Ægte marmor... næsten

Han drømte om marmor og hotelstil - og fik pulveriseret sten og zen. Se det smukke badeværelse, hvor brusebadet foregår bag en fritstående væg midt i rummet.

© Tia Borgsmidt
Michael Holst bor i en nyistandsat lejlighed på Vesterbro, og da badeværelset skulle vælges, vidste han præcis, hvad han gik efter. Rummet skulle vælte i marmor, have en luksusfeeling og holde kadencen på den maskuline front. - Jeg er typen, der har det bedst med enkle hvide vægge, men da turen kom til badeværelset, skulle den have hele armen. Jeg har altid været så fascineret af de der marmorbadeværelser, man finder på udenlandske hoteller, og hvis man kunne kombinere denne stil med et snert af japansk enkelthed, så ville jeg få lige det baderum, jeg altid har drømt om, fortæller Michael Holst. Han havde hørt om en type flise, der ligner marmor, men som i virkeligheden er komprimeret pulveriseret sten, der får samme udseende som marmor. Fliserne, som han fandt hos Evers, var ikke kun billigere end marmor, men de er også langt nemmere at gøre rene. På væggene er der valgt grå marmorlignende fliser, og på vægsøjlen, der er placeret midt i rummet, er der valgt sorte fliser af samme type. Det skaber en spændende effekt, som er toneangivende for hele badeværelsets på én gang rå og dyre udseende. Da Michael Holst skulle indrette rummet, hentede han inspiration fra japansk design og indretning, og det ledte ham til en lidt utraditionel inddeling af rummet. - De fleste badeværelser har en brusekabine klemt inde i et hjørne og en vask, der hænger på væggen. Men jeg ville hellere udnytte hele rummet og besluttede mig for at sætte en væg i midten af rummet og gemme brusenichen bagved. En løsning, der ikke kun ser flot ud, men som også giver langt mere albuerum, når der skal tages bad.

© Tia Borgsmidt

Fine sager på glas hylder.

© Tia Borgsmidt
Nyt bad i en lejlighed på Vesterbro. Ejeren er vild med marmor, men fandt en billigere - og ligeså smuk - version af pulveriseret sten, Rolling Stones Nero og Rolling Stones Cippolino, hos Evers. Vasken, Tamigi, er sort og er fra Ehlers, armatur fra Vola. Træskamlen og den hvide vase er privateje, kurven er fra House Doctor, og håndklæder fra Ikea. Brusebadet er placeret på den anden side af den fritstående væg. Armaturet hedder Cobra og er fra Rapsel.