Studievenlig lejlighed
© alvarez

BREVKASSE Studiestart og flytning: Sådan spotter du et godt forældrekøb

September er lig med studiestart, hvor mange unge skal flytte til en helt ny by. BO BEDREs indretningsarkitekt guider til, hvordan et forældrekøb kan blive til den perfekte delelejlighed for to studerende.

Plantegning nu

Plantegning nu

© Lone Barslund

Kære Lene

Der er to muligheder her.

Enten finder I en anden lejlighed, der er i dårligere stand, så I bedre kan holde ud at bygge om med al det mas og tidspres, det nu engang medfører. Eller også glæder I jer over, at det er ganske lidt, der trods alt skal til for at få boligen til at fungere perfekt til jeres to piger. Ingen tvivl om hvad jeg ville vælge.

Den eneste mulighed for at få sløjfet gennemgangen og komme direkte til det inderste værelse er gennem køkkenet. I dag er det indrettet med to parallelle sider med vask ind mod badeværelset og køleskab samt kogeplads mod værelset.

Det ser ud som om, at I kan genanvende det hele ved at placere køleskabet som vist i hjørnet og flytte kogepladsen over på den anden side mod stuen.

Der skal tilføjes en ekstra bordplade og et par skuffeelementer til langsiden under vinduet, men da køkkenet er nyt, burde I kunne supplere fra det køkkenfirma, som har leveret.

Jeg tænker, at det nye køkken vil blive bedre at kokkerere i og der vil blive ekstra opbevaringsplads oveni.

Lav eventuelt åbningen imellem køkken og stue bredere og drop døren, så der bliver bedre plads at manøvrere rundt på, ligesom det vil give lejligheden et ekstra skud dagslys med mere lys på tværs.

God studiestart til pigerne.

Bedste hilsner
Lone

Plantegning efter

Plantegning efter

© Lone Barslund

LÆS OGSÅ