Kontrasterne er hårde Sorte vindueskarme og sort læder, et knaldsort flygel holdt op imod helt hvide vægge ... og så en masse grønne planter. Det er sådan, man modtages i Månedens bolig, og det er visuelt ret effektfuldt. De sorte karme rammer naturen ekstremt flot ind – det er godt tænkt at lade dem få følgeskab af hynde og lænestol i sort læder. I huset er det sparsomt med tekstiler. Der er eksempelvis ingen gardiner, og de skarpe Kjærholm-møbler inviterer da heller ikke til puder og plaider. Stilen er konsekvent – respekt for det. Skulle man introducere tekstiler, ville jeg holde mig til hør i enten hvidt eller aquafarvet.
De tre farver Sort, hvid og grøn udgør substansen i boligen, men når man bevæger sig videre indenfor, blødes der op for de hårde kontraster. Flere farver og materialer introduceres – blandt andet cognacfarvet læder, træ, messing, kobber, glas, marmor og stål.En masse god kunst og smuk keramik. I hjemmet er der så mange møbler af læder, at det havde været for endimensionelt ikke at blande farverne. Nu jongleres der. Det kan virke overvældende, men rumligheden og det store lysindfald er med til at gøre det imødekommende. Særligt, når en helt uimodståelig vandig grøn farve dukker op – på pejsens fronter og på både keramik og maleri. Uden den farve havde det været tungt. Nu bliver det friskt og let, og fint, at der heller ikke er flere farver, man skal forholde sig til.
Saml tingene i grupper Der er masser af grønne planter i de mørke krukker – naturen er dermed trukket med indenfor, og ønsker du at gøre det samme, så lad være med at blande alt for meget forskellig botanik. En stor samlet gruppe af ens planter – fx figentræer som her – fungerer rigtig godt. Lad være med at sprede dine potteplanter rundt i hele hjemmet – saml dem i stedet i klynger. Også keramikken er samlet i grupper som fx midt på spisebordet – i stedet for at være spredt alle vegne. Du kan gøre det samme, det spiller i og for sig ingen rolle, hvor kostbare tingene er. Kig i stedet på former og farver. Når du samler tingene i grupper, skal du huske også at lade nogle flader være helt fri for ting – så får øjnene ro til at hvile, inden de på ny skal på opdagelse.
Indtag dine rum De mange møbler og kunstgenstande får rigeligt med luft. Havestuen har plads til et flygel, og man kan så let som ingenting komme omkring det. Har du ikke plads til et flygel (eller andre større møbler), så lad være med at have det - hvis du vel at mærke vil bo smukt. Stuen har op til flere “settings”, her er både en arbejdsplads, et sofaarrangement og et fredeligt hjørne ved pejsen med plads til en daybed og sågar et fritstående kunstværk. Læg mærke til, at rummene er indtaget. Mange begår den fejl, at de møblerer rundt langs kanterne i stedet for at indtage og bruge af pladsen midt i rummene. Fortvivl endelig ikke, hvis der er ledig gulvplads, når du er færdig med at indrette. Det er bare skønt.
Tænk på proportionerne Månedens bolig er ogsået godt eksempel på, at store rum kræver meget belysning. Og store lamper. Læg mærke til, hvor godt det virker i spisestuen, havestuen, stuen og i trapperummet. Lamperne er i den grad med til at møblere. Og det ville have set helt forkert ud med små loftslamper. Det er også en god ide at indrette flere mindre miljøer i stuen i stedet for at have en enkelt enorm hjørnesofa stående, der ville fylde det hele.