Fremtidens toilet fra Schweiziske Geberit AquaClean Mera og Sela

Nyeste trend på badeværelset kommer fra Schweiz

Badeværelset er det nye køkken - lyder det mystisk? Designer Christoph Behling spår om fremtiden for dit badeværelse her.

Vi har teknologien lige ved hånden overalt i hjemmet – bogstaveligt talt. Nu er turen kommet til vores badeværelser, hvor gennemtænkt teknologi ellers ofte bliver nedprioriteret.

For spørger man designeren Christoph Behling, så har badeværelset samme potentiale for udvikling, som køkkenet har gennemgået over de sidste 30 år.

"Hvis du sammenligner badeværelset med, hvordan køkkenet har udviklet sig de seneste 30 år fra et isoleret rum til en integreret del af boligen, så har badeværelset stort potentiale for udvikling," siger Christoph Behling.

Stjernen på fremtidens badeværelse er toilettet, og her er der for alvor sket noget med både design og teknologi.

Geberit AquaClean Mera douchetoilet med lys

Fremtidens toilet er her allerede

Christoph Behling står bag Schweiziske Geberits douchetoilet AquaClean Mera, der med sin automatiske douchefunktion nænsomt og behageligt både vasker og tørrer dig efter toiletbesøg. En måde at rengøre sig på som vi i Europa endnu ikke rigtig har taget til os. Det er ærgerligt, hvis du spørger designer Christoph Behling:

"Jeg rengør jo ikke mine mudrede støvler med papir, og efter en tur på mountainbike tørrer jeg mig jo heller ikke med papir for at blive ren. Jeg er sikker på, at hvis du bruger et douchetoilet i én uge, så er du overbevist for resten af dit liv," siger designeren.

I AquaClean Mera er teknikken afgørende for, at douchestrålen rengør perfekt. Med en blid, pulserende vandstråle og en dynamisk lufttilførsel sørger toilettet for at give en grundig, skånsom og vandbesparende vask bagi.

Nysgerrig for at se, hvordan toilettet virker? Se videoen her.

En spændende detalje er orienteringslyset under toilettet, der kan indstilles i flere farver. Funktionerne i AquaClean Mera kontrolleres med en fjernbetjening, hvor du blandt andet kan vælge dine personlige indstillinger for vandtemperatur og douchestrålens styrke.

Geberit AquaClean Mera douchetoilet

Nye standarder for design og teknologi

Det var schweizeren Hans Maurer, der allerede i 1957 opfandt douchetoilettet. Geberit har produceret douchetoiletter siden 1978 og har dermed lang erfaring med, hvad europæerne kræver af kvalitet og design. I dag er douchetoiletterne især populære i Japan, men flere og flere europæere får øjnene op for teknologien.

Det nyeste skud på stammen af douchetoiletter, AquaClean Mera, er udviklet i tæt samarbejde med ingeniører, så inderskålen af kummen har fået den helt perfekte afrunding, der giver en lydløs udskylning og optimal mulighed for rengøring uden at gå på kompromis med et smukt og tidløst design.

Du behøver heller aldrig mere bekymre dig om at efterlade en dårlig lugt, når du er færdig - der er nemlig en effektiv lugtudsugning integreret i Geberit AquaClean Mera.

Toiletlåget åbner også automatisk når sensorerne kan registrere, du er i nærheden, og det lukker naturligvis selv igen, når du er færdig.

Om designer Christoph Behling

Christoph Behling har designet alt fra Tag Heuer-ure til mobiltelefoner, parfumeflasker og, som her, toiletter. Han har vundet international anerkendelse indenfor en bred vifte af brancher og har modtaget utallige priser for sit arbejde. Han underviser på Royal College of Arts og er kurator og medstifter af RCA's årlige Sustain Exhibition under London Design Festival.

Behling er født i Geneve og opvokset i Tyskland. Han har studeret industrielt design i Stuttgart, hvor hans afgangsprojekt i 1995 bestod af en soldreven båd. Efter sine studier arbejdede Behling for en række anderkendte bureauer i både Tokyo og London, inden han i 2004 etablerede Christoph Behling Design.

Læs alt om Geberits douchetoiletter på www.geberit-aquaclean.dk