Forny dit gamle køkken: Fra originalt 90'er køkken til åbent køkkenalrum med kogeø

BO BEDRE's indretningsekspert guider en familie, der ønsker at forvandle deres ældre 90'er køkken til et åbent, moderne køkken med plads til hele familien.

Plantegning
© Lone Barslund

Kære Malene

Tillykke med det nye hus, først og fremmest.

Jeg synes, at jeres ønsker og planer lyder rigtig gode, og jeg tænker ikke, at det bliver så vanskeligt at indfri dem.

De tidligere ejere havde spisestuen i forlængelse af køkkenet, men som du skriver, giver det bedre mening at indrette jeres opholdsstue her og flytte spisepladsen i nærmere kontakt med køkkenet i den anden stue, da der vil være direkte kig her.

Overvej endelig ikke at isætte ovenlys i tagfladerne mod syd og vest, men kun mod øst og nord – selvom vi bor mod nord giver det en markant varme, og selve blændingen er også voldsom.

Jeres medsendte fotos viser jo desuden, at det i forvejen er velbelyste rum med masser af glas til gulv og glas øverst i gavltrekanterne.

Med hensyn til en generøs og rummelig indretning, så ville jeg flytte kogepladen væk fra øen og over på endevæggen ved siden af to højskabe til enten flere ovne eller køleskab og ovne. Behold vasken hvor den er - det er dejligt at kikke ud i haven, når man står der. På væggen ud mod bryggers og entré en ny højskabsside med plads til fryser, kolonial, større kogegrej og maskiner.

Øen kan blive så lang som 240 cm plus forlænget bordplade, så der bliver siddepladser for enden. Der bør være 120 cm fri afstand hele vejen rundt om øen og måske endda mere for enden, hvor I påtænker at føre pejsen igennem fra stue til køkken.

God fornøjelse!

Bedste hilsner
Lone

LÆS OGSÅ