Hvordan udnyttes to planer i lejligheden bedst?

Gunvor har fået muligheden for at udvide sin lejlighed med et plan mere – men hvordan udnytter man bedst muligt den nye plads?

Hej Lone,

Jeg bor i en 3-værelses lejlighed med bad i køkkenet. Da min ejendom er ved at få lavet tag har jeg fået mulighed for at udvide lejligheden med knopskydning i tagetagen.

I den eksisterende del af lejligheden vil jeg gerne have lavet et rigtigt badeværelse og samtidig åbne køkkenet op til min spisestue, så jeg får et køkken alrum med plads til en mindre spiseplads og trappe op til den nye stue i tagetagen.

Jeg vil bruge den eksisterende stue som soveværelse og det er derfor vigtigt at dette ikke bliver et gennemgangsrum.

Håber du kan hjælpe med nogen gode ideer til hvordan jeg kan få plads til både badeværelse og køkken alrum.

På forhånd tak, Gunvor

Sådan ser lejligheden ud inden det ekstra plan:

Sådan så lejligheden ud før det ekstra plan

Og sådan ser lejlighedens plantegning ud efter tilføjelsen af det ekstra plan:

Og sådan ser lejligheden ud efter det ekstra plan

Kære Gunvor.

Tillykke med boligforøgelsen – det er da herligt at få så meget mer-plads uden at flytte!

Det er altid godt med snusfornuft og derfor tænker jeg at dit kommende bad skal placeres så ekst. faldstamme genbruges, ligesom vask og afløb i køkkenet skal blive hvor det er. (du bor trods alt på 4., så det er begrænset hvor meget du kan flytte på installationerne).

Ved at udvide toilettet ud i den lille mellemgang til ekst. køkken, får du plads til en god bruseniche. Ved at føre den nye væg igennem til midterskillevæggen, får du to døre imellem bad og alrum, og her kan du sætte glas i for lysets skyld, men det er rart med en buffer imellem de to funktioner.

Køkkenet indrettes med vaskepladsen ved vinduet og på badets to sider placeres højskabe og bordplade med kogesektion.

Det giver dig fri adgang til det store vindue og plads til spisebordet som vist langs med den nye trappe.

Hvis det var min lejlighed, så ville jeg absolut beholde opholdsstuen ved siden af køkkenet og indrette et skønt soveværelse ovenpå, med arbejdsværelse mv ved siden af, eller hvad du nu skal have ( du har ikke medsendt plan over tagetagen).

Det er funktionsmæssigt mere logisk at have de stille funktioner ovenpå og de aktive samlet nedenunder og alt andet lige meget mere behageligt med kaffe og køleskab tæt på sofaen og gæsterne. Du kan også indrette det lille kammer som kombi arbejds/stryge/ garderoberum, så du har dit tøj tæt på badet..

Mange hilsener Lone