lone barslund boligbloggen indretningstips
© Lone Barslund

Indretning: Familie får hjælp med pladsproblemer

Line og hendes familie har svært ved at være i deres bungalow – BO BEDRE hjælper dem til en løsning.

plantegning lone barslund indretningstips boligbloggen

Min kæreste og jeg har kigget på et hus med indretning som vedhæftet. Kælderen, der ligger højt, kan med renovering anvendes til beboelse (hobby/legerum etc. Måske også forældre-soveværelse når børnene er større).

Det vi har brug for dit råd til, er, hvordan vi får indrettet os, så der på godt 80m2 i stueplan er plads til stue, spiseplads, soveværelse og 2 børneværelser. Da der er stor aldersforskel skal børnene ikke dele værelse, men derimod vil den lille på ca 1 år evt. kunne dele værelse med os forældre nogle år endnu med en god indretning. Vi har også snakket om at indrette værelse til den store i kælderen, mens begge børn så sover i samme rum i stueplan. Men vi kan ikke helt finde frem til en rigtig god løsning, og tvivler på om det er muligt. Vi er åbne for "alternative" løsninger, men tror ikke at der kan væltes for mange vægge i huset.

Vi håber du har mulighed for at hjælpe os på vej?

Line

lone barslund indretningstips bungalow boligbloggen
© Lone Barslund

Kære Line.

Umiddelbart ligner huset en fornuftig bungalow-type, da værelserne i kælderetagen er store og luftige med vinduer så der både er dagslys og ordentlige udluftningsmuligheder.

Blot for at sige, at jeg kender mange indretninger i den type hus, der fungerer rigtig godt med den rette modernisering og indretning. Men det er også for at sige at det er mange ønsker og krav, I stiller til en relativ begrænset plads i stueetagen.

Hvis I skal have god plads til opfyldelse af de forskellige krav, en familie med et lille og et større barn stiller, skal I have god plads omkring køkken og ophold, og derfor vil I få stor glæde af at flytte køkkenet og slå køkken og stue sammen på tværs af entréen. Det ekstisterende køkken indrettes til børneværelse til den store, mens den lille sover hos jer indtil videre. Legeværelse i underetagen er en fin idé.

For at understrege at huset har to ligeværdige etager, fjerner I døren til trappen og sørger for et godt lys i trapperummet, så huset hænger godt sammen vertikalt. Senere kan I så indrette soveværelser nedenunder hvor badeværelset jo er og bruge de to værelser ovenpå til ophold, legerum eller noget helt tredje.

Det bør ikke være besværligt at flytte køkkenet da vandet kan kobles på ekst installationer, men det skal der selvfølgelig en fagmand ud og give jer en pris på.

Bedste hilsener Lone

Lone Barslund, boligbloggen, indretningstips
© BO BEDRE