Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indret i zoner i stedet for at banke vægge op

Lad indretningen klare opdelingen i hjemmet, så der kommer tydelige zoner i rummet. Det giver et mere lyst hjem.

Fra kontorer til herskabslejlighed

Hej Lone,

Min mand og jeg ønsker at flytte ind på 1. sal i vores ejendom i Kolding, som er en flot, gammel patriciervilla fra ca. år 1900. Den har i mange år har været anvendt som kontorejendom.

Villaen har ude som inde et herskabeligt præg. Vi har et ønske om at indrette en lejlighed på 1. sal med en moderne indretning, men med respekt for ejendommens herskabelighed.

Fra hallen er der et flot trappeforløb med stuk osv. til 1. sal. I lejligheden vil vi gerne have en stor kogeø, da vi ofte laver mad eller bager med vores børnebørn. Vi ønsker at der er god skabsplads i soveværelse og i køkken-afdelingen.

Der er nye flotte vinduer i oprindelig stil. De går dog så langt ned at køkkenelementer ikke kan placeres foran dem. Vi vil gerne have plads til vaskemaskine og tørretumbler og vi vil gerne have en altan ud fra gangen ved siden af badeværelset.

Vi har ikke brug for værelser udover et soveværelse. Et overskydende værelse kan eventuelt bruges som fjernsynstue med et par gode lænestole.

Det store rum i midten har et flot gammelt sildebensparketgulv og har et flot lysindfald fra vinduerne i begge sider, men skal rummet deles op? Det er vigtigt, at det bliver hyggeligt.

Der er udsigt til Koldinghus fra karnappens sidevindue og der er højt til loftet i alle rum.

Har Bo Bedre et forslag til ruminddeling/indretning?

Med venlig hilsen Jonna Nielsen

Kære Jonna,

Det er et pragtfuldt rum, jeres kæmpe karnapstue. Og i stedet for at tænke i opdelingsmuligheder med nye vægge, vil jeg meget hellere lade den nye indretning klare delingen, så der kommer tydelige zoner i rummet: Køkken, spiseplads og karnaphygge.

Den lille stue vil jeg til gengæld foreslå indrettet med en rigtig sofaflyder med mange pladser i stedet for lænestole, så det er her I samles med børnebørn og familie med god plads til alle, hvorimod karnappen indrettes mere enkelt og uden tv. ( Det er en kæmpe fordel at kunne lukke døren imellem spisebordet og fjernsynet).

Køkkenet vil jeg indrette med en højskabsside med kogeniche på væggen ud mod trapperummet. Her er god plads til kølefryser og ovne.

Det er en fordel at få placeret kogeriet opad en væg i stedet for i køkkenøen, hvor stænk fra stegning vil flyve rundt i rummet og hvor et emfang vil genere i det smukke rum.

Køkkenøen skal kunne kobles på vand og afløb i badeværelset, så derfor er den udformet som en ”halvø”, hvor I står ved vasken med front mod rummet og den fine udsigt.

Ud over vaskeskab og opvaskemaskine er der yderligere 8 skuffemoduler i øen og så er der jo også de tre skuffeelementer under kogetoppen, så alt i alt masser af opbevaring.

Der er afsat 120 cm afstand rundt om og ud for elementerne.

Spisebordet placeres i midten, måske med et stort vitrineskab på væggen ind mod jeres soveværelse til glas, service, vaser, bøger og andet grej.

I karnappen en sofa og et par runde borde og gode læselamper. Det må gerne være møbler der nemt kan skubbes ud til siden når I har brug for et langt bord til fest og farver.

Husk tæpper og vælg polstrede møbler,- ellers får I problemer med akustikken.

Badeværelset og den lille depot- mellemgang bygges om, så badeværelset udvides med en stor bruseniche og en vaskesøjle men stadig med adgang til bagtrappe og badeværelset, så man ikke skal igennem jeres soveværelse.

I mellemgangen er der også plads til et kosteskab.

I jeres soveværelse er der plads til 4 meter klædeskabe.

Mvh. Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler