BREVKASSE Er plantegningen ét stort puslespil? Læs indretningsekspertens bedste råd

En familie skal overtage en ældre lejlighed på Østerbro med en kreativ plantegning. Vores indretningsarkitekt giver sine bedste råd til en smartere planløsning.

Plantegning nu

Plantegning nu

© Lone Barslund

Kære familie

Jeres køkken kan relativt nemt flyttes ind i spisestuen, da vand og afløb kan kobles på badeværelsets installationer. Det medfører, at det lille pigekammer kan udvides som vist på plantegningen. Det bliver ikke voldsomt stort, men kan møbleres med en stor seng, klædeskab og et sted at sidde samt reoler. Adgangen til køkkentrappen bliver dermed i værelset, hvilket kan være til gene - men til gengæld kan hun jo benytte adgangen som sin egen, hvis hun kommer sent hjem og ikke vil forstyrre jer andre.

Da væggen imellem gang og spisestue ikke er bærende, kan I som vist åbne helt op og udnytte gangens areal for at få mere plads til spisebord, bænk og stole - så I kan være der også med gæster. Der er stadig et skab i den lille entré, hvor I kan vælge at isætte en ny væg med dør af hensyn til eventuel træk fra opgangen. Ligeledes kan I med fordel sætte en dør i i den anden ende, så I lukker af til badeværelse og værelsesafdeling. Begge døre kan sagtens være med glas i fyldningerne, så kontakten er der, men ikke støjen.

Skulle der sidenhen komme mulighed for en altan, højst tænkeligt ud fra det store vindue, kan I genbruge skuffeelementerne herfra i en halvø placeret i forlængelse af det mindste indbygningsskab. Det vil betyde mindre arbejdsplads ved siden af kogetoppen, men vil til gengæld give rummet et fantastisk tilskud af lys og albuerum.

Med de mange flytninger af vægge kan det blive nødvendigt at lægge et nyt gulv, så alle gulve i samme niveau - det kan også løses ved at male gulvet når reparationerne og gulvene er slebet helt jævne.

Bedste hilsner
Lone

Plantegning efter

Plantegning efter

© Lone Barslund

LÆS OGSÅ