BREVKASSE Sådan kan et småt spiseområde indrettes

Det kan være svært at se indretningsmulighederne, når man er indehaver af et meget småt spiseområde - men der er heldigvis hjælp at hente! Vores indretningsekspert kommer med sine bedste indretningstips og tricks.

Planløsning - plan A

Planløsning - plan A

© Lone Barslund

Kære Caroline og Alexander

I den perfekte verden er der omkring 120 cm rundt om et spisebord - 60 cm til stolen og 60 cm til at passere bagved. I har 2,5 meter hvor bordet tager de 90 eller 100 cm, så der er ikke meget tilbage til stole og til at komme omkring. Radiatoren kan I ikke gøre noget ved, men I kan i hvert fald undgå at placere flere møbler eller vinreoler i den lille krog.

Nu har I ikke sendt fotos af jeres stue og møbleringen der, for der kunne jo være den mulighed, at I placerede jeres spisebord ud for køkkenet og fik rigtig god plads der, hvor I nok er de fleste af dagens vågne timer og i stedet indrettede et hyggeligt sofahjørne med tv i ”krogen”, som vist på plan a. Det giver også masser af gulv- og reolplads til leg og tumlen med den lille.

Den anden mulighed – plan b, for at skaffe jer mere albuerum, er at placere en fast bænk op ad væggen mod badeværelset for på den måde at få mere plads på modsatte side.

Det vil betyde, at I ikke kan bruge de tre Wegner stole til daglig.

Hvis I skal have et andet spisebord, så find et der kun er 85-90 cm bredt, hvorimod det jo godt kan være længere, så der er plads til fire på hver side samt børnestolen for enden.

En fast bænk kan bygges så den er flytbar, men stabil. En lang hynde at sidde på og en hynde der kan fastgøres på væggen. Hyndeskrædderen på Godthåbsvej er rigtig gode til at lave den slags, og I kan vælge selv at komme med stof eller vælge noget hos dem.

Endelig er der også mulighed for at få mere opbevaring ved at lukke noget af imellem køkken og entré, så I ikke ser direkte ud på sko og overtøj.

De bedste hilsner
Lone Barslund

Planløsning - plan B

Planløsning - plan B

© Lone Barslund

LÆS OGSÅ