5 trin: Sådan laver du den perfekte billedvæg

Billedvægge skaber personlighed og pifter indretningen op. Vi guider dig til den perfekte billedvæg.

1) Hvor skal billedvæggen være?

Som det første er det væsentligt at gøre op med sig selv, hvor billedvæggen skal være. Her er det vigtigt at tage højde for væggens størrelse, eventuelle møbler, som er placeret op ad væggen, samt de øvrige møbler og farvetoner i rummet, da disse faktorer alle har betydning for, hvordan billedvæggen i sidste ende vil tage sig ud.

Billedvæg
© Desenio
© VisseVasse

2) Billedvæggens komposition

Med billedvæggens komposition menes den måde, hvorpå rammerne placeres i forhold til hinanden samt rammernes størrelse. Her er der mange forskellige stilarter, som man kan vælge at gå efter.

Man kan skabe et kvadratisk og stilrent udtryk, eller man kan skabe et mere frit og legende udtryk ved at kombinere forskellige rammestørrelser og placere rammerne uafhængigt af hinanden.

Inden du lægger dig fast på din billedvægs komposition, kan du med fordel søge inspiration på for eksempel Instagram under hashtagget #billedvæg.

© Poster Store

3) Læg dig fast på billederne

Nu er du kommet til den sjove del, hvor du skal finde de helt rigtige billeder til din billedvæg. Her er det altafgørende, at du har bestemt dig for, hvilket udtryk du gerne vil skabe i rummet.

Vil du gerne have et roligt og minimalistisk udtryk, kan du med fordel vælge enkle billeder med sarte farver. Ønsker du derimod et vildt og særpræget udtryk, kan du slå dig løs og mikse farver og mønstre, præcis som det passer dig.

Billedvæg med mål
© Desenio

4) Visualiser det endelige resultat

Når du har rammerne og billederne klar, kan det være en god ide at lægge dem ud på gulvet på den måde, som du forestiller dig, at de skal hænge på væggen.

Det gør, at du lettere kan vurdere rammernes størrelser samt de enkelte billeder i forhold til hinanden og flytte rundt på dem for et bedre resultat.

5) Grib hammeren og få billederne op

Nu er du klar til at få billederne op på væggen. Husk at måle nøje op, så du sikrer dig, at afstanden mellem de enkelte billeder samt afstanden fra henholdsvis gulv og loft til billedkanterne er præcis, som du gerne vil have det.

God fornøjelse.