Guide: Gør haven forårsklar

Foråret er over os og før vi ser os om, er det sommer. Vi giver dig ti bud på, hvordan du kan gøre haven forårsklar.

FIND LANTERNE FREM
© Bloomingville

Fine lanterne hører sig til lange sommeraftner. Brug flere forskellige og lad gerne både nogle hænge og nogle stå, fra 329 kr., Bloomingville

TAG PUDERNE MED UDENFOR
© Madam Stoltz

Blød det rå look, som dine havemøbler kan have, op med puder. Du kan sagtens bruge forskellige farver, men hold gerne farverne indenfor en nuance, så det ikke ser rodet ud. Puder, fra 279 kr., Madam Stoltz

GRILLTID
© Eva Solo

Find grillen frem fra sit vinterhi og gør den klar til endnu en sæson ved at give den en ordentlig rengøring med grill børste. Tør den herefter af med en opvredet klud. Et god tip er at smører risten grundigt ind i madolie – det beskytter mod rust, ”To Go”, 999 kr., Eva Solo

EN AFSLAPPENDE STUND
© Broste Copenhagen

Chaiselongen er tilbage i haven. Perfekt til en afslappende stund med en bog under solens stråler. Du kan med fordel vælge en i bambus, da materialet er slidstærkt og kræver minimal vedligeholdelse.

PUDER MED VOKSEVÆRK
© Broste Copenhagen

Havemøbler behøver ikke være i traditionelle materialer, som træ eller plast. Store puder er perfekte til liggestole. Skab din egen lille hule i et hjørne af haven.

DU SKAL YDE, FØR DU KAN NYDE
© House Doctor

Før du kan tage havemøblerne i brug endnu en sæson skal de rengøres. Hvis dine havemøbler er i plast, kan nøjes med vand, sæbe og knofedt.

DÆK OP TIL (HAVE)FEST
© Gert Skærlund Andersen

Du kan sagtens dække fint op udendørs. Tag din favorit dug med i haven og gør morgen- eller middagsbordet lidt mere festligt. Det er en god idé at tjekke vejrudsigten – det danske sommervejr er til tider uforudsigeligt.

Læs resten af sommerhusreportagen: Skønne skagen

RUSTIK OPBEVARING
© Trip Trap

Æblekasserne pynter som opbevaring i haven. De er ideelle både til den seneste høst af æbler, men også til puder og tæpper i et overdækket hjørne af terrassen. ”Dania æblekasse”, 30,8 x 44,6 x 12,9 cm, 700 kr., Trip Trap

STILLEBEN I HAVEN

Det er ikke kun din hjem, der skal indrettes med grønne planter. Brug dem også på terrassen med fine lanterne. Men husk at vande planterne på de lange varme sommerdage.

Læs resten af sommerhusreportagen: Du danske sommer

FORLÆNG SENSOMMEREN
© Broste Copenhagen

Forlæng sæsonen i haven ved at tage varme tekstiler med udendørs. Plaider og tæpper giver dine havemøbler et personligt look og er perfekte til en sensommeraften.