Hvad siger dit badeværelse om dig?

Alt efter om du har beton, marmor eller vinyl på badeværelset, fortæller det noget om dig som person.

Beton
© Mosasikhjørnet
Beton findes i forskellige farver, mønstre og flisestørrelser. Hvis du har en mørkere betonoverflade i dit badeværelse, er du måske glad for det rustikke og enkle, og er typen, som forsøger at finde den perfekte linje mellem feminin og maskulin indrening i hjemmet.

Videre passer du godt på dine ting, og ikke mindst badeværelsesoverfladerne (ellers burde du i hvertfald!), da beton let afslører dets skrammer, og kræver nænsom rengøring uden syreholdige rengøringsmidler.

Læs mere om rengøring og vedligeholdelse af overflader på badeværelset nederst i artiklen.

Vinyl
© Harvey Maria

Hvis dit badeværelse er beklædt med vinyl, har du højest sandsynlig et badekar, eller en hævet brusekabine, da vinyl ikke tåler for meget vand, da det kan få gulvet til at bulne eller bøje – medmindre det er specielt egnet til vådrum.

Videre er der chance for, at du er til spræl og farver, da det ved vinylbeklædning næsten kun er fantasien, som sætter grænser. Vinyl findes, og laves i mange forskellige farver og mønstre – og giver dig muligheden for, virkelig at sætte dit eget præg på badeværelset.

Vinylbeklædning på badeværelset er også rigtig populært i lejligheder. Grunden dertil er, at hvis bygningen skulle bevæge sig, eller give sig over tid, så er vinyl elastisk, og vil derfor ikke slå revner, som fliser kan risikere at gøre.

Luksuriøst marmor
© Frankhouse.org

Marmor er for de luksuriøse. Et marmorbadeværelse signalerer wellness, og ser både rent og pænt ud. Hvis du har et badeværelse med smukke marmoroverflader, er du sikkert typen, der passer godt på dine ting. Videre gør du meget ud af, at holde dit hjem rent og pænt, da en flot marmoroverflade kræver arbejde at holde flot og kalkfrit – et job der ikke er for hvem som helst.

Terrezzo
© Digsdigs.com

Terrazzo er et materiale, som findes i mange farver og forskellige udtryk. Med overfladens forskelligfarvede mønster, giver det et flot spil i farverne på badeværelset, da man med den resterende interiør kan fremhæve de ønskede farver i materialet. Du elsker indretning, og kan godt finde på, at udskifte interiør i hjemmet ofte – også på badeværelset. Og med en flerfarvet overflade som terrazzo, giver det mulighed for at skabe forskellige udtryk og lege med anderledes farvekombinationer.

Læs mere om rengøring og vedligeholdelse af overflader på badeværelset her