Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Klassisk køkken med et moderne twist

Der skal være plads til børnene - både de rigtige og til legebarnet inde i én selv. Det mener Jonas Birger-Christensen, der har indrettet sit køkken i et klassisk townhouse i Hellerup efter netop denne filosofi.

© Kristian Septimus Krogh

Solen strømmer ganske uhindret ind gennem de mange store småsprossede palævinduer, helt uden gardiner, og henlægger den højloftede spisestue badet i lys. Vi er trådt ind i et townhouse i ambassadekvarteret i Hellerup ved København. En rar oase, hvor Jonas Birger-Christensen, der kalder sig selv købmand og iværksætter, bor med sin kone og lille søn. - Det var et virkelig godt køb, og der var umiddelbart ikke de helt store renoveringer. Men med den pris vi gav, var der råd og plads i økonomien til at få huset indrettet lige i vores stil, fortæller han. Boligen er 172 m2, fordelt på to plan, og parret valgte med det samme, at stueetagen skulle være et stort alrum, med åben køkkensektion i den ene ende, ud mod vejen, og stue i modsatte ende. Et stort, lyst rum på i alt 75 m2 med et kæmpe vinduesparti ud mod haven. Spiseafsnittet med et rustikt plan- kebord i midten af rummet, ud fra trappen til 1. sal, virker som en naturlig rumdeler mellem stue og køkken. Det er her, familien opholder sig, når de er hjemme, og hvor sønnen leger på gulvet ved sit billede med dyr, der er sat op for enden af køkkenbordet, mens mor og far laver mad eller snakker. Parret var ret vilde med det eksisterende køkken, men knap så begejstrede for indretningen. Derfor valgte de at lade dele af det stå og peppe det op med små hylder og farverige kunstfliser fra ArtTiles. Resten, som bl.a. var en kogeø, der gik midt ud i rummet, røg ud. - Umiddelbart ville man tro, at akustikken i sådan et 75 m2 stort højloftet og aflangt rum ville være rigtig dårlig, uden gardiner og tæpper på plankegulvet til at tage den værste støj. Sådan er det heldigvis slet ikke, så kunne vi jo slet ikke holde ud at være her, fortæller Jonas Birger-Christensen med rolig stem- me og understreger dermed sin pointe. - For det er jo netop her, i disse omgivelser, vi tilbringer det meste af vores tid, når vi er hjemme. Enten alene eller med gæster og venner omkring vores skønne spisebord.

© Kristian Septimus Krogh

Jonas Birger-Christensen, købmand og iværksætter. Det store multirum er på hele 75 m2. Det betyder, at der er plads til et stort, rustikt spisebord og ikke mindst det lange køkkenbord, hvor der er albuerum til både bagning og madlavning. Køkkenet er indrettet, så det fylder hele den ene endevæg med hvide glatte underskabe fra det tyske firma Next 125. Det stod i huset ved overtagelsen, men parret har ændret på opbygningen og opdateret det med en bordplade i hvid corian. Enden af køkkenbordet er gjort børnevenlig med dyremotiver og de har sat fliser fra ArtTiles op for at give et pust farver midt i alt det hvide.

© Kristian Septimus Krogh

De iøjnefaldende fliser fra ArtTiles giver farve og liv til det ellers helt hvide og enkle køkken. De matgrønne loftspendler, med matchende ledning, er fra Maur.

© Kristian Septimus Krogh

Trappen er uden lister, men er lavet således, at trinene allligevel flugter præcist med kanten, hvilket giver et rent og flot udtryk. Det er desuden praktisk i forbindelse med rengøring. For enden af trappen står et rustikt kinesisk bord, som skaber sammenhæng mellem trappen, gelænder, gulv og spisebord.

© Kristian Septimus Krogh

Som modspil til de hvide rene linjer er spisestuen indrettet med et gammelt langbord, placeret midt i alrummet ud fra trappen til 1. sal. Her står lampe- og møbelklassikere, fx Koglen af PH og Wegners Y-Stol og CH07-lænestol, som kontrast til det antikke kinesiske bord fra Rosmosegård.

Relaterede Artikler