mønster, så det kan nå ud til en ny generation. Kollektionen er designet af Sara Skotte, og udover skåle kan man fra denne måned købe kopper, mælkekande og sukkerskål. Alle dele fås i farverne mørkeblå og mintgrøn - kopperne dog også i grå og rust-orange. Fra 139 kr., Lucie Kaas.

Nyt til køkkenet i 100 år
© bobedre.dk

Danskejede Eva Solo fejrer i år, at de gennem 100 år har været blandt danskernes foretrukne mærker.

Eva Solo begyndte i 1913 som en engrosvirksomhed grundlagt af Kai Rohde Fog og har skiftet navn mange gange gennem tiden. Det skete senest i 2010, hvor navnet Eva Denmark blev erstattet med Eva Solo A/S.

Det store spring skete i 1949 med en meljævner, hvor låget kunne bruges som citronpresser. Denne dobbelt-funktionalitet var noget helt nyt - og har siden været en af grundstenene i firmaets designfilosofi.

I 1952 kom en af de største succeser i butikkerne: brød- og pålægsmaskinen. I 1970 kom så kaffebryggeren, og i 1977 den første Eva Trio-grydeserie.

Siden har Eva Solo sendt en lang række produkter på markedet, hvoraf mange har været nyskabende.

I forbindelse med jubilæet har Eva Solo lavet en limited edition-udgave af køleskabskaraflen, som fås i fire varianter: flavoured leather, daring lace, sporty leather og vintage leather, som er designet af Tools og koster 599 kr.

© bobedre.dk