København har fået et nyt plantetorv

En gammel maskinhal har fået et helt ny og grønnere liv.

Byens Plantetorv åbnet på Refshaleøen

Pernille Francke manglede et sted i København, hvor hun kunne få råd om, hvilke planter der egnede sig til en solbeskinnet vindueskarm eller et mørklagt badeværelse. Og tips til hvordan man holder planterne i live, når de først er flyttet ind.

Derfor sagde hun sit faste job op og har brugt de seneste måneder på at omdanne en gammel maskinhal på Refshaleøen til Byens Plantetorv, der netop har slået dørene op.

Byens Plantetorv har nøje udvalgte planter til lejligheden og altanen, et sted man kan omplante sine nye planter eller give gamle planter nyt jord, og med tiden planlægger Pernille Francke at stedet skal huse kreative og grønne workshops i det fine drivhus i midten af hallen.

Du finder Byens Plantetorv på Refshalevej 167D, Port 33.

"Ideen til Byens Plantetorv er opstået ud fra mine egne erfaringer - på godt og ondt - med at gøre min lille lejlighed i byen lidt grønnere. Jeg oplevede, at dét som egentlig skulle være et hyggelig sideprojekt, ofte udviklede sig til en lidt logistiktung rejse, en uoverskuelig mængde gode råd man skulle trevle sig igennem online og endte ofte ud i en situation hvor jeg forsøgte at tvinge en for stor plante ned i en for lille krukke, med alt for meget jord på gulvet - for det var lige det jeg havde, da jeg skulle plante den om," fortæller Pernille Francke, der nu har skabt en plantecenter i København, der kan løse de udfordringer.