Stuepigens tekøkken blev til fruens feminine bad

I denne bevaringsværdige arkitektvilla fra 1928 er tyendets gemakker blevet til et fint og klassisk badeværelse – helt tro mod husets oprindelige stil.

© Andreas Mikkel Hansen

Stilen er inspireret af tanken om et bad, der kunne være født med huset i 1928, og som husets nuværende frue holder meget af.

Badet matcher villaens klassiske udtryk med småsprossede vinduer, sorte bakelit-dørgreb, messing-skilte og smukke, hvide paneler.

Den sort-hvide farveholdning er ført videre i badeværelset, ligesom armaturer, lamper og tilbehør er holdt i messing, alt sammen fundet hos Aquadomo.

Bemærk også vinduesfolien fra Dyberg Larsen, som er klæbet på og som gør, at glasset ligner klassiske, facetslebede 1920’er-ruder.

De lange, hvide fliser ligner høje træpaneler, men er faktisk en porcelænsflise – praktisk og rengøringsvenligt i badeværelset.

© Andreas Mikkel Hansen

Husets ornamenterede stil er fortsat i både fliser og accessories samt møbler i badet. Håndklædetørrer i messing og panelfliser i hvidt porcelæn er fra Aquadomo. Den væghængte reol er fundet på katrines.com. Herpå Heima-stager og keramik af Ditte Fischer fra Illums Bolighus. Et par små Karmameju-håndklæder og fine produkter fra Tromborg og Amazing Space står også fremme her.

© Andreas Mikkel Hansen

Den klassiske bue er født med huset og markerer, hvor det nedsænkede badekar, støbt i det oprindelige badeværelses terrassogulv, var. Det er blevet sløjfet til fordel for en rummelig bruseniche, som man træder et trin ned i til en dejlig badeoplevelse. Alle armaturer er fra Aquadomo, mens det lange afløb er et Unidrain, som har fået en messingcoat, så det matcher. Se fx tempo-krom.dk. Håndklæder fra Lexington.

© Andreas Mikkel Hansen

Små detaljer som at selv skylleknappen er i messing, gør stilen gennemført. Den er ligesom det væghængte wc fra Aquadomo. Potter fra Tine K, fundet hos Livingoodies.