Det rene ingenting

Ejerne ønskede en naturlig forlængelse af husets enkle linjer - og fik samtidig et rum, der nærmest rengør sig selv.

Det rene ingenting
© Skovdal & Skovdal
I princippet kunne man trykspule hele badeværelset, uden at noget blev ødelagt. Det lyder nok ikke som det mest æstetiske, men i dette rum går design og praktik op i en højere enhed. Det er på én gang supersmukt og rengøringsvenligt. Vi befinder os i et ældre funkishus, og ejerne ønskede et nyt bad, som kunne matche denne minimalistiske stil. Selve rummet er ikke så stort, ca. 7 m2, men takket være store gulvfliser, 60 x 60 cm, og rene linjer syner det større. Her er næsten ingen forvirring for øjnene. Størrelsen betyder samtidig mindre fuger, igen en praktisk detalje, når der skal gøres rent. Bedre Bad er firmaet bag. Væggene står råt og filtset, så man stadig kan se murstenene, og derfor har indretningseksperten, Kim Valter, valgt en 8 cm tyk betonplade som bord. Den er ikke behandlet og får med tiden sin egen patina. Pladen svæver næsten frit - med en enkel, bærende løsning i rustfritstål. Samme materiale som Vola-armaturerne. Fliserne på gulvet også valgt ud fra råt i råt-devisen. De hedder Warmstone og ligner næsten noget, der er hugget ud af en klippe. Smal fuge og store fliser går desuden igen i brusekabinen, dog i en helt hvid version.
Et andet meget cool og gennemført trick er det facetslebne, grønlige sikkerhedsglas, som dels er anvendt på tolletcisternen og som afskærmning af brusebadet. Stålriste langs væggen fungerer som afløb. I det hele taget er dette badeværelse et eksempel på arkitekonisk akkuratesse, og lampetterne fra Luceplan fuldender det industrielle. Det er ikke et rum fyldt med overflødige nips, men autentiske stenfliser på gulvet tilføjer alligevel et varmt islæt. De har en evne til at holde på varme, ligesom lavasten, og suger derfor rummets temperatur til sig - også selvom gulvvarmen er slukket i længere perioder.

© Skovdal & Skovdal
Gulvfliser, Warmstones Warm Night, fra Tagina. White&Cream er den hvide vægflise fra Villeroy & Boch. Alle armaturer er fra Vola. Lampetter fra Luceplan. Metalriste fra Unidrain.

© Skovdal & Skovdal
Badeværelset er nyrenoveret og del af et ældre funkishus. Bedre Bad står bag, og løsningen blev udtænkt af en indretningsekspert fra firmaet Leon Petersen, som har lagt vægt på at holde stilen enkel og rå.