© Thomas Skyum

Det moderne bryllup har farver og volumen på blomsterne

Hvordan ser blomsterne ud til årets bryllupper? Vi har spurgt eksperterne, og de spår farver, volumen og fornemmer en bevægelse mod det uformelle.

Bryllupsblomster anno 2017

Sommeren er på vej, og det betyder, at højsæsonen for bryllupper snart er over os. Men hvordan ser et bryllup egentlig ud i 2017?

Vi har snakket med Thilde Maria Haukohl Kristensen, der er indehaver af og kreativ drivkraft bag blomsterbutikken Poppykalas i København, og hun ser en klar bevægelse mod mere pang og volumen:

”Der er helt klart en tendens til, at der kommer farver. Der har været en lang periode med grøftekantsbuketter, og det har været populært i rigtigt mange år. Det er det jo stadigvæk, men vi oplever en tendens mod, at man gerne vil have en masse farver og ikke så meget pyntegrønt, så det er mere kondenseret, ” fortæller Thilde Maria.

”Man går lidt tilbage i tiden, lidt mere barokagtigt, ekstravagant og voluminøst. Der er en maximize-tendens, hvor man skruer op.”

© Thomas Skyum

Mindre formelt og mere personligt

Ud over en bevægelse mod flere farver og mere fylde oplever Thilde Maria også, at folk i høj grad vælger det store bryllup fra, og i stedet vælger en mindre og mere uformel bryllupsfest:

”Der er rigtigt mange, der rykker hjem og holder bryllupper indenfor - storbybryllupper i lejligheder eller på en gård ved nogle, man kender. Så man prøver ligesom at gøre det meget uformelt, hjemligt og personligt. Samtidigt bliver det nærmest også mere livsbekræftende,” siger Thilde Maria.

© Thomas Skyum

Mere fokus på brudebuketten

I kraft af, at Thilde Maria og hendes team laver blomster til bryllupper, laver de også brudebuketter, og her fornemmer hun og hendes assistent, Maja Brødsgaard, også et skift i, hvordan folk ser buketten:

”Der er virkeligt sket noget med brudebuketten den senere tid. Brudebuketten var tidligere en mere upersonlig ting; selvfølgelig skulle den være pæn, men det var ikke noget, man brugte mere tid på,” bemærker Maja Brødsgaard.

”Men med tiden er det blevet et lige så vigtigt element som brudekjolen og blevet mere et koncept. Før var det mere noget udefrakommende, hvor det ikke var tænkt ind i hele temaet. Nu er det mere et koncept, der også i højere grad er kombineret med blomster og grønt i håret,” fortæller hun afsluttende.

© Thomas Skyum

Smukke bryllupsborde

Thilde Maria Haukohl Kristensen har lavet blomsterarrangementerne til Royal Copenhagens bryllupsborde, der ses på billederne. Bordene kan ses i Royal Copenhagens butik på Amagertorv i København frem til 31. maj 2017.

Thilde Maria og Poppykalas laver alt i blomster til bryllupper - både brudebuketter, knaphulsblomster, blomster til håret samt mood boards.

Poppykalas’ showroom kan findes på Tullinsgade 5 i København. Du kan besøge Thilde Marias hjemmeside lige her.