Ny IKEA i Danmark skal være forbillede for alle verdens varehuse

En ny IKEA i Danmark forventes at slå dørene op i 2018, og allerede nu er forventningerne tårnhøje til det 37.000 kvadratmeter store varehus.

Et varehus til bymennesket

Danskerne kan endnu en gang se frem til, at IKEA slår dørene op for et af deres populære blå-gule varehuse. Men den store omtale skyldes ikke varehusets antal af anvendelige kvadratmeter. Derimod er forskellen fra de resterende forretninger i Danmark, at denne bliver placeret i hjertet af København, nærmere betegnet ved Fisketorvet.

Med denne placering vil IKEA gøre det muligt for kunder, som ikke har bil, at kunne komme frem og tilbage og derved skabes et varehus til bymennesket.

Efter opbakning fra den øverste ledelse, som ser dette projekt værende et forbillede for udviklingen af kommende varehuse, har den administrerende direktør, Dennis Balslev, fået helt frie tøjler. Med det menes der, at der ikke bliver gået på kompromis med noget i det nye byggeri.

Der vil blandt andet komme til at være op til flere betalingskasser, udgange og restauranter på samtlige etager. Derudover vil det være muligt at nyde en kop kaffe med udsigt over Dybbølsbro samt at tage en cykeltur over varehusets tag og ind mod Tivoli-hotellerne.

Den klassiske IKEA-opbygning, hvor ruten gennem varehuset er mere eller mindre fastlagt, vil blive delvist sløjfet, så man ikke længere er nødsaget til at tage den tunge gang igennem hele IKEAs univers for at finde ét enkelt glas.

IKEAs varehus har grobund for succes

Det er ikke uden grund, at Dennis Balslev er blevet udvalgt til at stå i spidsen for netop dette projekt. Siden 1979, hvor han blev færdiguddannet i IKEAs varehus i Taastrup, har han haft sine ben solidt plantet i den svenske koncern og kan nu skrive butiksleder, butikschef og siden 2013 administrerende direktør i IKEA Danmark på cv’et.

”Vi har vist alle vores andre kollegaer i IKEA-verdenen, hvad det vil sige at flytte et varehus ind i byen. Det er der meget stor interesse for, og Danmark er et pilotland på, om det kan lade sig gøre at komme ind i downtown,” fortæller Dennis Balslev.

Meningen er altså, at andre lande verden over også skal bruge denne model, for at se om de kan genskabe den københavnske IKEA-model.

Kilde: AOK