Den moderne have
© iStock

Sådan skal du style din have i 2017

Vi kigger på havetendenser og får gode råd af en ekspert til, hvordan du skal style din have i 2017.

Vi har talt med haveekspert Dorthe Kvist fra Meltdesignstudio og hun guider os til, hvilke tendenser man skal følge i 2017, hvis man ønsker en have, der er med på den nyeste mode

Havetendenserne før og nu

Vi ser hele tiden ændringer i den måde haven bliver indrettet på. Man kan benytte sig af mange forskellige virkemidler til at opnå lige præcis dét udtryk, man ønsker i haven.

Cottagehaven - den romantiske have, som har været én af de foretrukne havetyper i mange år, er stadig en meget populær havetype i 2017. På trods af at cottagehaven stadig er meget populær, er der en ny tendens, der ligger og bobler under overfladen og som er på vej ind i billedet.

Cottagehaven er en meget romantisk og naturlig have, men i 2017 fokuserer vi i endnu større grad på den mere naturlige have. Bæredygtighed og miljørigtighed er meget stort lige nu og der bliver talt meget om, hvordan man kan praktisere de to ting endnu mere. Det gælder bestemt også i haverne.

Permakultur og økologi er større end nogensinde

Begreber som permakultur og økologi er buzzwords, når der bliver talt om havetendensen i 2017. Nu handler det nemlig meget om lokale sorter af planter, der er tilpasset den have og den jord samt det klima, de skal gro i. Jo bedre planterne er tilpasset sine omgivelser, jo nemmere gror de, uden de behøver for meget manipulation fra vores side.

Der skal altså være flere vilde planter i haven – og det skal være vilde planter fra Danmark. Der findes utroligt mange flotte danske planter, som bliver forsømt i de danske haver. Læs mere om Danmarks glemte planter og havetrends i 2017 her.

Rent udtryksmæssigt er vi på vej fra den romantiske have til noget mere vildt og råt. Helt fri fra de romantiske træk, bliver vi dog ikke.