Kan man indrette sig hyggeligt i et tidligere erhvervslejemål?

Frit valg på alle hylder! Familien Olsen har købt et tidligere erhvervslejemål og skal nu indrette det til en bolig. Hvordan griber man det an?

Kære Lone.

Vi er vilde med din pragmatiske tilgang til indretning og håber, at du kan komme os til hjælp med vores projekt åbent-plan-bolig.
Vi har købt et tidligere erhvervslejemål. Vi er to voksne og to halvstore børn med behov for plads til venner og lejlighedsvis hjemmearbejde, som ikke kræver ”kontor”, men masser af hyldemeter til bøger og mapper.

Læs også: Sådan indretter man soveplads i stuen

Den eneste binding er badeværelsets placering, da vandtilførsel og afløb er fastlagt, hvilket også indikerer, at køkkenet skal placeres der omkring.
Selvom vi har brug for værelser, håber vi, at de store linjer i lejligheden på en eller anden måde kan bevares. Er det realistisk?

Mange hilsener fra familien Olsen

Kære Olsens,

Det er selvfølgelig en stor mundfuld, I skal i gang med, men hvor er det en fed lejlighed med altaner og bunker af dagslys - det kan da kun blive godt!
Hvis I skal bevare fornemmelsen af space og luft, så skal der blive ved at være lange linjer og kig, som giver en fornemmelse af lejlighedens udstrækning.
Normalt vil man altid prøve at få minimeret gangforløb, da det er ”spildt” plads, men hos jer kan den lange gang ved værelserne tværtimod give masser af reolplads til jeres bogsamling Og et langt kig igennem lejligheden, så man automatisk drages ind mod boligens hjerte - det store sammenhængende opholds- og alrumsareal.

Læs også: Hvordan indretter man en lejlighed i to planer?

På samme vis vil endevæggen også kunne bruges i næsten hele sin oprindelige længde fordi den holdes fri af køkkenet, der er udformet som et U, med en åben disk ud mod endevæggen.
Bagved det nye køkken indrettes endnu et værelse, med egen altan, - helt sikkert et skønt værelse til den ældste og senere et godt arbejds- eller gæsteværelse.
I kan møblere endevæggen med en række store vitrineskabe, der både kan rumme glas og service, men også bøger, mapper, spil og alt muligt andet.

Bedste hilsener Lone